r
Nosalty Logó

Körtés habcsók pite

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Körtés habcsók pite
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
165 °C
  • 3% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Pite tészta

Töltelék

Habcsók

Összesen 327 kcal
  • 3% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Pite tészta

Töltelék

Habcsók

Összesen 2609 kcal
  • 3% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Pite tészta

Töltelék

Habcsók

Összesen 149 kcal
  • 3% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    11.9 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    81 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    146.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    67 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.2 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    130.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    106 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    102 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    46 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    115 micro
Összesen 327 kcal
  • 3% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    40.4 g

Zsír

  • Összesen
    95.4 g
  • Telített zsírsav
    55 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    649 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1171.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    109 mg
  • Kálcium
    205 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    129 mg
  • Foszfor
    537 mg
  • Nátrium
    180 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    417.2 g
  • Cukor
    208 mg
  • Élelmi rost
    38 mg

VÍZ

  • Összesen
    1044.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    851 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    47 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    51 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    186 micro
  • Kolin:
    421 mg
  • Retinol - A vitamin:
    819 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    368 micro
  • β-crypt
    51 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    922 micro
Összesen 2609 kcal
  • 3% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.3 g

Zsír

  • Összesen
    5.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    67.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    31 mg
  • Nátrium
    10 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.2 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 149 kcal

Hozzávalók

Pite tészta

Töltelék

Habcsók

Elkészítés

Pite tészta

  1. A sütőporos lisztet összekeverjük a cukorral és a sóval, majd hozzáadjuk az apró kockára vágott, hideg vajat. Ezt a tenyerünk között alaposan elmorzsoljuk, ezután hozzárakjuk a két tojássárgáját is.
  2. Homogén tésztát gyúrunk belőle, és fóliába csomagolva a hűtőben pihentetjük, amíg a tölteléket el nem készítjük.
  3. A töltelék elkészítése igen egyszerű. Nincs más dolgunk, mint az összes hozzávalót kb. 20-25 perc alatt (fedő alatt) puhára pároljuk.
  4. A habcsók hozzávalóit egy keverőtálba rakjuk, és kemény habot verünk belőle.
  5. Ha mindennel elkészültünk, a tésztát lisztezett felületen kinyújtjuk, és piteformába rakjuk. Szépen eligazgatjuk, és egy villa segítségével kiszurkáljuk az alját. Ezután sütőpapírt és pitesúlyt (vagy babot) rakunk rá, és előmelegített 180 fokos sütőben 10 perc alatt elősütjük a tésztát.
  6. Miután elősült a piténk, kivesszük, és ráhalmozzuk a tölteléket, majd a habcsókot is, amit szépen egyenletesen elsimítunk a tetején. A sütő hőfokát mérsékeljük 165 fokra, és süssük további 15 percet a piténket. Akkor jó, ha a hab karamelles aranybarna színűre sül.
  • Sütés hőfoka: 165 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 21
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 646
  • Feltöltés dátuma: 2015. február 02.

Ajánló

Más gyümölcsökből is kipróbálható pl. alma vagy szilva. 

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A hűtőben "talált" kemény, téli körte okos hasznosítása. Az eredmény a lakást belengő fűszeres illat és csodás íz. :) Érdemes kipróbálni!

Hozzávalók

Pite tészta

Töltelék

Habcsók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...