r
Nosalty Logó

Kókuszos sünik

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Katrin
Kókuszos sünik
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

Az összeállításhoz

Összesen 634 kcal
  • 5% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

Az összeállításhoz

Összesen 6344 kcal
  • 5% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

Az összeállításhoz

Összesen 413 kcal
  • 5% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    27.9 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    81 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    264.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    125 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    89.2 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    158 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    156 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 634 kcal
  • 5% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    81.1 g

Zsír

  • Összesen
    278.7 g
  • Telített zsírsav
    182 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    65 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    813 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2644.4 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    232 mg
  • Kálcium
    454 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    291 mg
  • Foszfor
    1251 mg
  • Nátrium
    384 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    892 g
  • Cukor
    426 mg
  • Élelmi rost
    37 mg

VÍZ

  • Összesen
    261.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1582 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    235 micro
  • Kolin:
    473 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1556 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    316 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    583 micro
Összesen 6344 kcal
  • 5% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    18.1 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    171.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    17 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    103 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    101 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    38 micro
Összesen 413 kcal

Hozzávalók

A tésztához

Az összeállításhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztben elkeverjük a szódabikarbónát, a kristálycukrot, a vaníliás cukrot, a tojást és a vajat, majd jól összedolgozzuk.
  2. Kis golyókat formálunk a tésztából, majd az ujjunkkal megformázzuk az orrát is. Nagyobb tepsibe sütőpapírt tesszük, s rárakosgatjuk a sütiket, és előmelegített sütőben kb. 20 percet sütjük (180 fokon). Én félidőben kiveszem a tepsit, s átfordítom, hogy a tepsi belső fele legyen kívül, hogy egyformán átsüljön minden db süti.
  3. Azután megvárjuk, hogy kihűljenek a kis sünik. Amikor kihűltek, akkor kettévágjuk, s megtöltjük kb. egy mokkáskanálnyi baracklekvárral minden db sünikét.
  4. Majd mikróban megolvasztjuk a táblacsokit az étolajjal. Villával összekeverjük, s belemártjuk a sünik hátát a csokiba, majd a kókuszreszelékbe. Ezután a dekor cukorszemeket picit belemártjuk a lekvárba, s ezek lesznek a sünik szemei és az orruk.
  5. Tányérra rendezzük, nagyobb nylonba rakjuk a tányérokat (nekem 3 db tányér lett tele), s hűtőbe rakjuk egy éjszakára.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x35
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 56
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 2665
  • Feltöltés dátuma: 2019. június 28.

Ajánló

Ezeket a kókuszos sünikéket főleg kicsi gyerekeknek ajánlom elkészíteni. Biztos nagyon tetszik nekik, s jót esznek is belőle. 

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt a sütikét érdemes egy nappal előbb elkészíteni. Másnapra megpuhul a lekvártól, s nagyon finom és mutatós lesz. 

Hozzávalók

A tésztához

Az összeállításhoz

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...