r
Nosalty Logó

Körtés-mandulás clafoutis

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Mignon
Körtés-mandulás clafoutis
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 494 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 2967 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 187 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.4 g

Zsír

  • Összesen
    22.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    102 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    617.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    179 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    92 mg
  • Foszfor
    243 mg
  • Nátrium
    84 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    64.2 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    111.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    72 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    98 mg
  • Retinol - A vitamin:
    70 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    158 micro
Összesen 494 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    80.4 g

Zsír

  • Összesen
    132.7 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    69 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    610 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3703.4 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    92 mg
  • Kálcium
    1072 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    550 mg
  • Foszfor
    1459 mg
  • Nátrium
    505 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    385.4 g
  • Cukor
    259 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    669.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    431 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    43 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    123 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    215 micro
  • Kolin:
    587 mg
  • Retinol - A vitamin:
    422 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    114 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    948 micro
Összesen 2967 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    8.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    235.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    93 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.5 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 187 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Késes betétű robotgépben ledaráljuk a mandulabelet.
  2. A sütőt bekapcsoljuk 180 fokra.
  3. A körtéket megpucoljuk, kicsumázzuk és kb. 1*1 cm-es kockákra vágjuk.
  4. 24 cm-es levehető kapcsos tortaforma aljába sütőpapírt fektetünk (körberajzoljuk a papíron és úgy vágjuk ki, hogy pont méret legyen), kívülről alufóliával körbebéleljük az egészet (hogy a tészta biztos ne folyjon ki), majd ráöntjük a körtedarabokat, rászórunk 2 evőkanál barna cukrot és kanállal összekeverjük.
  5. Keverőtálban fakanállal elkeverjük a cukrot és a vaníliás cukrot a liszttel és a manduladarával.
  6. A tojásokat villával felverjük, a tejjel és a tejszínnel együtt a lisztes keverékhez adjuk és jól elkeverjük.
  7. A tésztát a cukros körtedarabokra öntjük és megszórjuk a maradék barna cukorral és a szeletelt mandulával.
  8. Kb. 60 percre sütőbe tesszük, tűpróbával ellenőrizzük!
  9. Ha már csak langyos, óvatosan levesszük a tortaforma oldalát, az egészet egy gyors mozdulattal átfordítjuk egy másik tányérra, lehúzzuk az aljáról a sütőpapírt, majd visszafordítjuk egy tálaló tálra.
  10. Egy éjszakára hűtőbe tesszük és másnap hidegen tálaljuk.
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 162
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 23869
  • Feltöltés dátuma: 2009. augusztus 24.

Ajánló

Megjegyzés: Folyamatosan figyeljük sütés közben a torta tetején a mandulát, nehogy megégjen! Én nem légkeveréssel sütöttem, így nem kellett alufóliával letakarnom a sütés vége felé, de szükség lehet rá!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A hétvégén ünnepeltük dédi 84. szülinapját. Egy ilyen jeles napra különleges finomságot szerettem volna készíteni! De milyen is legyen? Így nyár vége felé a körte mellett döntöttem, szerencsére az egyik francia gasztroblogon találtam is egy mandulával kombinált változatot. Első olvasásra megtetszett, elkészítettem. És hogy milyen lett? Másfél éves kisfiam és a szülinapos boldog dédi is megnyalta utána az ujját! :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...