r
Nosalty Logó

Konfitált lazacos hekkfilé párolt cikóriával

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
z1
Konfitált lazacos hekkfilé párolt cikóriával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
70 °C
  • 9% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 590 kcal
  • 9% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 1178 kcal
  • 9% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 144 kcal
  • 9% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    34 g

Zsír

  • Összesen
    45.6 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    149 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1111.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    57 mg
  • Kálcium
    128 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    414 mg
  • Nátrium
    445 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    302.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    317 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    414 micro
  • K vitamin:
    384 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    98 micro
  • Kolin:
    135 mg
  • Retinol - A vitamin:
    218 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1177 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1253 micro
Összesen 590 kcal
  • 9% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    68 g

Zsír

  • Összesen
    91.3 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    46 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    298 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2223.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    114 mg
  • Kálcium
    256 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    124 mg
  • Foszfor
    829 mg
  • Nátrium
    891 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    604.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    635 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    74 mg
  • D vitamin:
    828 micro
  • K vitamin:
    768 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    196 micro
  • Kolin:
    270 mg
  • Retinol - A vitamin:
    437 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2354 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2505 micro
Összesen 1178 kcal
  • 9% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    11.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    270.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    101 mg
  • Nátrium
    108 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.8 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    101 micro
  • K vitamin:
    93 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    53 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    286 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    305 micro
Összesen 144 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A filéket lesózzuk, kb. 1 órát pihentetjük.
  2. A cikória talpát levágjuk, félbevágjuk, a torzsákat ék alakban kivágjuk.
  3. A petrezselymet finomra vágjuk.
  4. Közben a sütőbe egy kevés vízzel tepsit teszünk, azt 70 fokra melegítjük.
  5. Aztán a sót leöblítjük, a filéket leszárítjuk, kicsit kiklopfoljuk, borsozzuk. (Nem kell újra sózni!)
  6. A hekkfiléket egy olívaolajos folpack-ra fektetjük, rajtuk a lazacfiléket egyenletesen elterítjük.
  7. Feltekerjük a fóliával, a végeit összesodorjuk, csomózzuk.
  8. A göngyölt halat az előmelegített sütőbe tesszük, 10 percenként egy negyedet fordítunk rajta.
  9. Az utolsó 10 percben a cikóriák mindkét oldalát 1-1 percig a vaj és olívaolaj keverékén megpirítjuk, sózzuk, borsozzuk, és egy 1/2 deci fehérbort aláöntve 5 percig, fedő alatt pároljuk.
  10. Ha elkészült. papírtörlőre szedjük.
  11. A halat szeleteljük.
  12. A maradék zsiradékba még vajat teszünk, rajta a petrezselymet megpirítjuk, citromlével, cukorral, sóval, borssal utánaízesítünk.
  13. Tálaljuk (én így), és a petrezslymes szafttal meglocsoljuk.
  • Sütés hőfoka: 70 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 7 perc
  • Receptkönyvben: 17
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 7773
  • Feltöltés dátuma: 2011. október 07.

Ajánló

Bár meglehetősen hervadt voltam, azért a helyi ivóig még elvonszoltam magam. Száraz fehérborból fröccsözgettem.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

...itthon heverek aléltan. Beteg volnék, vagy mifene. Ezért hát főztem.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...