r
Nosalty Logó

Kókuszos piskótatekercs

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Kókuszos piskótatekercs
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 597 kcal
  • 8% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 3579 kcal
  • 8% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 276 kcal
  • 8% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.9 g

Zsír

  • Összesen
    38.9 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    223 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    506.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    121 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    191 mg
  • Nátrium
    116 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.9 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    214 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    153 mg
  • Retinol - A vitamin:
    212 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    247 micro
Összesen 597 kcal
  • 8% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    71.6 g

Zsír

  • Összesen
    233.2 g
  • Telített zsírsav
    161 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1338 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3037.8 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    149 mg
  • Kálcium
    726 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    290 mg
  • Foszfor
    1148 mg
  • Nátrium
    694 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    317.2 g
  • Cukor
    168 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    259.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1285 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    179 micro
  • Kolin:
    919 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1270 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    190 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1482 micro
Összesen 3579 kcal
  • 8% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    18 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    103 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    234.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    54 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.5 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    20 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    99 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    98 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    114 micro
Összesen 276 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

Elkészítés

A piskótához

  1. A piskótához a lisztet elkeverjük a kakaóporral.
  2. A tojások fehérjét habbá verjük, közben fokozatosan hozzáadjuk a cukrot és végül - amikor már kemény a hab - hozzákeverjük a tojások sárgáját, majd a kakaóporos lisztet.
  3. Egy nagyobb sütőpapírral bélelt tepsibe kenjük a piskótamasszát és előmelegített sütőben készre sütjük kb. 12 perc alatt.
  4. A megsült piskótát 2-3 percig pihentetjük, majd lehúzzuk róla a sütőpapírt.
  5. Egy konyharuhára terítjük és azzal együtt feltekerjük a piskótát és kihűtjük.
  6. A krémhez a keményítőből és a tejből sűrű krémet főzünk, kihűtjük.
  7. A vajat a cukorral jól kikeverjük, majd a kihűlt főzött krémhez adjuk, összekeverjük és végül hozzáadjuk a kókuszreszeléket.
  8. A krémmel megtöltjük a kihűlt piskótatekercset úgy, hogy kívülre is maradjon a krémből, amit a töltött piskótára kenünk és megszórjuk kókuszreszelékkel.
  9. Néhány órát hűtjük, majd szeletelhetjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 35X40
  • Sütés ideje: 12 perc
  • Receptkönyvben: 392
  • Tegnapi nézettség: 8
  • 7 napos nézettség: 75
  • Össznézettség: 57997
  • Feltöltés dátuma: 2010. április 21.

Ajánló

Tipp: A tejet, vagy egy részét kókusztejjel, a vajat vagy egy részét kókuszkrémmel helyettesíthetjük.(A dobozos kókusztejet, ha nem keverjük össze, kettéválik, felső része vajkrémszerű lesz, ezzel helyettesíthetjük a vaj egy részét.)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egyszerű kakaós piskóta, nagyon kókuszos főzött krémmel. (Saját elképzelésemet valósítottam meg, a végeredménnyel elégedettek voltunk:).)

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...