Könnyű orosz krémtorta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Domcs4
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 7% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 12% Zsír
Piskóta
-
55g tojás69 kcal
-
5g víz0 kcal
-
21g finomliszt76 kcal
-
10g cukor39 kcal
Krém
-
60g tej34 kcal
-
34 kcal
-
18g cukor70 kcal
-
8 kcal
-
22g tojás28 kcal
-
20g habtejszín58 kcal
-
2g habfixáló6 kcal
-
9g narancslé4 kcal
-
1g narancshéj1 kcal
-
30g habtejszín88 kcal
Összesen
515
kcal
- 7% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 12% Zsír
Piskóta
-
275g tojás346 kcal
-
24g víz0 kcal
-
105g finomliszt382 kcal
-
50g cukor194 kcal
Krém
-
300g tej168 kcal
-
171 kcal
-
90g cukor348 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
100g habtejszín292 kcal
-
8g habfixáló30 kcal
-
45g narancslé21 kcal
-
3g narancshéj3 kcal
-
150g habtejszín438 kcal
Összesen
2570
kcal
- 7% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 12% Zsír
Piskóta
-
20.9g tojás26 kcal
-
1.8g víz0 kcal
-
8g finomliszt29 kcal
-
3.8g cukor15 kcal
Krém
-
22.8g tej13 kcal
-
3.4g vaníliás pudingpor13 kcal
-
6.8g cukor26 kcal
-
0.8g vaníliás cukor3 kcal
-
8.4g tojás11 kcal
-
7.6g habtejszín22 kcal
-
0.6g habfixáló2 kcal
-
3.4g narancslé2 kcal
-
0.2g narancshéj0 kcal
-
11.4g habtejszín33 kcal
Összesen
195
kcal
- 7% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13.7 g
Zsír
-
Összesen 23.3 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 308 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 531.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 29 mg
-
Kálcium 146 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 190 mg
-
Nátrium 145 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 61.2 g
-
Cukor 36 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 99.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 249 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 67 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 42 micro
-
Kolin: 210 mg
-
Retinol - A vitamin: 245 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 33 micro
-
β-crypt 19 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 355 micro
Összesen
515
kcal
- 7% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 68.3 g
Zsír
-
Összesen 116.6 g
-
Telített zsírsav 62 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 35 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 1538 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2655.7 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 143 mg
-
Kálcium 732 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 88 mg
-
Foszfor 951 mg
-
Nátrium 727 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 306.2 g
-
Cukor 179 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 498.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1244 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 19 mg
-
D vitamin: 335 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 208 micro
-
Kolin: 1051 mg
-
Retinol - A vitamin: 1227 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 163 micro
-
β-crypt 97 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1775 micro
Összesen
2570
kcal
- 7% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.2 g
Zsír
-
Összesen 8.9 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 117 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 202 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 56 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 72 mg
-
Nátrium 55 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 23.3 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 37.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 95 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 25 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 80 mg
-
Retinol - A vitamin: 93 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 12 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 135 micro
Összesen
195
kcal
Hozzávalók
Piskóta
-
5 db tojás
-
3 ek víz
-
7 evőkanál finomliszt
-
5 ek cukor
Krém
-
3 dl tej
-
45 g vaníliás pudingpor
-
90 g cukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
2 db tojás
-
1 csomag habfixáló
-
0.5 narancsból nyert narancslé
-
0.5 narancsból nyert narancshéj
Elkészítés
Piskóta
- A tojást szétválasztjuk, a sárgáját a vízzel fehéredésig felverjük, a fehérjét a cukorral keményre verjük, aztán összeforgatjuk óvatosan, egynemű legyen, aztán apródonként hozzáforgatjuk fakanállal a lisztet, csomómentes legyen.
- 18 cm átmérőjű (10 szeletes) tortaformába tesszük, előmelegített sütőben 170 fokon 20-25 perc alatt készre sütjük.
- Miután kihűlt, 3 fele vágjuk, és a tölteléket elfelezzük.
Krém
- A tojássárgákat a tej egynegyed részével elkeverjük, hozzáadjuk a pudingport, és sima péppé keverjük.
- A megmaradt tejet a cukor felével és a vaníliás cukorral felforraljuk, és a pudingos, tojásos péphez adjuk.
- Ezt addig főzzük, amíg besűrűsödik.
- A tojásfehérjékből a cukor másik felével kemény habot verünk, és a még forró tojássárgás, pudingos krémhez keverjük.
- Felverjük az 1 dl tejszínhabot a habfixálóval, és lazítjuk ezzel a krémet. Hozzákeverjük a pudinghoz, óvatosan beleforgatjuk.
- Fél narancs levét és héját hozzáadjuk. Megtöltjük a tortát a krémmel.
- Ha még marad a krémből, le lehet kenni a tetejét és/vagy az oldalát is.
- A 1,5 dl tejszínhabot keménnyé verjük, és bevonjuk vele a tortát, vagy tetszés szerint díszítjük.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Tepsi mérete: 18
- Sütés ideje: 20 perc
- Receptkönyvben: 62
- Tegnapi nézettség: 13
- 7 napos nézettség: 48
- Össznézettség: 26312
- Feltöltés dátuma: 2016. október 01.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Domcs4
7 recept
Ez a kedvenc tortám, ízlés szerint készítem! Remélem, ti is elkészítitek! :)