Körtés morzsasüti forró karamellel
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Dacota
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 3% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 15% Zsír
A tésztához
-
29g vaj206 kcal
-
13g cukor48 kcal
-
39g finomliszt141 kcal
-
0g só0 kcal
A körtéshez
-
130g körte67 kcal
-
5g finomliszt18 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
A morzsához
-
10g zabpehely38 kcal
-
67 kcal
-
8g finomliszt27 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
15g vaj108 kcal
A karamellhez
-
10g vaj72 kcal
-
25g cukor97 kcal
-
4g víz0 kcal
-
2g habtejszín4 kcal
Összesen
912
kcal
- 3% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 15% Zsír
A tésztához
-
115g vaj825 kcal
-
50g cukor194 kcal
-
155g finomliszt564 kcal
-
0g só0 kcal
A körtéshez
-
520g körte267 kcal
-
20g finomliszt73 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
A morzsához
-
40g zabpehely152 kcal
-
266 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
60g vaj430 kcal
A karamellhez
-
40g vaj287 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
16g víz0 kcal
-
6g habtejszín18 kcal
Összesen
3649
kcal
- 3% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 15% Zsír
A tésztához
-
9.3g vaj66 kcal
-
4g cukor16 kcal
-
12.5g finomliszt45 kcal
-
0g só0 kcal
A körtéshez
-
41.9g körte21 kcal
-
1.6g finomliszt6 kcal
-
1.6g cukor6 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
A morzsához
-
3.2g zabpehely12 kcal
-
5.6g melaszos nádcukor21 kcal
-
2.4g finomliszt9 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
4.8g vaj35 kcal
A karamellhez
-
3.2g vaj23 kcal
-
8.1g cukor31 kcal
-
1.3g víz0 kcal
-
0.5g habtejszín1 kcal
Összesen
292
kcal
- 3% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 40% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 7.5 g
Zsír
-
Összesen 45.4 g
-
Telített zsírsav 28 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 117 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 252.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 21 mg
-
Kálcium 52 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 36 mg
-
Foszfor 125 mg
-
Nátrium 15 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 123.4 g
-
Cukor 71 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 119.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 373 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 27 micro
-
Kolin: 26 mg
-
Retinol - A vitamin: 365 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 102 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 79 micro
Összesen
912
kcal
- 3% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 40% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 30.2 g
Zsír
-
Összesen 181.5 g
-
Telített zsírsav 111 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 52 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 469 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1011.1 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 86 mg
-
Kálcium 210 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 144 mg
-
Foszfor 500 mg
-
Nátrium 59 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 493.7 g
-
Cukor 284 mg
-
Élelmi rost 24 mg
VÍZ
-
Összesen 477.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1492 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 20 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 37 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 106 micro
-
Kolin: 104 mg
-
Retinol - A vitamin: 1459 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 409 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 315 micro
Összesen
3649
kcal
- 3% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 40% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 2.4 g
Zsír
-
Összesen 14.6 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 38 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 81.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 17 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 40 mg
-
Nátrium 5 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 39.8 g
-
Cukor 23 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 38.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 120 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 8 mg
-
Retinol - A vitamin: 117 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 33 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 25 micro
Összesen
292
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
115 g vaj
-
50 g cukor
-
155 g finomliszt
-
1 csipet só
A körtéshez
-
2 nagy db körte
-
2 csapott ek finomliszt
-
2 ek cukor
-
1 teáskanál fahéj
A morzsához
-
40 g zabpehely
-
70 g melaszos nádcukor
-
30 g finomliszt
-
0.5 kávéskanál fahéj
-
60 g vaj
A karamellhez
-
100 g cukor
-
2 ek víz
-
6 ml habtejszín
Elkészítés
A tésztához
- A vajat felolvasztjuk és elkeverjük a cukorral és egy csipet sóval.
- Hozzáadjuk a lisztet, összekeverjük, és fél órára hűtőbe tesszük. Ha letelt az idő, egy sütőpapírral bélelt tepsibe nyomkodjuk.
- 150 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és 15 percig sütjük.
A körtéshez
- Vágjuk a körtét vékony szeletekre, kicsumázzuk. A lisztet összekeverjük a cukorral és a fűszerekkel, és összeforgatjuk a körteszeletekkel, félretesszük.
A morzsához
- A zabpelyhet, a cukrot, a lisztet és a fűszereket keverjük össze.
- Vágjuk rá a hideg vajat, és morzsoljuk el.
- A körteszeleteket terítsük a tésztára, majd szórjuk rá a morzsát. Tegyük 170 fokra előmelegített sütőbe, és süssük 30-35 percig.
A karamellhez
- Egy kis fazékba tesszük a vizet és a cukrot, és kis lángon összeolvasztjuk. Nem keverjük, csak rázogatjuk az edényt, hogy a cukor molekulái ne törjenek. Kis lángon gyöngyöztetjük, amíg a szép karamellszíne nem lesz.
- Levesszük a tűzről, hozzáadjuk a vajat, óvatosan elkeverjük.
- Hozzáadjuk a tejszínt, finoman keverjük, amíg el nem elegyedik a szósszal.
- Pár percig kis lángon forraljuk, amíg a karamellünk teljesen homogén nem lesz.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 35 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 329
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 6
- Össznézettség: 13145
- Feltöltés dátuma: 2015. október 14.
Ajánló
A karamell bőven elég rá...vastagon. :)
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Dacota
536 recept
Morzsasüti az ősz ízeihez és a nyálkás, esős hideghez szinkronizálva...