r
Nosalty Logó

Könnyű gesztenyés kocka

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Katica
Könnyű gesztenyés kocka
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 27% Zsír

Piskóta

Gesztenyekrém

Tejszínhab

Teteje

Összesen 284 kcal
  • 8% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 27% Zsír

Piskóta

Gesztenyekrém

Tejszínhab

Teteje

Összesen 3415 kcal
  • 8% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 27% Zsír

Piskóta

Gesztenyekrém

Tejszínhab

Teteje

Összesen 237 kcal
  • 8% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    17.1 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    79 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    166.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    50 mg
  • Nátrium
    55 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.4 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    83 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    82 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    83 micro
Összesen 284 kcal
  • 8% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    57.7 g

Zsír

  • Összesen
    205.2 g
  • Telített zsírsav
    146 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    946 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2001 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    80 mg
  • Kálcium
    516 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    130 mg
  • Foszfor
    596 mg
  • Nátrium
    665 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    316.5 g
  • Cukor
    115 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    179.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    995 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    107 micro
  • Kolin:
    593 mg
  • Retinol - A vitamin:
    981 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    171 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    999 micro
Összesen 3415 kcal
  • 8% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    14.2 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    138.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    41 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.9 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    12.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    69 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    68 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    69 micro
Összesen 237 kcal

Hozzávalók

Piskóta

Gesztenyekrém

Tejszínhab

Teteje

Elkészítés

Piskóta

  1. Szétválasztjuk a tojásfehérjét, a sárgáját. Kemény habot verünk a sóval, a tojásfehérjékből, majd felváltva, egyenként beledolgozzuk a tojássárgákat és a cukrot.
  2. Fokozatosan hozzáadjuk az összekevert kakaós, keményítős lisztet.
  3. A masszát egy 30×40 cm-es sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és 180 C fokra előmelegített sütőben, 20 perc alatt készre sütjük.
  4. Ha kész, hagyjuk teljesen kihűlni, majd óvatosan távolítsuk el róla a sütőpapírt. Tegyük egy tálcára a tésztát, kenjük rá a gesztenyekrémet, majd óvatosan a tetejére a keményre vert tejszínhabot is, melyet a csokiforgáccsal díszítettünk.
  5. Pár órára tegyük hűtőbe, és forró vízbe mártott éles késsel, kockákra vágva szervírozzuk.

Gesztenyekrém

  1. A pudingot, a cukorral és a tejjel csomómentesre keverjük, majd közepes lángon sűrűre főzzük. Hagyjuk teljesen kihűlni, néha-néha keverjünk bele.
  2. Ha kihűlt, fellazítjuk 0,5 dl tejszínnel, majd a vajjal és a gesztenyemasszával, rummal alaposan kihabosítjuk. Óvatosan beledolgozzuk a maradék tejszínből vert, kemény habot is.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30 × 40
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 100 alkalommal
  • Receptkönyvben: 138
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 19
  • Össznézettség: 20262
  • Feltöltés dátuma: 2015. november 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon könnyű kakaós piskóta, egy nem túl édes, habkönnyű krémmel.

Hozzávalók

Piskóta

Gesztenyekrém

Tejszínhab

Teteje

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...