Konfitált lazacos hekkfilé párolt cikóriával
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
z1
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
70 °C
- 9% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 12% Zsír
Összesen
590
kcal
- 9% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 12% Zsír
Összesen
1178
kcal
- 9% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 34 g
Zsír
-
Összesen 45.6 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 23 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 149 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1111.6 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 57 mg
-
Kálcium 128 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 62 mg
-
Foszfor 414 mg
-
Nátrium 445 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.5 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 302.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 317 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 37 mg
-
D vitamin: 414 micro
-
K vitamin: 384 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 98 micro
-
Kolin: 135 mg
-
Retinol - A vitamin: 218 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1177 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1253 micro
Összesen
590
kcal
- 9% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 68 g
Zsír
-
Összesen 91.3 g
-
Telített zsírsav 33 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 46 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 298 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2223.1 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 114 mg
-
Kálcium 256 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 124 mg
-
Foszfor 829 mg
-
Nátrium 891 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 15 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 604.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 635 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 9 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 74 mg
-
D vitamin: 828 micro
-
K vitamin: 768 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 196 micro
-
Kolin: 270 mg
-
Retinol - A vitamin: 437 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2354 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2505 micro
Összesen
1178
kcal
- 9% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 8.3 g
Zsír
-
Összesen 11.1 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 36 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 270.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 31 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 101 mg
-
Nátrium 108 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1.8 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 73.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 77 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 101 micro
-
K vitamin: 93 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 24 micro
-
Kolin: 33 mg
-
Retinol - A vitamin: 53 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 286 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 305 micro
Összesen
144
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A filéket lesózzuk, kb. 1 órát pihentetjük.
- A cikória talpát levágjuk, félbevágjuk, a torzsákat ék alakban kivágjuk.
- A petrezselymet finomra vágjuk.
- Közben a sütőbe egy kevés vízzel tepsit teszünk, azt 70 fokra melegítjük.
- Aztán a sót leöblítjük, a filéket leszárítjuk, kicsit kiklopfoljuk, borsozzuk. (Nem kell újra sózni!)
- A hekkfiléket egy olívaolajos folpack-ra fektetjük, rajtuk a lazacfiléket egyenletesen elterítjük.
- Feltekerjük a fóliával, a végeit összesodorjuk, csomózzuk.
- A göngyölt halat az előmelegített sütőbe tesszük, 10 percenként egy negyedet fordítunk rajta.
- Az utolsó 10 percben a cikóriák mindkét oldalát 1-1 percig a vaj és olívaolaj keverékén megpirítjuk, sózzuk, borsozzuk, és egy 1/2 deci fehérbort aláöntve 5 percig, fedő alatt pároljuk.
- Ha elkészült. papírtörlőre szedjük.
- A halat szeleteljük.
- A maradék zsiradékba még vajat teszünk, rajta a petrezselymet megpirítjuk, citromlével, cukorral, sóval, borssal utánaízesítünk.
- Tálaljuk (én így), és a petrezslymes szafttal meglocsoljuk.
- Sütés hőfoka: 70 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 7 perc
- Receptkönyvben: 17
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 11
- Össznézettség: 7773
- Feltöltés dátuma: 2011. október 07.
Ajánló
Bár meglehetősen hervadt voltam, azért a helyi ivóig még elvonszoltam magam. Száraz fehérborból fröccsözgettem.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
z1
42 recept
...itthon heverek aléltan. Beteg volnék, vagy mifene. Ezért hát főztem.