r
Nosalty Logó

Konyakmeggyes szelet babapiskótával

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Konyakmeggyes szelet babapiskótával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A krémhez

A mázhoz

Összesen 1007 kcal
  • 6% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A krémhez

A mázhoz

Összesen 6039 kcal
  • 6% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A krémhez

A mázhoz

Összesen 284 kcal
  • 6% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 9% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.8 g

Zsír

  • Összesen
    46.5 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    74 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    671.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    217 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    230 mg
  • Nátrium
    152 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    132.2 g
  • Cukor
    60 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    367 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    345 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    264 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    88 micro
Összesen 1007 kcal
  • 6% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 9% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    70.8 g

Zsír

  • Összesen
    279 g
  • Telített zsírsav
    70 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    120 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    71 g
  • Koleszterin
    442 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4029.2 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    133 mg
  • Kálcium
    1303 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    276 mg
  • Foszfor
    1379 mg
  • Nátrium
    911 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    793.1 g
  • Cukor
    362 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    117.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2202 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    31 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    243 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    142 micro
  • Kolin:
    392 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2068 micro
  • α-karotin
    22 micro
  • β-karotin
    1586 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    526 micro
Összesen 6039 kcal
  • 6% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 9% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    13.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    189.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    65 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.3 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    5.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    103 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    97 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    75 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 284 kcal
  • Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A krémhez

A mázhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A lapokhoz a hozzávalókat összegyúrjuk, majd kettévesszük, kisodorjuk, és lisztezett tepsi hátán 2 lapot sütünk.
  2. A meggyet öszekeverjük 2 ek aromával, egy kicsit állni hagyjuk, és alaposan lecsepegtetjük.
  3. A pudingport 2 dl tejjel csomómentesre keverjük, és a maradék tejet felforraljuk. Hozzáöntjük a pudinporral elkevert tejet, és folytonos keverés mellett sűrűre főzzük. Még forrón belekeverjük a cukrot, majd teljesen kihűtjük. Ha kihűlt, a szobahőmérsékletű Ramaval vagy vajjal habosra keverjük.
  4. A babapiskótát feldaraboljuk, majd a lecsepegtetett meggyel együtt belekeverjük a krémbe.
  5. Az alsó lapot megkenjük a krémmel, befedjük a másik lappal, és csokimázzal vonjuk be. A mázhoz a csokit és az olajat összemelegítjük, és ha hűlt, a sütire kenjük.
  6. Összeállítás után egy éjszakán át alufóliával lefedve hagyjuk a hűtőben, és másnap szeleteljük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24×34
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 2873
  • Tegnapi nézettség: 14
  • 7 napos nézettség: 103
  • Össznézettség: 491309
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 13.

Ajánló

A savoiardi piskóta hamar bepuhul, nem kell bemártani semmibe felhasználás előtt.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A Rama süteményeskönyvben található a recept eredetije. Változtattam a krémen, és piskóta helyett babapiskótát használtam, mert így jóval egyszerűbb. Nagyon finom és dekoratív süti.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A krémhez

A mázhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...