r
Nosalty Logó

Könnyű szelet eragal konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
toroltfelhasznalo-199615
Könnyű szelet eragal konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 6% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Piskóta

Puding

Gyümölcsréteg

Összesen 516 kcal
  • 6% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Piskóta

Puding

Gyümölcsréteg

Összesen 4131 kcal
  • 6% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Piskóta

Puding

Gyümölcsréteg

Összesen 140 kcal
  • 6% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    10.4 g

Zsír

  • Összesen
    10.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    805 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    326 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    217 mg
  • Nátrium
    236 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    88.1 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    56 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    96 micro
Összesen 516 kcal
  • 6% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    83.3 g

Zsír

  • Összesen
    86.5 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    540 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6439.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    124 mg
  • Kálcium
    2608 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    78 mg
  • Foszfor
    1733 mg
  • Nátrium
    1884 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    704.5 g
  • Cukor
    386 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    448.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    232 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    125 micro
  • Kolin:
    450 mg
  • Retinol - A vitamin:
    232 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    770 micro
Összesen 4131 kcal
  • 6% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    2.8 g

Zsír

  • Összesen
    2.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    218 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    88 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    3 mg
  • Foszfor
    59 mg
  • Nátrium
    64 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.8 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 140 kcal

Hozzávalók

Piskóta

Puding

Gyümölcsréteg

Elkészítés

Piskóta

  1. A piskóta hozzávalóit egy tálban alaposan összekeverjük.
  2. A sütőt 175 fokra előmelegítjük.
  3. Sütőpapírral bélelt, magasabb falú tepsibe öntjük a masszát.
  4. Középső polcon, alsó-felső sütéssel 20 percig sütjük.
  5. Amikor a teteje aranybarna, akkor kivesszük és hűlni hagyjuk.

Puding

  1. Egy liter tejet felforralunk. Addig 3 dl tejben csomómentesen elkeverjük a pudingport, és hozzáadjuk a cukrot.
  2. A felforralt tejet a tűzről lehúzzuk, és hozzáöntjük a pudingos keveréket.
  3. Folyamatos keverés mellett, a tűzre visszatéve, egy percig forraljuk, amíg sűrűsödni nem kezd.
  4. Ráöntjük a piskóta tetejére a pudingot.

Gyümölcsréteg

  1. Az erdei gyümölcsöket megpucoljuk, vagy ha fagyasztott, kiolvasztjuk.
  2. A puding tetejére szórjuk, amikor az már egy kicsit hűlt.
  3. A gyümölcskocsonyát a tasakon leírtak szerint elkészítjük, és a süteményre öntjük, belülről kifelé haladva.
  4. Egy órát pihentetjük szobahőmérsékleten, majd hűtőbe tesszük legalább három órára.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20x5
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 65
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2850
  • Feltöltés dátuma: 2016. január 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
toroltfelhasznalo-199615 43 recept

Sok pudingpor halmozódott fel itthon, így született a süti, amit azóta már többször is meg kellett ismételnem. 

Hozzávalók

Piskóta

Puding

Gyümölcsréteg

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...