Körtelikőrben pácolt kacsamáj blinivel
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 5% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 8% Zsír
A májhoz
A körtepüréhez
-
300g körte154 kcal
-
225g füge165 kcal
-
50g likőr164 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
5g nádcukor19 kcal
-
7g vaj50 kcal
-
0g chili0 kcal
A bazsalikomos-burgonyás blinihez
-
50g burgonya29 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
100g finomliszt364 kcal
-
83g tojás104 kcal
-
63g tej35 kcal
-
5 kcal
-
63g tejföl124 kcal
-
20g vaj143 kcal
-
0g cukor0 kcal
Összesen
1988
kcal
- 5% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 8% Zsír
A májhoz
A körtepüréhez
-
600g körte308 kcal
-
450g füge330 kcal
-
100g likőr327 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
10g nádcukor38 kcal
-
14g vaj100 kcal
-
0g chili0 kcal
A bazsalikomos-burgonyás blinihez
-
100g burgonya58 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
200g finomliszt728 kcal
-
165g tojás208 kcal
-
125g tej70 kcal
-
10g friss élesztő11 kcal
-
125g tejföl248 kcal
-
40g vaj287 kcal
-
0g cukor0 kcal
Összesen
3977
kcal
- 5% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 8% Zsír
A májhoz
A körtepüréhez
-
24.8g körte13 kcal
-
18.6g füge14 kcal
-
4.1g likőr14 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
0.4g nádcukor2 kcal
-
0.6g vaj4 kcal
-
0g chili0 kcal
A bazsalikomos-burgonyás blinihez
-
4.1g burgonya2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
8.3g finomliszt30 kcal
-
6.8g tojás9 kcal
-
5.2g tej3 kcal
-
0.4g friss élesztő0 kcal
-
5.2g tejföl10 kcal
-
1.7g vaj12 kcal
-
0g cukor0 kcal
Összesen
165
kcal
- 5% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 54.5 g
Zsír
-
Összesen 88.6 g
-
Telített zsírsav 44 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 28 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 1111 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1989.2 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 144 mg
-
Kálcium 346 mg
-
Vas 43 mg
-
Magnézium 138 mg
-
Foszfor 819 mg
-
Nátrium 482 mg
-
Réz 8 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 214.2 g
-
Cukor 103 mg
-
Élelmi rost 19 mg
VÍZ
-
Összesen 712.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 15636 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 68 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 30 mg
-
D vitamin: 60 micro
-
K vitamin: 28 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1067 micro
-
Kolin: 283 mg
-
Retinol - A vitamin: 15609 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 331 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 528 micro
Összesen
1988
kcal
- 5% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 109.1 g
Zsír
-
Összesen 177.2 g
-
Telített zsírsav 87 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 57 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 2221 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3978.3 g
-
Cink 14 mg
-
Szelén 289 mg
-
Kálcium 692 mg
-
Vas 85 mg
-
Magnézium 277 mg
-
Foszfor 1638 mg
-
Nátrium 964 mg
-
Réz 16 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 428.4 g
-
Cukor 205 mg
-
Élelmi rost 37 mg
VÍZ
-
Összesen 1425.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 31272 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 137 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 60 mg
-
D vitamin: 119 micro
-
K vitamin: 57 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 24 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 2135 micro
-
Kolin: 567 mg
-
Retinol - A vitamin: 31219 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 662 micro
-
β-crypt 25 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1056 micro
Összesen
3977
kcal
- 5% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.5 g
Zsír
-
Összesen 7.3 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 92 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 164.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 29 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 68 mg
-
Nátrium 40 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 17.7 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 58.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1293 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 88 micro
-
Kolin: 23 mg
-
Retinol - A vitamin: 1291 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 27 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 44 micro
Összesen
165
kcal
Hozzávalók
A májhoz
A körtepüréhez
A bazsalikomos-burgonyás blinihez
-
1 közepes db burgonya
-
só ízlés szerint
-
bazsalikom ízlés szerint
-
20 dkg finomliszt
-
3 db tojás
-
125 ml tej
-
1 dkg friss élesztő
-
125 ml tejföl
-
4 dkg vaj
-
1 csipet cukor
Elkészítés
A májhoz
- A 2 dl körtelikőrből elpárologtatjuk az alkoholt (az íze megmarad), hozzáadjuk a vaníliát, majd ha kihűlt, a megtiszított és felszeletelt kacsamájakat pácoljuk benne pár órán keresztül.
- Közben a blini tésztáját elkészítjük: a megpucolt, felkockázott burgonyát sós, bazsalikomos vízben feltesszük főzni.
- A tojások sárgáját, pici sót, vajat, tejfölt összekeverjük.
- A tejet megmelegítjük és cukorral és élesztővel felfuttatjuk (kb. 10 perc).
- A lisztet átszitáljuk és a tojásos keverékhez adjuk, hozzáöntjük a tejet és átgyúrjuk. 20 percre félretesszük.
- Addig folytatjuk a körtepürével: a körtéket megpucoljuk, felkockázzuk, kevés vajon megpároljuk a szintén felkockázott fügével.
- Felöntjük 1 dl körtelikőrrel, vaníliával, nádcukorral és tovább pároljuk, megszórjuk kis chilivel.
- Ha megpuhult, a felét kivesszük egy tálba és pürésítjük, hozzáadjuk a félretett, kockázott körtéket is.
- A blinit elővesszük, a tojásfehérjét felverjük és hozzáadjuk. Átgyúrjuk és kész.
- A májakat letörölgetjük, és egyidőben süthetjük a blinivel.
- A májakat lehetőleg libazsírban/kacsazsírban, míg a pogácsákat napraforgó olajban elég sütni.
- A kacsamájat ne süssük túl, csak mindkét oldalán pirítsuk, hogy belül finom, omlós maradjon.
- Tálalhatjuk friss körtével, amelyet a pürével díszítünk, mellé a burgonyás bliniket és a kacsmájszeletek helyezünk. Jó étvágyat! Hmmm...
- Sütés ideje: 5 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 64
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 4976
- Feltöltés dátuma: 2012. március 28.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Vágytam egy intenzív, illatos, különleges fogásra, amit élvezettel készítetek el. Vaníliás körte illata járja át a házat...