r
Nosalty Logó

Kókuszkrémes torta kókuszdióból

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
toroltfelhasznalo-101560
Kókuszkrémes torta kókuszdióból
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A piskótához

A krémhez

A csokiöntethez

Összesen 566 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A piskótához

A krémhez

A csokiöntethez

Összesen 4525 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A piskótához

A krémhez

A csokiöntethez

Összesen 206 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.3 g

Zsír

  • Összesen
    27.3 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    158 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    811.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    228 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    301 mg
  • Nátrium
    210 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    70.2 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    68 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    134 mg
  • Retinol - A vitamin:
    68 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    217 micro
Összesen 566 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    98.8 g

Zsír

  • Összesen
    218.4 g
  • Telített zsírsav
    168 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    1260 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6492.7 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    204 mg
  • Kálcium
    1826 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    325 mg
  • Foszfor
    2407 mg
  • Nátrium
    1683 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    561.4 g
  • Cukor
    362 mg
  • Élelmi rost
    56 mg

VÍZ

  • Összesen
    585.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    542 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    278 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    329 micro
  • Kolin:
    1072 mg
  • Retinol - A vitamin:
    542 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1734 micro
Összesen 4525 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    9.9 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    293.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    83 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    109 mg
  • Nátrium
    76 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.4 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    79 micro
Összesen 206 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A csokiöntethez

Elkészítés

A piskótához

  1. Piskóta elkészítése:
  2. Egy "sima" piskótatészta kakaós változata, ahogy én tanultam. A tojások fehérjét és sárgáját különválasztjuk két tálba. A fehérjét kemény habbá verjük, majd félrerakjuk. A tojások sárgájához hozzáadjuk a 7 evőkanál vizetés a dupla annyi evőkanál cukrot, majd ezt is jól felverjük, míg sűrű masszát nem kapunk.
  3. A 13 evőkanál liszthez hozzáadunk 1,5 evőkanál kakaóport, ami gyakorlatilag a maradék 1 evőkanál lisztet váltja ki, attól a fél evőkanáltól kicsit sűrűbb lesz a tészta. Ehhez még hozzáadjuk a sütőport, majd kicsit összekeverjük. (8 tojásos piskótához ajánlok csak egy teljes csomag sütőport.)
  4. A lisztet hozzáadjuk a tojások sárgájából elkészített masszához, majd robotgéppel, alacsony fokozaton jól összedolgozzuk.
  5. Ezt követően a tojások fehérjéből készült habot hozzáadjuk a masszához, és fakanállal, óvatoskevergetés mellett szintén összedolgozzuk.
  6. Ezzel elkészült a tészta, előmelegített sütőben, zsírozott, lisztezett formában készre sütjük. Aki szeretne, a masszához adhat apró csokidarabokat, amik így belesülnek a tésztába.
  7. Krém elkészítés:
  8. Előkészületek: érdemes először a kókuszdiót konyhakész állapotra hozni, és előbb megcsinálni a krémet, mint a tésztát. Aki már készített kókuszdióból kókuszos süteményt, azt tudja, hogy nagyon körülményes és pepecselős munka, de megéri vele bajlódni. A kókuszt a tetején található mélyedések egyikén kilyukasztjuk, és sűrű szűrőn át kifolyatjuk a kókuszvizet egy tálba, majd félrerakjuk. A kókuszról lefejtjük a vastag héját, majd apró szeletekre vágjuk, és ledaráljuk (diódarálóval). Ezzel megkaptuk a friss kókuszreszeléket, amit egy fél óráig pihenni hagyunk, míg kicsit rendet rakunk magunk után.
  9. A tejet két két részre osztjuk. Egyik tálba 4,5 dl kerüljön, a másikba 3 dl. A kevesebb tejbe beleöntjük a pudingport és a 10-12 dkg cukrot, ízlés szerint.
  10. A másik tálban lévő tejet rakjuk fel a tűzhelyre, és adjuk hozzá a lereszelt kókuszt (rakhatunk félre a díszítéshez is), valamint az előzőleg félrerakott kókuszvizet. Lassú tűzön, folyamatosan kevergetés mellett forraljuk fel, majd forrástól számítva legalább 15 percig főzzük tovább.
  11. Ezt követően adjuk hozzá a pudingporos tejet, és főzzük tovább, forrástól számítva 3-5 percig, hogy jő sűrű krémet kapjunk. Vegyük le a tűzről, és szórjuk meg a tetejét cukorral.
  12. Elkészült a krém, aki szeretne, még a pudingporos tej hozzáadása előtt egy fél félbevágott vaníliarudat belerakhat a forrásban lévő kókuszos tejhez, 2-3 percre.
  13. Összeállítás:
  14. A piskótát középen kettévágjuk, majd visszahelyezzük a tortaformába az alsó lapot.
  15. A krém 3/4-ét az alsó lapra kanalazzuk, és szépen elsimítjuk. Rárakjuk a másik lapot, majd a maradék krémet rákanalazzuk, és ezt is elsimítjuk.
  16. Készítsük el a csokiöntetet: akakaóport, a cukrot és a vizet keverjük össze. Sűrű, de folyékony masszát kell, hogy kapjunk. Rakjuk fel a tűzhelyre, és lassú tűzön, folytonos kevergetés mellett főzzük körülbelül 5-6 percig. Afőzést követően rögtön öntsük rá a torta tetejére. Ideális esetben a tortánk nem lóg ki a tortaformából, így a csokiöntet sem folyik mindenfelé. A tetejére szórhatunk félretett kókuszreszeléket.
  17. A tortát hűlni hagyjuk 2-3 óráig,utána már fogyasztható is.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 20
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2605
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
toroltfelhasznalo-101560 1 recept

Nem mondom, hogy sokféle tortát készítettem már életemben, de ha nekiállok, akkor fontos, hogy jó legyen a krém. A piskóta mindig adott, vagy sima vagy csokis, de a krémtől lesz olyan az adott süti, amilyen. Hosszú keresgélés után úgy döntöttem, hogy hanyagolom azokat a sütiket, amelyek kókuszreszelékből készülnek, és a magam kezébe veszem az irányítást. Vettem tehát egy kókuszdiót, és kipróbáltam, milyen nyers kókuszból krémet főzni. Mérföldekkel jobb, mintha reszelékből csináltam volna, érdemes kipróbálni, és szenvedni a kókuszdióval.

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A csokiöntethez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...