r
Nosalty Logó

Körtés-krémsajtos omlós pite

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Körtés-krémsajtos omlós pite
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tészta tetejére

Összesen 988 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tészta tetejére

Összesen 3953 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tészta tetejére

Összesen 291 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    14.6 g

Zsír

  • Összesen
    59.7 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    198 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    548.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    127 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    252 mg
  • Nátrium
    68 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    103.3 g
  • Cukor
    51 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    140.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    347 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    58 micro
  • Kolin:
    110 mg
  • Retinol - A vitamin:
    340 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    81 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    165 micro
Összesen 988 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    58.6 g

Zsír

  • Összesen
    238.8 g
  • Telített zsírsav
    102 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    59 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    48 g
  • Koleszterin
    791 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2195.4 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    115 mg
  • Kálcium
    509 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    269 mg
  • Foszfor
    1009 mg
  • Nátrium
    272 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    413.4 g
  • Cukor
    206 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    561 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1389 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    233 micro
  • Kolin:
    439 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1360 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    325 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    659 micro
Összesen 3953 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    17.6 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    161.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    74 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.4 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    102 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    100 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    49 micro
Összesen 291 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tészta tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A szobahőmérsékletű tejfölt egy vékony, ritka szövésű anyaggal bélelt, magasabb tálra helyezett szűrőbe öntjük és 3-4 órán keresztül, de legjobb, ha egy éjszakán keresztül csöpögtetjük.
  2. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, fóliába csomagoljuk és 1 órára hűtőbe tesszük.
  3. A meghámozott körte magházát eltávolítjuk, nagyobb darabokra vágjuk és vajon cukorral és vaníliás cukorral karamellizáljuk, majd összekeverjük a dióval.
  4. A lecsöpögtetett tejfölt a krémsajttal, a porcukorral és 4 ek lekvárral jól elkeverjük.
  5. A lehűtött tésztát 28 cm átmérőjű kör alakú lappá nyújtjuk. (Tipp: egy lábos, vagy tortasütő forma segítségével szabályos kör alakú lappot vághatunk a tésztából.) A tésztalapot egy sütőpapírral bélelt, nagy tepsire fektetjük vagy egy kivajazott piteformába tesszük.
  6. A krémsajtos keveréket a tészta közepére kenjük úgy, hogy 5-6 cm széles peremet hagyjunk. A krémre kenjük a diós-körtés keveréket, majd a maradék lekvárból kis halmokat teszünk a gyümölcsre.
  7. Végül a tészta szélét felhajtjuk a gyümölcsös keverékre. Megkenjük a tésztát felvert tojással és megszórjuk kristálycukorral, a töltelékes részét szeletelt mandulával.
  8. Előmelegített sütőben készre sütjük.
  9. Porcukorral megszórva kínáljuk. (Tipp: a tészta nagyon omlós, melegen könnyen repedhet, ezért ha melegen szeretnénk kínálni, mutatósabb, ha piteformában, vagy egy kerek lapos formában sütjük, abban tálalni is tudjuk.)
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 28
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 31
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 7079
  • Feltöltés dátuma: 2010. szeptember 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ennek rusztikus formájú, omlós pitének a tésztája krémsajtos, tejfölös alapon gyümölcsöket rejt magában. Most körtével készítettem, de ízlés szerint, bármilyen gyümölccsel megtölthetjük a pitét. A friss gyümölcsök helyett télen használhatunk szilva-, barack-, körtebefőttet is. A krémsajtos réteget csöpögtetett tejfölből és krémsajtból is elkészíthetjük, de használhatunk helyettük 20-25 dkg mascarpone sajtot is. A receptben a tejfölös, krémsajtos változat szerepel. (a pite készítéséről néhány fázisfotó itt található.)

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tészta tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...