r
Nosalty Logó

Könnyű orosz krémtorta

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Domcs4
Könnyű orosz krémtorta
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Piskóta

Krém

515
Kalória
13.7g
Fehérje
61.2g
Szénhidrátok
23.3g
Zsír
99.7g
Víz
307.6g
Koleszterin
738.6mg
Rost
35.8g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Piskóta

Krém

Összesen 515 kcal
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Piskóta

Krém

Összesen 2570 kcal
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Piskóta

Krém

Összesen 195 kcal
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.7 g

Zsír

  • Összesen
    23.3 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    308 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    531.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    146 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    190 mg
  • Nátrium
    145 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    61.2 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    99.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    249 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    67 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    210 mg
  • Retinol - A vitamin:
    245 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    355 micro
Összesen 515 kcal
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    68.3 g

Zsír

  • Összesen
    116.6 g
  • Telített zsírsav
    62 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    1538 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2655.7 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    143 mg
  • Kálcium
    732 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    88 mg
  • Foszfor
    951 mg
  • Nátrium
    727 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    306.2 g
  • Cukor
    179 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    498.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1244 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    335 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    208 micro
  • Kolin:
    1051 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1227 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    163 micro
  • β-crypt
    97 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1775 micro
Összesen 2570 kcal
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    8.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    117 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    202 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    55 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.3 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    37.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    95 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    80 mg
  • Retinol - A vitamin:
    93 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    135 micro
Összesen 195 kcal

Elkészítés

Piskóta

  1. A tojást szétválasztjuk, a sárgáját a vízzel fehéredésig felverjük, a fehérjét a cukorral keményre verjük, aztán összeforgatjuk óvatosan, egynemű legyen, aztán apródonként hozzáforgatjuk fakanállal a lisztet, csomómentes legyen.
  2. 18 cm átmérőjű (10 szeletes) tortaformába tesszük, előmelegített sütőben 170 fokon 20-25 perc alatt készre sütjük.
  3. Miután kihűlt, 3 fele vágjuk, és a tölteléket elfelezzük.

Krém

  1. A tojássárgákat a tej egynegyed részével elkeverjük, hozzáadjuk a pudingport, és sima péppé keverjük.
  2. A megmaradt tejet a cukor felével és a vaníliás cukorral felforraljuk, és a pudingos, tojásos péphez adjuk.
  3. Ezt addig főzzük, amíg besűrűsödik.
  4. A tojásfehérjékből a cukor másik felével kemény habot verünk, és a még forró tojássárgás, pudingos krémhez keverjük.
  5. Felverjük az 1 dl tejszínhabot a habfixálóval, és lazítjuk ezzel a krémet. Hozzákeverjük a pudinghoz, óvatosan beleforgatjuk.
  6. Fél narancs levét és héját hozzáadjuk. Megtöltjük a tortát a krémmel.
  7. Ha még marad a krémből, le lehet kenni a tetejét és/vagy az oldalát is.
  8. A 1,5 dl tejszínhabot keménnyé verjük, és bevonjuk vele a tortát, vagy tetszés szerint díszítjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 perc
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Tepsi mérete: 18

Ez a kedvenc tortám, ízlés szerint készítem! Remélem, ti is elkészítitek! :)

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Almakenyér

Gyors és egyszerű édesség bűntudat nélkül, ezt nyújtja az almakenyér. Ha méz vagy cukor helyett almamézet használnál hozzá, akkor keresd a receptjét itt a Nosalty oldalán, a ...

Gréti

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Édes gofri

Nyáron a strandokon nem csak a lángos az abszolút sztár, hanem a gofri is! Hatalmas tejszínhabbal és csokiöntettel a tetején, de most csak az alap gofri receptjét mutatjuk meg Nektek, amit ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!