r
Nosalty Logó

Kolbászos-póréhagymás pite

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Kolbászos-póréhagymás pite
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Pitetészta

Töltelék

471
Kalória
14g
Fehérje
33.2g
Szénhidrátok
32.3g
Zsír
107.8g
Víz
105.7g
Koleszterin
5.2g
Rost
4.1g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Pitetészta

Töltelék

Összesen 471 kcal
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Pitetészta

Töltelék

Összesen 2829 kcal
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Pitetészta

Töltelék

Összesen 183 kcal
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    14 g

Zsír

  • Összesen
    32.3 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    106 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1257 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    156 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    241 mg
  • Nátrium
    779 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.2 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    107.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    113 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    93 mg
  • Retinol - A vitamin:
    76 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    446 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1031 micro
Összesen 471 kcal
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    84 g

Zsír

  • Összesen
    193.9 g
  • Telített zsírsav
    112 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    634 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7541.9 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    85 mg
  • Kálcium
    934 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    368 mg
  • Foszfor
    1443 mg
  • Nátrium
    4674 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    199.3 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

Víz

  • Összesen
    647 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    676 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    135 micro
  • K vitamin:
    132 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    320 micro
  • Kolin:
    560 mg
  • Retinol - A vitamin:
    456 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2677 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6186 micro
Összesen 2829 kcal
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    12.6 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    491.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    305 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    42.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    44 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    174 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    403 micro
Összesen 183 kcal

Elkészítés

Pitetészta

  1. A tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal összedolgozzuk. Golyót formázunk belőle, majd celofánba csomagolva 10 percre hűtőszekrénybe tesszük.
  2. 10 perc elteltével a tésztát lisztezett felületen vékonyra nyújtjuk. A kinyújtott tésztát a pitetálba helyezzük, alufóliát terítünk rá, és nehezékként beborítjuk babbal/rizzsel vagy kifejezetten erre a célra szolgáló sütőgolyócskákkal.
  3. 180 fokra előmelegített sütőben 10 percig sütjük, majd a nehezéket és az alufóliát eltávolítjuk, és még 10 percig sütjük.

Töltelék

  1. A póréhagymát és a kolbászt felkarikázzuk. Egy serpenyőben kevés olajat hevítünk, és pár perc alatt megfonnyasztjuk rajta a póréhagymát. A hagymát kiszedjük a serpenyőből, félretesszük, és a kolbászt is megpirítjuk a serpenyőben.
  2. A tojásokat a natúr joghurttal, sóval, borssal, szerecsendióval egyneműre keverjük egy kézi habverő segítségével.
  3. A póréhagymát és a kolbászokat elrendezzük a pitetésztán, majd ráöntjük a joghurtos keveréket úgy, hogy mindenhova jusson belőle. Reszelt sajttal megszórjuk.
  4. 180 fokos sütőben 30 perc alatt készre sütjük a pitét.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30

Nem állítom, hogy egy átlagos hétköznap este nekiállnék elkészíteni ezt a pitét, mert bár nem bonyolult, mégis több lépésből áll, és kissé időigényes az elkészítése. Néha azonban egy finom vacsoráért megéri kivételt tenni, és munka után még ténykedni egy kicsit a konyhában.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Áfonyás pite

A házi pitéknek nincsen párja, pláne, ha vesszük a fáradságot, és a vajas tésztát is két kézzel készítjük el hozzá. Bármilyen bogyós gyümölcsből mennyei pitét készíthetünk, ...

Rosanics Petra

Bodzabogyós pite

A kerek, rácsos amerikai jellegű piték tulajdonképpen bármilyen gyümölcsöt kaphatnak töltelékükként. Ha egy igazán különleges süteményt szeretnénk sütni, ráadásul olyan ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!