r
Nosalty Logó

Konyakos kacsamáj hagymalekvárral

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Konyakos kacsamáj hagymalekvárral
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A konyakos kacsamáj

A hagymalekvár

Összesen 426 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A konyakos kacsamáj

A hagymalekvár

Összesen 1706 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A konyakos kacsamáj

A hagymalekvár

Összesen 85 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:

Fehérje

  • Összesen
    29.8 g

Zsír

  • Összesen
    11.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    783 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1534.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    101 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    46 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    451 mg
  • Nátrium
    813 mg
  • Réz
    9 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.2 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    282.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18062 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    81 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1125 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18010 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    596 micro
  • β-crypt
    56 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    51 micro
Összesen 426 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:

Fehérje

  • Összesen
    119 g

Zsír

  • Összesen
    45.2 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    3133 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6136.6 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    405 mg
  • Kálcium
    204 mg
  • Vas
    186 mg
  • Magnézium
    226 mg
  • Foszfor
    1804 mg
  • Nátrium
    3254 mg
  • Réz
    36 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    132.8 g
  • Cukor
    90 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    1130 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    72247 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    324 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    67 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    41 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4502 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    72038 micro
  • α-karotin
    41 micro
  • β-karotin
    2385 micro
  • β-crypt
    223 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    203 micro
Összesen 1706 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    2.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    155 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    303.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    161 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.6 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    56 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3578 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    16 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    223 micro
  • Kolin:
    1 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3568 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    118 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 85 kcal

Hozzávalók

A konyakos kacsamáj

A hagymalekvár

Elkészítés

A konyakos kacsamáj

  1. A hagymalekvárt már előre elkészítjük.
  2. Az alaplevet lábasba öntjük, beletesszük a felaprított hagymát, fehérbort, mézet, sherry-ecetet.
  3. Felforraljuk, majd lassú tűzön besűrítjük.
  4. Leszűrjük, majd megsózzuk, félretesszük.
  5. A barackokat meghámozzuk és hosszanti cikkekre vágjuk.
  6. Serpenyőben olívolajon karamellizáljuk a barackot.
  7. Az olajat leöntjük, és a fehérborral kissé sziruposra sűrítjük a gyümölcsöt.
  8. Kivesszük a hűtőből az előzőleg megtisztított, kierezett kacsamájat, éles késsel 2 cm vastagra szeleteljük (ne tartsuk sokáig kézben, és felmelegített , vékony pengéjű késsel dolgozzunk).
  9. A májat serpenyőben, (olaj nélkül) 20-20 másodpercig sütjük oldalanként, közben megsózzuk.
  10. Előre felmelegített, 160 fokos sütőben további 2-4 percig sütjük (tovább semmiképp!).
  11. A hagymalekvárra helyezzük a sült barackokat és a májszeleteket, majd körbeöntjük a konyakos mártással, esetleg metélőhagymával is meghintjük.
  12. Azonnal tálaljuk.
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Receptkönyvben: 90
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 26626
  • Feltöltés dátuma: 2008. november 28.

Ajánló

Bortipp : Béres – Tokaji Cuvée 2005 (Furmint-Hárslevelű alapú édes cuvée)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sikerült egy egész, friss hízlalt kacsára szert tennem. Ilyenkor az állat szétbontása után a lehető legkevesebb alkatrészt fagyasztom le, tehát pár napig Tás a kaja… Elsőként a gyönyörű kacsamáj volt soron, amihez  remek receptet találtam a Bűvös szakácson.

Hozzávalók

A konyakos kacsamáj

A hagymalekvár

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...