Könnyű citromos darafelfújt
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Nosalty
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 12% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 13% Zsír
Összesen
179
kcal
- 12% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 13% Zsír
Összesen
1077
kcal
- 12% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 35% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6 g
Zsír
-
Összesen 7.2 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 70 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 238.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 108 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 47 mg
-
Nátrium 70 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 20.8 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 18.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 58 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 49 mg
-
Retinol - A vitamin: 57 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 7 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 82 micro
Összesen
179
kcal
- 12% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 35% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 36.1 g
Zsír
-
Összesen 43.2 g
-
Telített zsírsav 23 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 420 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1433.3 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 30 mg
-
Kálcium 651 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 42 mg
-
Foszfor 282 mg
-
Nátrium 422 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 124.7 g
-
Cukor 73 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 109.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 347 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 15 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 94 micro
-
Kolin: 291 mg
-
Retinol - A vitamin: 343 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 45 micro
-
β-crypt 12 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 491 micro
Összesen
1077
kcal
- 12% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 35% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.6 g
Zsír
-
Összesen 5.5 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 54 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 182.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 83 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 5 mg
-
Foszfor 36 mg
-
Nátrium 54 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 15.9 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 13.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 44 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 37 mg
-
Retinol - A vitamin: 44 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 6 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 63 micro
Összesen
139
kcal
-
Nosalty kipróbálta
Hozzávalók
Elkészítés
- A tejet a kétféle cukorral és a búzadarával folyamatos kevergetés mellett felforraljuk. Ha már kellőképpen sűrű a daránk, lehúzzuk a tűzről.
- Kicsit hűlni hagyjuk, majd hozzáadjuk a vajat, a citrom levét és héját, valamint a tojássárgáját, és alaposan elkeverjük.
- A tojásfehérjét egy evőkanál cukorral kemény habbá verjük, majd több részletben a darához keverjük.
- 6 darab szufléformát kivajazunk, majd beszórjuk kekszmorzsával úgy, hogy teljesen bevonja a formák falát.
- A formákat egy mélyebb tepsibe vagy hőálló tálba helyezzük, és beléjük kanalazzuk a darát. Nagyjából egy ujjnyi vizet öntünk a formák alá a tálba, majd 180°C-ra előmelegített sütőben 15-20 percet sütjük őket.
- Melegen, a tetejét porcukorral megszórva fogyasztjuk. Egy-két kanál házi baracklekvárral még finomabb!
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 525
- Tegnapi nézettség: 5
- 7 napos nézettség: 18
- Össznézettség: 39093
- Feltöltés dátuma: 2017. július 11.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Nosalty
1495 recept
Pár kanál baracklekvárral még istenibbé varázsolhatjuk ezt a könnyed darafelfújtat!