r
Nosalty Logó

Kókuszos-ananászos krémes

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Kókuszos-ananászos krémes
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A kókuszos krémhez

A tetejére

Összesen 549 kcal
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A kókuszos krémhez

A tetejére

Összesen 6560 kcal
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A kókuszos krémhez

A tetejére

Összesen 263 kcal
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8.4 g

Zsír

  • Összesen
    27.4 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    121 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    573.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    138 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    230 mg
  • Nátrium
    144 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    68.7 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    203 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    103 mg
  • Retinol - A vitamin:
    192 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    124 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    169 micro
Összesen 549 kcal
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    100.6 g

Zsír

  • Összesen
    328.6 g
  • Telített zsírsav
    127 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    116 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    67 g
  • Koleszterin
    1448 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6885.6 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    234 mg
  • Kálcium
    1652 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    461 mg
  • Foszfor
    2762 mg
  • Nátrium
    1729 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    824.4 g
  • Cukor
    546 mg
  • Élelmi rost
    39 mg

VÍZ

  • Összesen
    733 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2435 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    28 mg
  • C vitamin:
    40 mg
  • D vitamin:
    318 micro
  • K vitamin:
    218 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    284 micro
  • Kolin:
    1237 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2309 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    1488 micro
  • β-crypt
    36 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2029 micro
Összesen 6560 kcal
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    13.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    275.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    110 mg
  • Nátrium
    69 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.9 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    97 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    92 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    59 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    81 micro
Összesen 263 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A kókuszos krémhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojásokat egyesével szétválasztjuk. A sárgájukat cukorral és vízzel habverő segítségével kb. 4 perc alatt habosra kikeverjük.
  2. A liszthez hozzáadjuk a sütőport, majd az előző masszába forgatjuk.
  3. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd ezt is beleforgatjuk a masszába. A kapott tésztát kettéosztjuk, és az egyik adagot kakaóporral színezzük.
  4. Egy nagy tepsit sütőpapírral bélelünk, kikenjük vékonyan margarinnal, az ananászkarikákat lecsöpögtetjük, papírtörlővel jól leitatjuk, majd szépen egymás mellé rendezzük őket (4x5). Az ananászok közepébe helyezünk 1-1 szem magozott meggyet.
  5. A lerakott gyümölcsre rákenjük először a sárga tésztát, majd a barna tésztát. Nem gond, ha kicsit keverednek, annál szebb lesz a végeredmény. Előmelegített sütőbe helyezzük a tepsit, és megsütjük a tésztát. Várjuk meg, amíg kihűl, mielőtt gyúrótáblára borítva lehúzzuk róla a fóliát.
  6. A következő lépés a krém elkészítése. Ehhez a tejben simára keverjük a lisztet. Vaníliás cukrot adunk hozzá, majd folyamatos kevergetés mellett finom krémet készítünk.
  7. A szobahőmérsékletű margarint a porcukorral habosra keverjük, majd ezt is apránként hozzáadjuk a kihűlt krémhez.
  8. A legutolsó mozzanat a kókuszreszelék hozzáadása. A krémet mindenképp hűtsük le (hűtőben vagy az erkélyen), mielőtt a süteményre kenjük.
  9. A csokoládét olvasszuk meg gőz fölött, hogy simább legyen, adjunk hozzá egy kis olajat. Tetszés szerinti mintázatot rajzolunk a krémes tetejére.
  10. Próbáljuk úgy szeletelni, hogy mindenkinek jusson egy egész ananászkarika.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 29x41x6
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 82
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 6420
  • Feltöltés dátuma: 2011. december 29.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Anyukámmal együtt készítettük ezt a krémes süteményt idén karácsonykor. Mindenkinek nagyon ízlik. Isteni krémes, de nem túl édes. A recept a 2009-es Rama receptkönyvből származik.

Hozzávalók

A tésztához

A kókuszos krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...