r
Nosalty Logó

Körte Szép Heléna módra

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Körte Szép Heléna módra
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 646 kcal
  • 1% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 2585 kcal
  • 1% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 151 kcal
  • 1% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    28.5 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    353.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    87 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    81 mg
  • Foszfor
    148 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    100 g
  • Cukor
    80 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    248.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    143 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    137 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    73 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    117 micro
Összesen 646 kcal
  • 1% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.5 g

Zsír

  • Összesen
    114 g
  • Telített zsírsav
    67 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    234 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1414 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    348 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    324 mg
  • Foszfor
    591 mg
  • Nátrium
    118 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    399.9 g
  • Cukor
    321 mg
  • Élelmi rost
    43 mg

VÍZ

  • Összesen
    994.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    571 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    89 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    59 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    87 micro
  • Kolin:
    90 mg
  • Retinol - A vitamin:
    548 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    293 micro
  • β-crypt
    38 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    468 micro
Összesen 2585 kcal
  • 1% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1 g

Zsír

  • Összesen
    6.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    82.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    34 mg
  • Nátrium
    7 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.3 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    27 micro
Összesen 151 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A citromot forró, folyó víz alatt alaposan megmossuk, héjából kétujjnyit lehántunk, levét kinyomjuk, átszűrjük, és 2 liter vízzel együtt akkora fazékba töltjük, amekkorában a körték éppen elférnek.
  2. A kemény, de érett, lehetőleg azonos nagyságú körtéket megmossuk, száruk épségére ügyelve meghámozzuk, majd azonnal a citromos vízbe tesszük, hogy meg ne barnuljanak. A vízhez adjuk a cukrot, a szegfűszeget, a citromhéjat, fahéjat, valamint – ha szükséges – még annyi vizet, amennyi a körtéket teljesen ellepi.
  3. Mérsékelt tűzön, fedő alatt majdnem puhára főzzük őket, a főzőlében hagyjuk kihűlni, majd 3-4 órára (akár egész éjszakára) betesszük a hűtőbe.
  4. Tálalás előtt a körtéket rácsra emeljük, lecsepegtetjük, aljukról levágunk egy vékony szeletet, hogy ne billegjenek, majd lapos tálra ültetjük őket.
  5. A csokoládét forró vízfürdőbe állított edénykébe tördeljük, hozzáadjuk a porcukrot és a tejszínt, folyamatosan keverve felolvasztjuk. Bevonjuk vele a körtéket, és azonnal tálaljuk, mert a hideg-meleg összhatás teszi jellegzetessé, különlegessé. Mandulaforgáccsal, citromfű levelekkel díszíthetjük. További kényeztetésképpen édes ostyát, rolettit, tejszínhabot kínálhatunk mellé.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 27
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 7110
  • Feltöltés dátuma: 2011. november 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A körte Szép Heléna módra klasszikus francia desszert: édes szirupban posírozott gyümölcs, amelyet forró csokoládéöntettel tálalnak. A modern francia konyhaművészet legendás alakja, Auguste Escoffier kreálta Párizsban, az 1864-ben bemutatott és kirobbanó sikert arató, antik tárgyú, Trójai Heléna történetét feldolgozó Offenbach-operett, a Szép Heléna tiszteletére. Ez a változat Lajos Mari receptje alapján készült.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...