r
Nosalty Logó

Kókuszos csokitorta

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
toroltfelhasznalo-199615
Kókuszos csokitorta
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Összerakás

Díszítés

1204
Kalória
15.1g
Fehérje
116.2g
Szénhidrátok
77.5g
Zsír
99.1g
Víz
394.2g
Koleszterin
7.3g
Rost
93.1g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 25% Zsír

Piskóta

Krém

Összerakás

Díszítés

Összesen 1204 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 25% Zsír

Piskóta

Krém

Összerakás

Díszítés

Összesen 9618 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 25% Zsír

Piskóta

Krém

Összerakás

Díszítés

Összesen 371 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    15.1 g

Zsír

  • Összesen
    77.5 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    394 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    839.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    159 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    136 mg
  • Foszfor
    353 mg
  • Nátrium
    149 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    116.2 g
  • Cukor
    93 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    99.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    492 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    231 mg
  • Retinol - A vitamin:
    483 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    106 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    398 micro
Összesen 1204 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    120.8 g

Zsír

  • Összesen
    620.1 g
  • Telített zsírsav
    369 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    182 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    3154 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6716.5 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    238 mg
  • Kálcium
    1270 mg
  • Vas
    63 mg
  • Magnézium
    1091 mg
  • Foszfor
    2825 mg
  • Nátrium
    1189 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    929.7 g
  • Cukor
    745 mg
  • Élelmi rost
    58 mg

Víz

  • Összesen
    793 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3936 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    167 mg
  • D vitamin:
    476 micro
  • K vitamin:
    88 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    386 micro
  • Kolin:
    1845 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3866 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    851 micro
  • β-crypt
    58 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3181 micro
Összesen 9618 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    23.9 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    122 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    259.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    109 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.9 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    30.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    152 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    149 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    123 micro
Összesen 371 kcal

Elkészítés

Piskóta

  1. Piskótához a tojásfehérjéket kemény habbá verjük, közben lassan hozzáadjuk a cukrokat.
  2. Egyesével hozzáadjuk a tojássárgákat, lassan tovább keverjük, ekkor már fakanállal, semmiképp nem robotgéppel.
  3. A száraz hozzávalókat összekeverjük, és több adagban a masszához szitáljuk, amit szintén alaposan, de óvatosan elkutyulunk.
  4. A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
  5. Kivajazzuk két 16 cm-es tortaforma oldalát, kilisztezzük. Az alját sütőpapírral béleljük. A tésztát egyformán elosztjuk. (Ha nincs 2 forma, akkor amíg sül az első kör, a másodikat tegyük hűtőbe!)
  6. Kb. 20 perc alatt megsütjük, de tűpróbával ellenőrizzük!

Krém

  1. A csokit kockákra törjük, vízgőz felett olvasztjuk, míg folyékony lesz. Nem lehet vizes semmi, amihez a csoki hozzáér, mert a víz összerántja a csokoládét, és csomós lesz.
  2. A krémhez való tojásokat feltörjük, lábasba öntjük, összekeverjük cukorral, legkisebb lángon folyamatos kevergetés mellett addig melegítjük, míg az ujjunkat hozzáérintve nem csíp.
  3. Levesszük az edényt a tűzről, keverőtálba tesszük még melegen a cukros tojást, és kihűlésig legnagyobb fokozaton verjük a robotgéppel. Amikor már biztosan nem meleg, hozzáadjuk folyamatos keverés közben a szobahőmérsékletű, kockázott vajat.
  4. A csokit a többi hozzávalóhoz csorgatjuk, és alaposan elkeverjük.
  5. A csokikrém 1/5-öd részét egy másik edénybe tesszük, és hozzáadjuk a kókuszreszeléket: ebből lesz a kókuszos-csokis réteg.

Összerakás

  1. A piskótákat három részre vágjuk. Két aljat használunk és két középső részt. Így a tetejét nagyon vékonyan vágjuk le, csak leegyenesítjük a felső lapot.
  2. Egy aljat visszateszünk a tortagyűrűbe, és rá kerül egy réteg csokikrém. Középre kerül a kókuszos csokikrém, amire még szórunk egy kis plusz reszeléket. A felső réteg ismét sima csokikrémes lesz.
  3. Hűtőbe tesszük a tortát és a maradék krémet 3 órára, hogy kellően dermedjenek a krémek.
  4. Amikor kivesszük, egy éles kést a gyűrű belső oldalához szorosan fogva végigvezetünk, és elválasztjuk a tortát a formától.
  5. A maradék krémmel és egy palacsintasütő lapáttal burkoljuk a tortát kívülről. Majd ismét hűtőbe tesszük.

Díszítés

  1. Vízgőz felett felmelegítjük a díszítésre szánt csokit. Felét vajjal elkeverjük, gyors mozdulattal a torta közepére öntjük, és határozott mozdulattal a széléhez húzzuk a folyékony csokit. Forgatjuk, hogy szépen le-lefolyjon az oldalára is a csoki.
  2. A csoki egy kisebb részét zsírpapírra kenjük, formázzuk, hagyjuk megdermedni, majd ráírjuk a jókívánságot. Ez lesz a tábla.
  3. A fehér csokit is vízgőz felett megolvasztjuk.
  4. A maradék csokival, a fehércsokival és a kókusszal az epreket díszítjük.
  5. Az eprek felhelyezésénél használhatunk fogpiszkálókat a stabilabb rögzítés érdekében.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 perc
  • Főzés ideje: 5 perc
  • Sütés ideje: 22 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 16

Adott egy 2 éves kisfiú, aki szereti a csokit, szereti a kókuszt, mostanában barátkozik az eperrel. És most 3 éves lesz. Hát hogy máshogy lehetne ezt ünnepelni?!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Almakenyér

Gyors és egyszerű édesség bűntudat nélkül, ezt nyújtja az almakenyér. Ha méz vagy cukor helyett almamézet használnál hozzá, akkor keresd a receptjét itt a Nosalty oldalán, a ...

Gréti

Legegyszerűbb csokitorta

Szaftos és puha, mélyen kakaós ízű piskóta, valamint közé rétegelt karakteres, lágy csokikrém: igen, ez az a csokitorta, amiről mindig is álmodtál! Pofonegyszerű megsütni, a ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Kárpátok-krémes

A lengyel cukrászat nagy kedvenc süteménye, a karpatka két réteg égetett tésztából és egy nagy adag, lágy vaníliakrémből áll. A torta hullámos felszínét porcukorral behintve kapjuk ...

Egyszerű sajttekercs

A vendégségek koronázatlan királynője a hidegtál. Mindenféle húskészítményt, sajtokat és kencéket szervírozhatunk egy tálcán. A sajttekercs egy keveréke ezeknek, hiszen sajt, sonka, ...

Olasz tejbegríztorta (Migliaccio)

Olaszország Campania régiójában és Nápoly környékén elterjedt, farsangi édesség ez, amelynek alapját citrushéjjal ízesített tejbegríz adja. A kisült végeredmény olyan krémes, hogy ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!