r
Nosalty Logó

Körtelikőrben pácolt kacsamáj blinivel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Körtelikőrben pácolt kacsamáj blinivel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A májhoz

A körtepüréhez

A bazsalikomos-burgonyás blinihez

Összesen 1988 kcal
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A májhoz

A körtepüréhez

A bazsalikomos-burgonyás blinihez

Összesen 3977 kcal
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A májhoz

A körtepüréhez

A bazsalikomos-burgonyás blinihez

Összesen 165 kcal
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    54.5 g

Zsír

  • Összesen
    88.6 g
  • Telített zsírsav
    44 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    1111 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1989.2 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    144 mg
  • Kálcium
    346 mg
  • Vas
    43 mg
  • Magnézium
    138 mg
  • Foszfor
    819 mg
  • Nátrium
    482 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    214.2 g
  • Cukor
    103 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    712.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15636 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    68 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1067 micro
  • Kolin:
    283 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15609 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    331 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    528 micro
Összesen 1988 kcal
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    109.1 g

Zsír

  • Összesen
    177.2 g
  • Telített zsírsav
    87 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    57 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    2221 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3978.3 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    289 mg
  • Kálcium
    692 mg
  • Vas
    85 mg
  • Magnézium
    277 mg
  • Foszfor
    1638 mg
  • Nátrium
    964 mg
  • Réz
    16 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    428.4 g
  • Cukor
    205 mg
  • Élelmi rost
    37 mg

VÍZ

  • Összesen
    1425.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31272 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    137 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    60 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    57 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2135 micro
  • Kolin:
    567 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31219 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    662 micro
  • β-crypt
    25 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1056 micro
Összesen 3977 kcal
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    7.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    92 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    164.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    68 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.7 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1293 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    88 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1291 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    44 micro
Összesen 165 kcal

Hozzávalók

A májhoz

A körtepüréhez

A bazsalikomos-burgonyás blinihez

Elkészítés

A májhoz

  1. A 2 dl körtelikőrből elpárologtatjuk az alkoholt (az íze megmarad), hozzáadjuk a vaníliát, majd ha kihűlt, a megtiszított és felszeletelt kacsamájakat pácoljuk benne pár órán keresztül.
  2. Közben a blini tésztáját elkészítjük: a megpucolt, felkockázott burgonyát sós, bazsalikomos vízben feltesszük főzni.
  3. A tojások sárgáját, pici sót, vajat, tejfölt összekeverjük.
  4. A tejet megmelegítjük és cukorral és élesztővel felfuttatjuk (kb. 10 perc).
  5. A lisztet átszitáljuk és a tojásos keverékhez adjuk, hozzáöntjük a tejet és átgyúrjuk. 20 percre félretesszük.
  6. Addig folytatjuk a körtepürével: a körtéket megpucoljuk, felkockázzuk, kevés vajon megpároljuk a szintén felkockázott fügével.
  7. Felöntjük 1 dl körtelikőrrel, vaníliával, nádcukorral és tovább pároljuk, megszórjuk kis chilivel.
  8. Ha megpuhult, a felét kivesszük egy tálba és pürésítjük, hozzáadjuk a félretett, kockázott körtéket is.
  9. A blinit elővesszük, a tojásfehérjét felverjük és hozzáadjuk. Átgyúrjuk és kész.
  10. A májakat letörölgetjük, és egyidőben süthetjük a blinivel.
  11. A májakat lehetőleg libazsírban/kacsazsírban, míg a pogácsákat napraforgó olajban elég sütni.
  12. A kacsamájat ne süssük túl, csak mindkét oldalán pirítsuk, hogy belül finom, omlós maradjon.
  13. Tálalhatjuk friss körtével, amelyet a pürével díszítünk, mellé a burgonyás bliniket és a kacsmájszeletek helyezünk. Jó étvágyat! Hmmm...
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 64
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 4953
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Vágytam egy  intenzív, illatos, különleges fogásra, amit élvezettel készítetek el. Vaníliás körte illata járja át a házat...

Hozzávalók

A májhoz

A körtepüréhez

A bazsalikomos-burgonyás blinihez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...