Körtés-krémsajtos omlós pite
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 5% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 19% Zsír
A tésztához
-
50g finomliszt182 kcal
-
30g vaj215 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
0g só0 kcal
-
2g citromhéj1 kcal
-
2g víz0 kcal
A töltelékhez
-
55g tejföl109 kcal
-
13g krémsajt31 kcal
-
75g körte38 kcal
-
10g porcukor39 kcal
-
5g vaj36 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
10 kcal
-
20g dió131 kcal
-
83 kcal
A tészta tetejére
Összesen
988
kcal
- 5% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 19% Zsír
A tésztához
-
200g finomliszt728 kcal
-
120g vaj860 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
40g cukor155 kcal
-
0g só0 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
8g víz0 kcal
A töltelékhez
-
220g tejföl436 kcal
-
50g krémsajt125 kcal
-
300g körte154 kcal
-
40g porcukor155 kcal
-
20g vaj143 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
80g dió523 kcal
-
120g feketeribizli lekvár334 kcal
A tészta tetejére
-
55g tojás69 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
14g mandulapehely83 kcal
Összesen
3953
kcal
- 5% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 19% Zsír
A tésztához
-
14.7g finomliszt54 kcal
-
8.8g vaj63 kcal
-
4.1g tojás5 kcal
-
2.9g cukor11 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.4g citromhéj0 kcal
-
0.6g víz0 kcal
A töltelékhez
-
16.2g tejföl32 kcal
-
3.7g krémsajt9 kcal
-
22.1g körte11 kcal
-
2.9g porcukor11 kcal
-
1.5g vaj11 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0.7g vaníliás cukor3 kcal
-
5.9g dió39 kcal
-
8.8g feketeribizli lekvár25 kcal
A tészta tetejére
Összesen
291
kcal
- 5% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 44% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 14.6 g
Zsír
-
Összesen 59.7 g
-
Telített zsírsav 25 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 198 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 548.8 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 29 mg
-
Kálcium 127 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 67 mg
-
Foszfor 252 mg
-
Nátrium 68 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 103.3 g
-
Cukor 51 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 140.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 347 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 58 micro
-
Kolin: 110 mg
-
Retinol - A vitamin: 340 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 81 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 165 micro
Összesen
988
kcal
- 5% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 44% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 58.6 g
Zsír
-
Összesen 238.8 g
-
Telített zsírsav 102 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 59 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 48 g
-
Koleszterin 791 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2195.4 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 115 mg
-
Kálcium 509 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 269 mg
-
Foszfor 1009 mg
-
Nátrium 272 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 413.4 g
-
Cukor 206 mg
-
Élelmi rost 22 mg
VÍZ
-
Összesen 561 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1389 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 33 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 28 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 233 micro
-
Kolin: 439 mg
-
Retinol - A vitamin: 1360 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 325 micro
-
β-crypt 19 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 659 micro
Összesen
3953
kcal
- 5% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 44% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 4.3 g
Zsír
-
Összesen 17.6 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 58 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 161.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 37 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 74 mg
-
Nátrium 20 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 30.4 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 41.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 102 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 32 mg
-
Retinol - A vitamin: 100 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 24 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 49 micro
Összesen
291
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
A tésztához
- A szobahőmérsékletű tejfölt egy vékony, ritka szövésű anyaggal bélelt, magasabb tálra helyezett szűrőbe öntjük és 3-4 órán keresztül, de legjobb, ha egy éjszakán keresztül csöpögtetjük.
- A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, fóliába csomagoljuk és 1 órára hűtőbe tesszük.
- A meghámozott körte magházát eltávolítjuk, nagyobb darabokra vágjuk és vajon cukorral és vaníliás cukorral karamellizáljuk, majd összekeverjük a dióval.
- A lecsöpögtetett tejfölt a krémsajttal, a porcukorral és 4 ek lekvárral jól elkeverjük.
- A lehűtött tésztát 28 cm átmérőjű kör alakú lappá nyújtjuk. (Tipp: egy lábos, vagy tortasütő forma segítségével szabályos kör alakú lappot vághatunk a tésztából.) A tésztalapot egy sütőpapírral bélelt, nagy tepsire fektetjük vagy egy kivajazott piteformába tesszük.
- A krémsajtos keveréket a tészta közepére kenjük úgy, hogy 5-6 cm széles peremet hagyjunk. A krémre kenjük a diós-körtés keveréket, majd a maradék lekvárból kis halmokat teszünk a gyümölcsre.
- Végül a tészta szélét felhajtjuk a gyümölcsös keverékre. Megkenjük a tésztát felvert tojással és megszórjuk kristálycukorral, a töltelékes részét szeletelt mandulával.
- Előmelegített sütőben készre sütjük.
- Porcukorral megszórva kínáljuk. (Tipp: a tészta nagyon omlós, melegen könnyen repedhet, ezért ha melegen szeretnénk kínálni, mutatósabb, ha piteformában, vagy egy kerek lapos formában sütjük, abban tálalni is tudjuk.)
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 28
- Sütés ideje: 35 perc
- Receptkönyvben: 31
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 7076
- Feltöltés dátuma: 2010. szeptember 17.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
NS
17513 recept
Ennek rusztikus formájú, omlós pitének a tésztája krémsajtos, tejfölös alapon gyümölcsöket rejt magában. Most körtével készítettem, de ízlés szerint, bármilyen gyümölccsel megtölthetjük a pitét. A friss gyümölcsök helyett télen használhatunk szilva-, barack-, körtebefőttet is. A krémsajtos réteget csöpögtetett tejfölből és krémsajtból is elkészíthetjük, de használhatunk helyettük 20-25 dkg mascarpone sajtot is. A receptben a tejfölös, krémsajtos változat szerepel. (a pite készítéséről néhány fázisfotó itt található.)