r
Nosalty Logó

Kókuszos mézes krémes

5,0

3 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Judit69
Kókuszos mézes krémes
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Tészta

Krém

Csokimáz

Összeállítás

1249
Kalória
15.4g
Fehérje
178.3g
Szénhidrátok
51.7g
Zsír
49.4g
Víz
149.6g
Koleszterin
6g
Rost
99.1g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Tészta

Krém

Csokimáz

Összeállítás

Összesen 1249 kcal
  • 5% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Tészta

Krém

Csokimáz

Összeállítás

Összesen 7480 kcal
  • 5% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Tészta

Krém

Csokimáz

Összeállítás

Összesen 323 kcal
  • 5% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    15.4 g

Zsír

  • Összesen
    51.7 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    150 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    515.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    149 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    185 mg
  • Nátrium
    92 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    178.3 g
  • Cukor
    99 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    49.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    311 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    305 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    66 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    97 micro
Összesen 1249 kcal
  • 5% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    92.2 g

Zsír

  • Összesen
    309.9 g
  • Telített zsírsav
    196 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    73 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    898 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3091.8 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    229 mg
  • Kálcium
    895 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    276 mg
  • Foszfor
    1111 mg
  • Nátrium
    550 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1069.9 g
  • Cukor
    595 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

Víz

  • Összesen
    296.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1865 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    213 micro
  • Kolin:
    424 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1832 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    395 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    581 micro
Összesen 7480 kcal
  • 5% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    13.4 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    133.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    48 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.3 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    12.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    81 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    79 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 323 kcal

Elkészítés

Tészta

  1. Egy tálba tesszük a puha vajat, a porcukrot, hozzáadjuk a tojást, a mézet, a szódabikarbónát és a tejet. Kézi habverővel alaposan összekeverjük, majd a masszát a liszthez adjuk, és összegyúrjuk.
  2. A tésztából 4 gombócot formálunk, és folpackkal letakarva pihentetjük, amíg elkészítjük a krémet.
  3. A tésztagombócokat kinyújtjuk, és vajazott, lisztezett tepsi (20 x 32 cm) hátán egyenként, 180 °C-os sütőben 8-10 perc alatt megsütögetjük.

Krém

  1. A krémhez 1 dl tejet simára keverünk a pudingporral.
  2. A maradék tejet felforraljuk, hozzáadjuk a pudingos tejet, a vaníliakivonatot és a kókuszt, majd állandó keverés mellett sűrű krémmé főzzük.
  3. A vajat kihabosítjuk a porcukorral és a kihűlt kókuszkrémmel.

Csokimáz

  1. A porcukrot és a kakaóport összeszitáljuk, hozzáadjuk az olajat és annyi forró vizet, hogy jól kenhető masszát kapjunk.

Összeállítás

  1. Egy lapot meglocsolunk rummal, rákenjük a krém felét, ráhelyezzük a második lapot, és megkenjük baracklekvárral. Erre ismét tésztalapot borítunk, meglocsoljuk rummal, rákenjük a maradék krémet, és beborítjuk az utolsó lappal.
  2. A csokimázat egy kenőkéssel elsimítjuk a sütemény tetején, és hagyjuk rajta megszáradni. Egy éjszakát pihentetjük, és tetszés szerint szeleteljük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Főzés ideje: 5 perc
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 20 x 32

A karácsony egyik jellegzetes sütije a mézes krémes. A hagyományos darás krémtől eltérően most kókusszal készítettem. Kicsit macerás a lapok egyenkénti sütése, de a tésztája nagyon jól kezelhető és nyújtható, így hamar lehet vele végezni. A lapok is gyorsan megsülnek, a krém pedig egyszerűen csodás ízű. 

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Blondies

A blondies a brownies fehér csokis változata, aminek fő ízprofilját a karamellás, vaníliás jegyek adják. Pirított mandulával gazdagítva egy tökéletes választás, ha valami édesre, de ...

Simon Gábor

Mennyei brownie-sajttorta

Ezek a mennyei, ragacsos sajttortabrownie-k azért születtek, hogy azoknak is jusson a Valentin-napi kényeztetésből, akik egyedülállóak. Ez a legfinomabb csokoládés brownie, amit valaha is ...

Gerzsenyi Flóra

Szaftos vegán brownie

Tej és tojás nélkül is lehet ugyanolyan isteni, csupacsokis, szaftos brownie-t sütni, ráadásul furcsa alapanyagok sem kellenek a dologhoz. Az alábbi egyszerű recept pikk-pakk hozzájuttat ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Itt a válasz, milyen gyakran öntözd pozsgás növényeidet

A pozsgás növények igényelnek némi körültekintést öntözésüket illetően, ugyanis ők azok, akik igen sokáig képesek leveleikben tárolni a vizet, és azt mindaddig újrahasznosítani, amíg újból vízhez nem jutnak. Éppen ez a szuperképességük rejt némi veszélyt magában a növénytulajdonosok számára, hiszen jót akarva könnyedén túlöntözhetjük őket.

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!