r
Nosalty Logó

Kókuszos reszelt

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Kókuszos reszelt
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
165 °C
  • 5% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A tetejéhez

A tepsi kikenéséhez

Összesen 1294 kcal
  • 5% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A tetejéhez

A tepsi kikenéséhez

Összesen 5179 kcal
  • 5% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A tetejéhez

A tepsi kikenéséhez

Összesen 390 kcal
  • 5% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    17.5 g

Zsír

  • Összesen
    62.1 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    109 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    459.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    197 mg
  • Nátrium
    113 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    170.8 g
  • Cukor
    96 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    79.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    468 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    49 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    107 mg
  • Retinol - A vitamin:
    440 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    329 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    124 micro
Összesen 1294 kcal
  • 5% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    70 g

Zsír

  • Összesen
    248.3 g
  • Telített zsírsav
    93 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    89 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    55 g
  • Koleszterin
    434 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1837.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    198 mg
  • Kálcium
    182 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    199 mg
  • Foszfor
    788 mg
  • Nátrium
    450 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    683.2 g
  • Cukor
    382 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    319.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1872 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    197 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    180 micro
  • Kolin:
    428 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1761 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    1316 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    497 micro
Összesen 5179 kcal
  • 5% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    18.7 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    138.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    59 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.3 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    24 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    141 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    132 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    99 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 390 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tetejéhez

A tepsi kikenéséhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A hideg margarint a liszttel elmorzsoljuk, majd a többi hozzávalóval jól összegyúrjuk.
  2. Margarinnal kikent tepsibe nyomkodjuk, villával megszúrkodjuk, és előmelegített sütőben kb. 12 perc alatt megsütjük.
  3. Közben egy kis edényben kevergetve felforrósítjuk a lekvárt, megkenjük vele a tésztát.
  4. A tojásfehérjét (nem kell felverni!) a cukorral és a kókusszal összedolgozzuk, és folyton kevergetve fölforraljuk. De vigyázzunk mert nagyon könnyen odaéghet!!
  5. A végén a lisztet is beleszórjuk, majd a tűzről levéve a lekvárral megkent tésztára öntjük, és elsimítjuk.
  6. Visszatoljuk a sütőbe kb. 20 percre!
  • Sütés hőfoka: 165 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 35x20
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 46
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 8045
  • Feltöltés dátuma: 2012. december 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ramás könyvem egyik receptje, gondoltam elkészítem... Finom lett, érdemes kipróbálni!

Hozzávalók

A tésztához

A tetejéhez

A tepsi kikenéséhez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...