r
Nosalty Logó

Kölesfasírt ahogy patlıcan készíti

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
patlıcan
Kölesfasírt ahogy patlıcan készíti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 4% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 315 kcal
  • 4% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1893 kcal
  • 4% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 154 kcal
  • 4% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    14.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    933 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    99 mg
  • Foszfor
    234 mg
  • Nátrium
    521 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    138.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    60 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 315 kcal
  • 4% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    48 g

Zsír

  • Összesen
    89.4 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5598 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    51 mg
  • Kálcium
    387 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    593 mg
  • Foszfor
    1404 mg
  • Nátrium
    3127 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    231.6 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    38 mg

VÍZ

  • Összesen
    833.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    362 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    194 micro
Összesen 1893 kcal
  • 4% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    7.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    448.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    112 mg
  • Nátrium
    250 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    16 micro
Összesen 154 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vöröshagymát megpucoljuk, tetszés szerinti formára fölaprítjuk. Magas falú serpenyőben felolvasztjuka kókuszzsírt, hozzálöttyintjükaz olajat, majd beletessszüka hagymát, időnként kavargatvaüvegesre pirítjuk.
  2. Amíg a hagyma pirul, a kölest egy edényben többször átmossuk, hogy a könnyebb szennyeződések felússzanak a víz tetejére, majd kis lyukú szűrőben folyóvízzel is átöblítjük, lecsepegtetjük.
  3. A hagyma megpirult, ráöntjüka megmosott kölest, és pár percig, pirítjuk, forgatjuk, kevergetjükaz olajban. Felöntjüka vízzel (kettővel indítunk, s ha úgy ítéljükmeg, hogy még nem főtt meg egészen, viszont a vizet már fölszívta, hozzáöntünk még egy csészével, nem baj, ha a végén még marad egy kics plusz víz, úgy is kerül bele még ez-az, ami majd felszívja). Ízesítjükleveskockával vagy vegamixxel - ez esetben sózni kell. Elkeverjük, lefedvefőni hagyjuk, időnként rákukkolunk, hogyan áll, megfőtt-e, kell-e még víz hozzá...
  4. Másik száraz serpenyőben megpirítjuka szezámmagot és a lenmagot, ha épp van kedvünka napraforgót is, de azt külön, mivel nem egyforma időre van szüségük, de most nem kívántam bajlódni vele. Finom illata lesz, de vigyázzunk, hogy meg ne égjen. Utána átöntjükegy hideg tányérra, hogy hamarabb kihűljön. Ha ezen kötelességének, s a mi akaratunknakeleget tett, a kávédarálón megdaráljuka pirított szezámmagot, lenmagot, a fele napraforgó magot, majd egy tálba gyűjtögetjükaz őrleményeket. Közben ránézünk a kölesre, kész-e már. Ha még van egy kis időnk, a shiitake gombafejekkel is megtiszteljüka kávédarálót. S ha nincs lisztünkbelőle, csak zabpelyhünk, egy adagot abből is megőrlünk.
  5. Előmelegítjüka gázsütőt 4-5 fokozatra. Előkerítünkegy nagyobb keverőtálat, a megfőtt kölest átöntjükbele, hozzákeverjükaz őrleményeket és a egészben hagyott fél csésze napraforgó magot. Fakanállal - tekintve hogy forró - alaposan összedolgozzuka kölest a "fűszerekkel". Annyi zabpehelylisztet adunkhozzá, hogy a végén nehezen keverhető, ragacsosállagot kapjunk.
  6. Kiolajozzuk, vagy kókuszzsírral kikenjüka tepsit, beleöntjüka keveréket, és szépen elegyengetjükbenne, ez nekem most olyan 1,5-2 centi vastag lett.
  7. Az előmelegített sütőbe a középső rácsra tesszüka tepsit. Készre sütjük, hogy megpiruljon az oldala és a teteje is, s beleszúrt villa ne legyen már ragacsos.
  8. Hagyjukkicsit hűlni, és felkockázva tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Tepsi mérete: 36x20x6
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 75
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 9209
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 28.

Ajánló

Főzelékekhez ajánlom feltét gyanánt, vagy csak magában nassolni.:)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
patlıcan 3 recept

Mostanában sok főzeléket eszem, s mivel a diétám megköveteli a gabonát, így fasírtot gyártok belőle, mivel a főzelék mellé odaszórt marék rizs vagy köles furcsán venné ki magát. Ilyen állapotában viszont főzelék mellé kiváló, de csak úgy magában is igen finom, olyan vega-hurka szerű ízvilága van. Valódi ízorgia!:)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...