Kölesfasírt ahogy patlıcan készíti
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
patlıcan
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
- 4% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
37g köles139 kcal
-
83g víz0 kcal
-
45g vöröshagyma16 kcal
-
3g leveskocka11 kcal
-
3g kókuszzsír22 kcal
-
1g olívaolaj12 kcal
-
4g szezámmag20 kcal
-
3g lenmag18 kcal
-
29 kcal
-
17g shiitake gomba6 kcal
-
20 kcal
-
3g kókuszzsír22 kcal
Összesen
315
kcal
- 4% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
220g köles832 kcal
-
500g víz0 kcal
-
270g vöröshagyma98 kcal
-
20g leveskocka67 kcal
-
15g kókuszzsír134 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
21g szezámmag120 kcal
-
20g lenmag107 kcal
-
30g napraforgómag175 kcal
-
100g shiitake gomba34 kcal
-
30g zabpehelyliszt121 kcal
-
15g kókuszzsír134 kcal
Összesen
1893
kcal
- 4% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
17.6g köles67 kcal
-
40g víz0 kcal
-
21.6g vöröshagyma8 kcal
-
1.6g leveskocka5 kcal
-
1.2g kókuszzsír11 kcal
-
0.6g olívaolaj6 kcal
-
1.7g szezámmag10 kcal
-
1.6g lenmag9 kcal
-
2.4g napraforgómag14 kcal
-
3 kcal
-
2.4g zabpehelyliszt10 kcal
-
1.2g kókuszzsír11 kcal
Összesen
154
kcal
- 4% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8 g
Zsír
-
Összesen 14.9 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 933 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 65 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 99 mg
-
Foszfor 234 mg
-
Nátrium 521 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 38.6 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 138.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 60 micro
-
Kolin: 10 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 32 micro
Összesen
315
kcal
- 4% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 48 g
Zsír
-
Összesen 89.4 g
-
Telített zsírsav 34 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 21 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 24 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5598 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 51 mg
-
Kálcium 387 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 593 mg
-
Foszfor 1404 mg
-
Nátrium 3127 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 231.6 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 38 mg
VÍZ
-
Összesen 833.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 19 mg
-
D vitamin: 18 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 19 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 362 micro
-
Kolin: 62 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 13 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 194 micro
Összesen
1893
kcal
- 4% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.8 g
Zsír
-
Összesen 7.2 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 448.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 31 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 47 mg
-
Foszfor 112 mg
-
Nátrium 250 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 18.5 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 66.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 29 micro
-
Kolin: 5 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 16 micro
Összesen
154
kcal
Hozzávalók
-
5 dl víz
-
3 közepes fej vöröshagyma
-
3 ek szezámmag
-
2 ek lenmag
Elkészítés
- A vöröshagymát megpucoljuk, tetszés szerinti formára fölaprítjuk. Magas falú serpenyőben felolvasztjuka kókuszzsírt, hozzálöttyintjükaz olajat, majd beletessszüka hagymát, időnként kavargatvaüvegesre pirítjuk.
- Amíg a hagyma pirul, a kölest egy edényben többször átmossuk, hogy a könnyebb szennyeződések felússzanak a víz tetejére, majd kis lyukú szűrőben folyóvízzel is átöblítjük, lecsepegtetjük.
- A hagyma megpirult, ráöntjüka megmosott kölest, és pár percig, pirítjuk, forgatjuk, kevergetjükaz olajban. Felöntjüka vízzel (kettővel indítunk, s ha úgy ítéljükmeg, hogy még nem főtt meg egészen, viszont a vizet már fölszívta, hozzáöntünk még egy csészével, nem baj, ha a végén még marad egy kics plusz víz, úgy is kerül bele még ez-az, ami majd felszívja). Ízesítjükleveskockával vagy vegamixxel - ez esetben sózni kell. Elkeverjük, lefedvefőni hagyjuk, időnként rákukkolunk, hogyan áll, megfőtt-e, kell-e még víz hozzá...
- Másik száraz serpenyőben megpirítjuka szezámmagot és a lenmagot, ha épp van kedvünka napraforgót is, de azt külön, mivel nem egyforma időre van szüségük, de most nem kívántam bajlódni vele. Finom illata lesz, de vigyázzunk, hogy meg ne égjen. Utána átöntjükegy hideg tányérra, hogy hamarabb kihűljön. Ha ezen kötelességének, s a mi akaratunknakeleget tett, a kávédarálón megdaráljuka pirított szezámmagot, lenmagot, a fele napraforgó magot, majd egy tálba gyűjtögetjükaz őrleményeket. Közben ránézünk a kölesre, kész-e már. Ha még van egy kis időnk, a shiitake gombafejekkel is megtiszteljüka kávédarálót. S ha nincs lisztünkbelőle, csak zabpelyhünk, egy adagot abből is megőrlünk.
- Előmelegítjüka gázsütőt 4-5 fokozatra. Előkerítünkegy nagyobb keverőtálat, a megfőtt kölest átöntjükbele, hozzákeverjükaz őrleményeket és a egészben hagyott fél csésze napraforgó magot. Fakanállal - tekintve hogy forró - alaposan összedolgozzuka kölest a "fűszerekkel". Annyi zabpehelylisztet adunkhozzá, hogy a végén nehezen keverhető, ragacsosállagot kapjunk.
- Kiolajozzuk, vagy kókuszzsírral kikenjüka tepsit, beleöntjüka keveréket, és szépen elegyengetjükbenne, ez nekem most olyan 1,5-2 centi vastag lett.
- Az előmelegített sütőbe a középső rácsra tesszüka tepsit. Készre sütjük, hogy megpiruljon az oldala és a teteje is, s beleszúrt villa ne legyen már ragacsos.
- Hagyjukkicsit hűlni, és felkockázva tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 190 °C
- Tepsi mérete: 36x20x6
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 75
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 9210
- Feltöltés dátuma: 2012. november 28.
Ajánló
Főzelékekhez ajánlom feltét gyanánt, vagy csak magában nassolni.:)
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
patlıcan
3 recept
Mostanában sok főzeléket eszem, s mivel a diétám megköveteli a gabonát, így fasírtot gyártok belőle, mivel a főzelék mellé odaszórt marék rizs vagy köles furcsán venné ki magát. Ilyen állapotában viszont főzelék mellé kiváló, de csak úgy magában is igen finom, olyan vega-hurka szerű ízvilága van. Valódi ízorgia!:)