r
Nosalty Logó

Kólás-rumos szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Angie-30
Kólás-rumos szelet
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 3% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A krémhez

A rumos mázhoz

A kólás mázhoz

Összesen 1033 kcal
  • 3% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A krémhez

A rumos mázhoz

A kólás mázhoz

Összesen 5155 kcal
  • 3% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A krémhez

A rumos mázhoz

A kólás mázhoz

Összesen 303 kcal
  • 3% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.7 g

Zsír

  • Összesen
    31.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    108 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    851.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    207 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    358 mg
  • Nátrium
    235 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    172.1 g
  • Cukor
    129 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    108.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    210 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    92 mg
  • Retinol - A vitamin:
    200 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    122 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    154 micro
Összesen 1033 kcal
  • 3% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    53.3 g

Zsír

  • Összesen
    158.2 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    47 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    29 g
  • Koleszterin
    540 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4257.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    117 mg
  • Kálcium
    1034 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    127 mg
  • Foszfor
    1790 mg
  • Nátrium
    1175 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    860.5 g
  • Cukor
    645 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    544.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1051 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    95 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    124 micro
  • Kolin:
    461 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1000 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    610 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    770 micro
Összesen 5155 kcal
  • 3% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    9.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    251.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    106 mg
  • Nátrium
    69 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.9 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    62 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    59 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 303 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A rumos mázhoz

A kólás mázhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A margarint habosra keverjük a cukorral, hozzákeverjük a tojásokat, a liszt felét, a kólát, majd a maradék lisztet, a kakaót és a sütőport. Olajjal kikent, lisztel meghintett tepsibe öntjük, és megsütjük.
  2. A zselatint elkészítjük az utasítás szerint, a tejszínhabot habosra verjük az ásványvízzel, a cukorral, hozzákeverjük a felolvasztott zselatint és a rumot.
  3. A tésztát vízszintessen félbevágjuk, és megtöltjük a krémmel.
  4. A porcukrot elkeverjük a rummal, lekenjük a süti tetejét, a porcukrot elkeverjük a kólával, ezt a rumos mázra kenjük, tegyük pár órára hidegre.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 103
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 11115
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Angie-30 355 recept

Egy receptes könyvben találtam, finom, jó rumos.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A rumos mázhoz

A kólás mázhoz

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...