r
Nosalty Logó

Körtés-morzsás süti

5,0

1 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Gréti
Körtés-morzsás süti
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A torta alja és a teteje

A körtetöltelék

A torta összeállítása és sütése

381
Kalória
7.7g
Fehérje
57.7g
Szénhidrátok
15.5g
Zsír
142.1g
Víz
75.9g
Koleszterin
9g
Rost
21.9g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A torta alja és a teteje

A körtetöltelék

A torta összeállítása és sütése

Összesen 381 kcal
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A torta alja és a teteje

A körtetöltelék

A torta összeállítása és sütése

Összesen 3034 kcal
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A torta alja és a teteje

A körtetöltelék

A torta összeállítása és sütése

Összesen 158 kcal
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    15.5 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    76 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    850.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    192 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    368 mg
  • Nátrium
    205 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    57.7 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    142.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    115 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    112 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    195 micro
Összesen 381 kcal
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    61.4 g

Zsír

  • Összesen
    124 g
  • Telített zsírsav
    62 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    608 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6806.8 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    89 mg
  • Kálcium
    1537 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    548 mg
  • Foszfor
    2944 mg
  • Nátrium
    1638 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    14 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    461.3 g
  • Cukor
    175 mg
  • Élelmi rost
    72 mg

Víz

  • Összesen
    1136.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    916 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    84 micro
  • K vitamin:
    55 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    284 micro
  • Kolin:
    494 mg
  • Retinol - A vitamin:
    893 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    320 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1561 micro
Összesen 3034 kcal
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    6.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    353.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    80 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    153 mg
  • Nátrium
    85 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    59.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    46 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    81 micro
Összesen 158 kcal

Elkészítés

A torta alja és a teteje

  1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, és vajazzunk ki egy tortasütő formát.
  2. Egy nagy tálban konyhai robotgéppel (egy két fordulat erejéig) keverjük össze a lisztet, barna cukorral, sóval, fűszerekkel (1 tk fahéj, ½ tk őrölt szegfűszeg, ½ tk szerecsendió) és a búzacsírával (ha a búzacsírát előtte megpirítjuk, akkor még finomabb lesz). Adjuk hozzá a vajat, és keverjük tovább, ugyancsak pár fordulat erejéig, majd az edény oldaláról kanalazzuk vissza a tésztát, és ismételjük meg ezt a folyamatot három-négy alkalommal.
  3. A kevert tésztából vegyünk ki egy kisebb csészényit, keverjük össze durvára darált dióval vagy mandulával és egy teáskanál fahéjjal.
  4. Keverjük a tésztához (a tálban, ahonnan előzőleg kivettünk már egy adagot) a sütőport és a szódabikarbónát pár fordulat erejéig.
  5. Egy másik tálban habverővel verjük fel a tojásokat, adjuk hozzá a joghurtot, és keverjük jól el vele.
  6. Keverjük össze a vajas keveréket a tojásossal.

A körtetöltelék

  1. Hámozzuk meg a körtét, a magházát távolítsuk el, és vágjuk nagyobb darabokba. Szórjuk rá a fűszereket (½ tk őrölt fahéj, ¼ tk őrölt szegfűszeg, ¼ tk szerecsendió) és egy kanál barna cukrot, majd keverjük össze őket.

A torta összeállítása és sütése

  1. A kivajazott formába egyengessük el először a vajas-tojásos tésztát, szórjuk rá a fűszeres körtét, majd morzsáljuk a tetejére a diós keveréket.
  2. Süssük úgy 40 percig, amíg a teteje jól meg nem pirul. A sütőből kivéve hagyjuk legalább 20 percig hűlni, csak utána vágjuk fel! Jó étvágyat hozzá!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 perc
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C

Többször előfordult már, hogy túl sok körtét vásároltam. Ilyenkor ősszel olyan szépen csalogatnak a piacon, hogy mindegyik féléből kell vennem. Most is ez történt. Ott barnultak a gyümölcskosárban, úgyhogy nem nézhettem tétlenül és belesütöttem őket ebbe a sütibe.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

50 felett napi 20 gramm ebből a szénhidrátból: nem lesz...

Nem újdonság, hogy az egészséges életmód része a megfelelő táplálkozás, ezzel kapcsolatban pedig van néhány ökölszabály, amit egy bizonyos kor felett kifejezetten érdemes megfogadni. A szénhidrátra hajlamosak vagyunk úgy tekinteni, mint mumusra, pedig nem zárhatjuk ki életünkből. 50 felett például egy bizonyos fajtája igenis egészségtámogató hatású.

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!