r
Nosalty Logó

Kongo torta - cukormentes

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
DiaNatura
Kongo torta - cukormentes
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 11% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 33% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 525 kcal
  • 11% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 33% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 6313 kcal
  • 11% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 33% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 329 kcal
  • 11% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.9 g

Zsír

  • Összesen
    46.5 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    200 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    636 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    123 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    111 mg
  • Foszfor
    301 mg
  • Nátrium
    80 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.2 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    189 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    43 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    65 micro
  • Kolin:
    145 mg
  • Retinol - A vitamin:
    187 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    209 micro
Összesen 525 kcal
  • 11% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    178.2 g

Zsír

  • Összesen
    557.6 g
  • Telített zsírsav
    181 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    194 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    151 g
  • Koleszterin
    2398 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7632 g
  • Cink
    26 mg
  • Szelén
    179 mg
  • Kálcium
    1471 mg
  • Vas
    38 mg
  • Magnézium
    1333 mg
  • Foszfor
    3606 mg
  • Nátrium
    955 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    15 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    206.8 g
  • Cukor
    117 mg
  • Élelmi rost
    53 mg

VÍZ

  • Összesen
    718.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2270 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    68 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    512 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    783 micro
  • Kolin:
    1744 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2238 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    394 micro
  • β-crypt
    48 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2502 micro
Összesen 6313 kcal
  • 11% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.3 g

Zsír

  • Összesen
    29 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    125 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    397.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    77 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    188 mg
  • Nátrium
    50 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.8 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    118 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    91 mg
  • Retinol - A vitamin:
    117 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    130 micro
Összesen 329 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojások fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük.
  2. A tojások sárgáját a cukorral, az édesítővel, a vaníliával és a citromhéjjalszintén jó habosra kikeverjük, majd beledolgozzuk az őrölt magvakat.
  3. Ezt a keveréket óvatosan belekeverjük a kemény tojásfehérje habba, majd egy margarinnal/vajjal kikent tortaformába kanalazzuk.
  4. 150-160 fokon 20 perc alatt megsütjük /tűpróba!/, majd hagyjuk kihűlni.
  5. A krémhez atejszínből habot verünk, és habfixálóval fixáljuk, majd belekeverjük a diót és a cukrot.
  6. A kihűlt tortát félbevágjuk, vagy harmadoljuk, beletöltjük a krémet, és a vízgőz felett felmelegített étcsokoládéval meglocsolgatjuk.
  7. Hűtőszekrényben dermesztjük!
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 55
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 6697
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
DiaNatura 132 recept

Édesanyámtól kaptam a Kongo torta receptjét, aki egy vendégétől hallotta, hogy milyen finom, a receptje pedig nagyon egyszerű. Ez egy lisztmentes finomság, nagyon jó ízű , szinte csak finom őrölt magvakból áll a tésztája. Igazi vitamin és ásványi anyag bomba!

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...