r
Nosalty Logó

Körtés habcsók pite

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Körtés habcsók pite
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Pite tészta

Töltelék

Habcsók

327
Kalória
5g
Fehérje
52.2g
Szénhidrátok
11.9g
Zsír
130.6g
Víz
81.1g
Koleszterin
4.7g
Rost
26g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Pite tészta

Töltelék

Habcsók

Összesen 327 kcal
  • 3% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Pite tészta

Töltelék

Habcsók

Összesen 2609 kcal
  • 3% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Pite tészta

Töltelék

Habcsók

Összesen 149 kcal
  • 3% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    11.9 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    81 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    146.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    67 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.2 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    130.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    106 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    102 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    46 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    115 micro
Összesen 327 kcal
  • 3% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    40.4 g

Zsír

  • Összesen
    95.4 g
  • Telített zsírsav
    55 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    649 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1171.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    109 mg
  • Kálcium
    205 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    129 mg
  • Foszfor
    537 mg
  • Nátrium
    180 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    417.2 g
  • Cukor
    208 mg
  • Élelmi rost
    38 mg

Víz

  • Összesen
    1044.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    851 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    47 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    51 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    186 micro
  • Kolin:
    421 mg
  • Retinol - A vitamin:
    819 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    368 micro
  • β-crypt
    51 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    922 micro
Összesen 2609 kcal
  • 3% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.3 g

Zsír

  • Összesen
    5.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    67.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    31 mg
  • Nátrium
    10 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.2 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    60.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 149 kcal

Elkészítés

Pite tészta

  1. A sütőporos lisztet összekeverjük a cukorral és a sóval, majd hozzáadjuk az apró kockára vágott, hideg vajat. Ezt a tenyerünk között alaposan elmorzsoljuk, ezután hozzárakjuk a két tojássárgáját is.
  2. Homogén tésztát gyúrunk belőle, és fóliába csomagolva a hűtőben pihentetjük, amíg a tölteléket el nem készítjük.
  3. A töltelék elkészítése igen egyszerű. Nincs más dolgunk, mint az összes hozzávalót kb. 20-25 perc alatt (fedő alatt) puhára pároljuk.
  4. A habcsók hozzávalóit egy keverőtálba rakjuk, és kemény habot verünk belőle.
  5. Ha mindennel elkészültünk, a tésztát lisztezett felületen kinyújtjuk, és piteformába rakjuk. Szépen eligazgatjuk, és egy villa segítségével kiszurkáljuk az alját. Ezután sütőpapírt és pitesúlyt (vagy babot) rakunk rá, és előmelegített 180 fokos sütőben 10 perc alatt elősütjük a tésztát.
  6. Miután elősült a piténk, kivesszük, és ráhalmozzuk a tölteléket, majd a habcsókot is, amit szépen egyenletesen elsimítunk a tetején. A sütő hőfokát mérsékeljük 165 fokra, és süssük további 15 percet a piténket. Akkor jó, ha a hab karamelles aranybarna színűre sül.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Sütés hőfoka: 165 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

A hűtőben "talált" kemény, téli körte okos hasznosítása. Az eredmény a lakást belengő fűszeres illat és csodás íz. :) Érdemes kipróbálni!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Áfonyás pite

A házi pitéknek nincsen párja, pláne, ha vesszük a fáradságot, és a vajas tésztát is két kézzel készítjük el hozzá. Bármilyen bogyós gyümölcsből mennyei pitét készíthetünk, ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

4 növényféle, aminek ártasz, ha tavasszal metszed

Hamarosan belevághatunk a kerti munkálatokba, hogy minél virágzóbb, színesebb kertben gyönyörködhessünk. A tavaszi metszés remek ötlet, azonban vannak bizonyos fajta növények, amiknél nem hasznos ilyenkor megtenni. Mutatunk, 4 növényfélét, amihez semmiképp ne közelíts metszőollóval!

Amire eddig nem gondoltunk: ezek lehetnek az árrésstop negatív hatásai

Hamarosan életbe lép az árréstop, mely minden olyan kereskedelmi egységre vonatkozik, amelynek éves bevétele meghaladja a nettó egymilliárd forintot. Ezután a boltokban barátságosabb árakat tapasztalhatnak a vásárlók (legalábbis nem egyre növekvő árakat), de az új rendelkezésnek lehetnek negatív következményei.

Top Receptek

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!