Könnyű krumplisaláta retekkel
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Nosalty
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 2% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 12% Zsír
A salátához
-
100g parázskrumpli62 kcal
-
40g retek6 kcal
-
115g újhagyma22 kcal
-
21g olívaolaj188 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Az öntethez
Összesen
373
kcal
- 2% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 4.2 g
Zsír
-
Összesen 28.8 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 17 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 22 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 335.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 108 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 41 mg
-
Foszfor 110 mg
-
Nátrium 70 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 27.3 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 190.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 81 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 34 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 158 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 68 micro
-
Kolin: 24 mg
-
Retinol - A vitamin: 45 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 426 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 800 micro
Összesen
373
kcal
- 2% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 16.7 g
Zsír
-
Összesen 115.3 g
-
Telített zsírsav 27 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 69 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 89 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1340.8 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 433 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 164 mg
-
Foszfor 439 mg
-
Nátrium 279 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 109.3 g
-
Cukor 37 mg
-
Élelmi rost 17 mg
VÍZ
-
Összesen 761 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 325 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 14 mg
-
C vitamin: 138 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 633 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 271 micro
-
Kolin: 96 mg
-
Retinol - A vitamin: 182 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1702 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3199 micro
Összesen
1487
kcal
- 2% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 1.3 g
Zsír
-
Összesen 8.9 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 7 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 103.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 34 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 34 mg
-
Nátrium 22 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.5 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 59 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 25 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 49 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 21 micro
-
Kolin: 7 mg
-
Retinol - A vitamin: 14 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 132 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 248 micro
Összesen
115
kcal
-
Nosalty kipróbálta
Hozzávalók
Elkészítés
A salátához
- Az apró parázskrumplikat és a retkeket megtisztítjuk, majd cikkekre vágjuk. Az újhagymát vékony karikákra szeljük.
- Előveszünk egy tepsit, kevés olívaolajjal kikenjük, beleszórjuk a zöldségeket, egy újabb kis adag olívaolajjal meglocsoljuk, majd fűszerezzük.
- Jól összeforgatjuk, és mehet a sütőbe, 180 fokra 40-45 percre. Közben elkészítjük az öntetet.
Az öntethez
- A hozzávalókat jól összekeverjük, majd összeforgatjuk az elkészült salátával. 1 órát pihentetjük a hűtőben, majd egy kis petrezselyemmel megszórva fogyasztjuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 218
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 9
- Össznézettség: 45896
- Feltöltés dátuma: 2017. július 31.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Nosalty
1495 recept
Csípős, ropogós, frissítő. Könnyű, hideg, nyári sali a forró napokra! ;)