Kolbászos batyu
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Fahéj
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 17% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 28% Zsír
-
125g leveles tészta464 kcal
-
25g gyulai kolbász113 kcal
-
25g gépsonka35 kcal
-
50g tehéntúró74 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
18 kcal
Összesen
721
kcal
- 17% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 28% Zsír
-
500g leveles tészta1855 kcal
-
100g gyulai kolbász452 kcal
-
100g gépsonka138 kcal
-
200g tehéntúró294 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
71 kcal
Összesen
2879
kcal
- 17% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 28% Zsír
-
51.9g leveles tészta193 kcal
-
10.4g gyulai kolbász47 kcal
-
10.4g gépsonka14 kcal
-
20.8g tehéntúró31 kcal
-
5.7g tojás7 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0.8g napraforgó olaj7 kcal
Összesen
299
kcal
- 17% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 28% Zsír
- 28% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Cink
-
Foszfor
-
Vas
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 27.3 g
Zsír
-
Összesen 46.4 g
-
Telített zsírsav 21 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 45 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1390.5 g
-
Cink 130 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 47 mg
-
Vas 100 mg
-
Magnézium 4 mg
-
Foszfor 120 mg
-
Nátrium 976 mg
-
Réz 5 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 45.3 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 44.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 19 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 13 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 60 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 6 micro
-
Kolin: 36 mg
-
Retinol - A vitamin: 19 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 61 micro
Összesen
721
kcal
- 17% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 28% Zsír
- 28% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Cink
-
Foszfor
-
Vas
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 109.1 g
Zsír
-
Összesen 185.6 g
-
Telített zsírsav 83 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 180 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5561.9 g
-
Cink 521 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 187 mg
-
Vas 401 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 480 mg
-
Nátrium 3905 mg
-
Réz 20 mg
-
Mangán 16 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 181.3 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 178.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 77 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 50 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 240 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 23 micro
-
Kolin: 142 mg
-
Retinol - A vitamin: 77 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 243 micro
Összesen
2879
kcal
- 17% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 28% Zsír
- 28% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Cink
-
Foszfor
-
Vas
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 11.3 g
Zsír
-
Összesen 19.3 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 19 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 577.6 g
-
Cink 54 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 19 mg
-
Vas 42 mg
-
Magnézium 2 mg
-
Foszfor 50 mg
-
Nátrium 405 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 18.8 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 18.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 8 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 5 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 25 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 2 micro
-
Kolin: 15 mg
-
Retinol - A vitamin: 8 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 25 micro
Összesen
299
kcal
Hozzávalók
-
50 dkg leveles tészta
-
10 dkg gyulai kolbász
-
10 dkg gépsonka
-
20 dkg tehéntúró
-
1 db tojás
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
0.5 kk szerecsendió
-
1 ek napraforgó olaj
Elkészítés
- A sonkát apró kockákra vágjuk, a kolbászt felszeleteljük.
- 1 ek olajon kissé megpirítjuk a kolbászkarikákat. 25 karikát félreteszünk, a többit apróbb darabokra vágjuk.
- A túrót összekeverjük a tojással, a sonkával, a feldarabolt kolbásszal, a kolbász levével és a fűszerekkel. Óvatosan sózzuk, mert a sonka és a kolbász eleve sós!
- A leveles tésztát 50x50 cm-es négyzetté nyújtjuk, és keresztben-hosszában ötfelé, azaz 25 db 10x10 cm-es négyzetre vágjuk. Ha nem sikerül akkorává nyújtani, úgy is felvághatjuk, és a kis négyzeteken nyújtunk még annyit, hogy elég nagyok legyenek.
- A tölteléket elosztjuk a tésztadarabokon, és mindegyikbe rejtünk még egy szelet kolbászt is.
- A négyzeteket kis batyukká formáljuk. Ha a tészta csücskeit kicsit bevizezzük, és úgy nyomjuk össze, akkor nem nyílnak szét süléskor.
- Éppenhogy megvajazott tepsibe rendezzük a kis batyukat, és előmelegített, forró sütőben sütjük. (Ha nem elég forró a sütő, a tészta szalonnás marad!)
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 35x35
- Sütés ideje: 15 perc
- Receptkönyvben: 118
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 13237
- Feltöltés dátuma: 2010. december 12.
Ajánló
Langyosan a legfinomabb! Természetesen lehet csak sonkával vagy csak kolbásszal is készíteni. Vendégváráshoz kitűnő, de egy könnyű leves mellé akár második fogásként is tálalható.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
Fahéj
288 recept
Az eredeti recept szerint ebből az egész mennyiségből csak négy hatalmas batyut kellene készíteni, és főételként fogyasztani. Első alkalommal úgy csináltam, de akkor valami eszméletlenül, szóval túlságosan is laktató étel. Azóta így készítem, mert így mindenki csak annyit eszik, amennyi jól esik neki.