r
Nosalty Logó

Körtés morzsasüti forró karamellel

0,0

0 ÉRTÉKELÉS2 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Dacota
Körtés morzsasüti forró karamellel
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A körtéshez

A morzsához

A karamellhez

912
Kalória
7.5g
Fehérje
123.4g
Szénhidrátok
45.4g
Zsír
119.3g
Víz
117.2g
Koleszterin
6g
Rost
71.1g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A körtéshez

A morzsához

A karamellhez

Összesen 912 kcal
  • 3% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A körtéshez

A morzsához

A karamellhez

Összesen 3649 kcal
  • 3% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A körtéshez

A morzsához

A karamellhez

Összesen 292 kcal
  • 3% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    45.4 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    117 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    252.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    125 mg
  • Nátrium
    15 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    123.4 g
  • Cukor
    71 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    119.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    373 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    365 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    102 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    79 micro
Összesen 912 kcal
  • 3% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    30.2 g

Zsír

  • Összesen
    181.5 g
  • Telített zsírsav
    111 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    52 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    469 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1011.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    86 mg
  • Kálcium
    210 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    144 mg
  • Foszfor
    500 mg
  • Nátrium
    59 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    493.7 g
  • Cukor
    284 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

Víz

  • Összesen
    477.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1492 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    106 micro
  • Kolin:
    104 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1459 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    409 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    315 micro
Összesen 3649 kcal
  • 3% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2.4 g

Zsír

  • Összesen
    14.6 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    81.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    40 mg
  • Nátrium
    5 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.8 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    38.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    120 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    117 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 292 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A vajat felolvasztjuk és elkeverjük a cukorral és egy csipet sóval.
  2. Hozzáadjuk a lisztet, összekeverjük, és fél órára hűtőbe tesszük. Ha letelt az idő, egy sütőpapírral bélelt tepsibe nyomkodjuk.
  3. 150 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és 15 percig sütjük.

A körtéshez

  1. Vágjuk a körtét vékony szeletekre, kicsumázzuk. A lisztet összekeverjük a cukorral és a fűszerekkel, és összeforgatjuk a körteszeletekkel, félretesszük.

A morzsához

  1. A zabpelyhet, a cukrot, a lisztet és a fűszereket keverjük össze.
  2. Vágjuk rá a hideg vajat, és morzsoljuk el.
  3. A körteszeleteket terítsük a tésztára, majd szórjuk rá a morzsát. Tegyük 170 fokra előmelegített sütőbe, és süssük 30-35 percig.

A karamellhez

  1. Egy kis fazékba tesszük a vizet és a cukrot, és kis lángon összeolvasztjuk. Nem keverjük, csak rázogatjuk az edényt, hogy a cukor molekulái ne törjenek. Kis lángon gyöngyöztetjük, amíg a szép karamellszíne nem lesz.
  2. Levesszük a tűzről, hozzáadjuk a vajat, óvatosan elkeverjük.
  3. Hozzáadjuk a tejszínt, finoman keverjük, amíg el nem elegyedik a szósszal.
  4. Pár percig kis lángon forraljuk, amíg a karamellünk teljesen homogén nem lesz.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Morzsasüti az ősz ízeihez és a nyálkás, esős hideghez szinkronizálva...

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!