r
Nosalty Logó

Kolbásszal töltött sertéscsülök fehérboros káposztával

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Hobbychef
Kolbásszal töltött sertéscsülök fehérboros káposztával
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A csülök főzéséhez, töltéséhez, sütéséhez:

A körethez:

A tálaláshoz:

828
Kalória
46.6g
Fehérje
30.4g
Szénhidrátok
54.4g
Zsír
363.6g
Víz
134.2g
Koleszterin
5.5g
Rost
6.2g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A csülök főzéséhez, töltéséhez, sütéséhez:

A körethez:

A tálaláshoz:

Összesen 828 kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A csülök főzéséhez, töltéséhez, sütéséhez:

A körethez:

A tálaláshoz:

Összesen 2481 kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A csülök főzéséhez, töltéséhez, sütéséhez:

A körethez:

A tálaláshoz:

Összesen 134 kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    46.6 g

Zsír

  • Összesen
    54.4 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    134 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2206.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    78 mg
  • Foszfor
    483 mg
  • Nátrium
    1515 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.4 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    363.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    151 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    210 micro
Összesen 828 kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    139.8 g

Zsír

  • Összesen
    163.2 g
  • Telített zsírsav
    58 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    53 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    403 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6618.2 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    120 mg
  • Kálcium
    245 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    234 mg
  • Foszfor
    1449 mg
  • Nátrium
    4546 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    91.2 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

Víz

  • Összesen
    1090.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    44 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    110 mg
  • D vitamin:
    126 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    35 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    139 micro
  • Kolin:
    453 mg
  • Retinol - A vitamin:
    42 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    629 micro
Összesen 2481 kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    8.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    359.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    247 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    59.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 134 kcal

Elkészítés

A csülök főzéséhez, töltéséhez, sütéséhez:

  1. A csülköt alaposan megmossuk, betesszük egy fazékba. Mellé tesszük a félbevágott hagymát, a fokhagyma gerezdeket. a babérlevelet, a chilit, beleszórjuk a borsot.
  2. Némi áztatás után feltesszük főni. Másfél óra után villával megszurkáljuk, s miután puhának találjuk, elzárjuk a tűzhelyet, s hőtartáson hagyjuk párolódni.
  3. Egy serpenyőben kevés disznózsírt olvasztunk, rátesszük a káposztát, szórunk rá cukrot, köménymagot, őrölt köményt és fekete borsot, babérlevelet. Mellé tesszük a felkarikázott krumplit, vöröshagymát, szeletelt fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, megöntözzük borral.
  4. A csülökből kivesszük a csontot, s a helyére tesszük a kolbászt. Letakarjuk alufóliával, s berakjuk a 200 C fokra légkeverésen előmelegített sütőbe. Időnként meglocsoljuk a csülköt. 45 perc után mellé tesszük a bevagdalt császárszalonnát.
  5. Egy óra elteltével levesszük a fóliát, ismét meglocsoljuk, s tovább sütjük 180 C fokon. 20 perc elteltével még 10 percig, grill fokozaton (200 C fok) pirítjuk.
  6. Tálaláskor a csülökből vágunk egy szeletet, tányérra rakjuk, mellé szedünk a sült szalonnából és a körítésből. Díszítjük egy chilivel.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 5 perc
  • Főzés ideje: 90 perc
  • Sütés ideje: 90 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C

A csülköt megfőztem, majd a csontot eltávolítva megtöltöttem kolbásszal, és így sütöttem meg.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Házi libatöpörtyű

Aki szereti a töpörtyűt, az tudja, hogy frissen és ropogósan a legjobb. Ha magunknak megsütjük otthon, akkor tutira nagyon fog ropogni a fogunk alatt. Nem mellesleg, el tudunk rakni egy nagy ...

Hankusz Sára

Krémes tejszínes pulykaragu

A tejszínes pulykaragu egyszerűen elkészíthető, így ideális egy hétköznapi ebédhez vagy vacsorához. Rövid idő alatt tápláló, ízletes fogás kerülhet az asztalra, amihez elegendő ...

Hering András

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Gyors cacio e pepe

Imádjuk ezt a cacio e pepe receptet, mert mindössze 4 összetevőt igényel! Nagyon gyorsan és egyszerűen elkészíthető, így tökéletes hétköznapra, ebédre vagy munka után vacsorára. Ez ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!