Könnyű gesztenyés kocka
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Katica
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 8% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 27% Zsír
Piskóta
-
4g finomliszt14 kcal
-
2 kcal
-
1 kcal
-
3g cukor13 kcal
-
0g só0 kcal
-
18g tojás23 kcal
Gesztenyekrém
-
21g gesztenyemassza37 kcal
-
8g vaj60 kcal
-
14 kcal
-
2g cukor6 kcal
-
25g tej14 kcal
-
13g növényi tejszín31 kcal
-
1g rum2 kcal
Tejszínhab
-
17g növényi tejszín42 kcal
-
1g habfixáló2 kcal
Teteje
-
4g étcsokoládé23 kcal
Összesen
284
kcal
- 8% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 27% Zsír
Piskóta
-
45g finomliszt164 kcal
-
29 kcal
-
9 kcal
-
40g cukor155 kcal
-
0g só0 kcal
-
220g tojás277 kcal
Gesztenyekrém
-
250g gesztenyemassza448 kcal
-
100g vaj717 kcal
-
171 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
300g tej168 kcal
-
150g növényi tejszín377 kcal
-
8g rum18 kcal
Tejszínhab
-
200g növényi tejszín502 kcal
-
8g habfixáló30 kcal
Teteje
-
50g étcsokoládé273 kcal
Összesen
3415
kcal
- 8% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 27% Zsír
Piskóta
-
3.1g finomliszt11 kcal
-
0.5g étkezési keményítő2 kcal
-
0.3g cukrozatlan kakaópor1 kcal
-
2.8g cukor11 kcal
-
0g só0 kcal
-
15.2g tojás19 kcal
Gesztenyekrém
-
17.3g gesztenyemassza31 kcal
-
6.9g vaj50 kcal
-
3.1g tejszínízű pudingpor12 kcal
-
1.4g cukor5 kcal
-
20.7g tej12 kcal
-
10.4g növényi tejszín26 kcal
-
0.6g rum1 kcal
Tejszínhab
-
13.8g növényi tejszín35 kcal
-
0.6g habfixáló2 kcal
Teteje
-
3.5g étcsokoládé19 kcal
Összesen
237
kcal
- 8% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 24% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 4.8 g
Zsír
-
Összesen 17.1 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 79 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 166.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 43 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 50 mg
-
Nátrium 55 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 26.4 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 14.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 83 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 49 mg
-
Retinol - A vitamin: 82 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 14 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 83 micro
Összesen
284
kcal
- 8% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 24% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 57.7 g
Zsír
-
Összesen 205.2 g
-
Telített zsírsav 146 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 36 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 946 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2001 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 80 mg
-
Kálcium 516 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 130 mg
-
Foszfor 596 mg
-
Nátrium 665 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 316.5 g
-
Cukor 115 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 179.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 995 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 159 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 107 micro
-
Kolin: 593 mg
-
Retinol - A vitamin: 981 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 171 micro
-
β-crypt 18 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 999 micro
Összesen
3415
kcal
- 8% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 24% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 4 g
Zsír
-
Összesen 14.2 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 65 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 138.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 36 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 41 mg
-
Nátrium 46 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 21.9 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 12.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 69 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 41 mg
-
Retinol - A vitamin: 68 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 12 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 69 micro
Összesen
237
kcal
Hozzávalók
Piskóta
-
3 evőkanál finomliszt
-
0.5 evőkanál étkezési keményítő
-
1 csapott ek cukrozatlan kakaópor
-
4 csapott ek cukor
-
1 csipet só
-
4 db tojás
Gesztenyekrém
-
25 dkg gesztenyemassza
-
1 tasak tejszínízű pudingpor
-
3 dl tej
Tejszínhab
Teteje
-
5 dkg étcsokoládé
Elkészítés
Piskóta
- Szétválasztjuk a tojásfehérjét, a sárgáját. Kemény habot verünk a sóval, a tojásfehérjékből, majd felváltva, egyenként beledolgozzuk a tojássárgákat és a cukrot.
- Fokozatosan hozzáadjuk az összekevert kakaós, keményítős lisztet.
- A masszát egy 30×40 cm-es sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és 180 C fokra előmelegített sütőben, 20 perc alatt készre sütjük.
- Ha kész, hagyjuk teljesen kihűlni, majd óvatosan távolítsuk el róla a sütőpapírt. Tegyük egy tálcára a tésztát, kenjük rá a gesztenyekrémet, majd óvatosan a tetejére a keményre vert tejszínhabot is, melyet a csokiforgáccsal díszítettünk.
- Pár órára tegyük hűtőbe, és forró vízbe mártott éles késsel, kockákra vágva szervírozzuk.
Gesztenyekrém
- A pudingot, a cukorral és a tejjel csomómentesre keverjük, majd közepes lángon sűrűre főzzük. Hagyjuk teljesen kihűlni, néha-néha keverjünk bele.
- Ha kihűlt, fellazítjuk 0,5 dl tejszínnel, majd a vajjal és a gesztenyemasszával, rummal alaposan kihabosítjuk. Óvatosan beledolgozzuk a maradék tejszínből vert, kemény habot is.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 30 × 40
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 100 alkalommal
- Receptkönyvben: 138
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 19
- Össznézettség: 20262
- Feltöltés dátuma: 2015. november 25.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Katica
169 recept
Nagyon könnyű kakaós piskóta, egy nem túl édes, habkönnyű krémmel.