r
Nosalty Logó

Kókuszkrémes kávétorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Kókuszkrémes kávétorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A piskóta karikához

A kókuszkrémhez

Csokoládés Ganache

Kávékrém a díszítéshez

Cukormáz írókázáshoz

Összesen 845 kcal
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A piskóta karikához

A kókuszkrémhez

Csokoládés Ganache

Kávékrém a díszítéshez

Cukormáz írókázáshoz

Összesen 10119 kcal
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A piskóta karikához

A kókuszkrémhez

Csokoládés Ganache

Kávékrém a díszítéshez

Cukormáz írókázáshoz

Összesen 335 kcal
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    51.1 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    165 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    382.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    109 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    129 mg
  • Nátrium
    90 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    89.4 g
  • Cukor
    70 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    395 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    95 mg
  • Retinol - A vitamin:
    380 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    171 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    148 micro
Összesen 845 kcal
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    104 g

Zsír

  • Összesen
    613.3 g
  • Telített zsírsav
    298 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    200 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    79 g
  • Koleszterin
    1982 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4590.1 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    196 mg
  • Kálcium
    1310 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    421 mg
  • Foszfor
    1543 mg
  • Nátrium
    1076 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1072.4 g
  • Cukor
    835 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    514 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4735 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    35 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    313 micro
  • K vitamin:
    269 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    226 micro
  • Kolin:
    1138 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4564 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    2053 micro
  • β-crypt
    32 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1780 micro
Összesen 10119 kcal
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    20.2 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    151.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    51 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.4 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    17 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    156 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    151 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    68 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    59 micro
Összesen 335 kcal

Hozzávalók

A piskóta karikához

A kókuszkrémhez

Csokoládés Ganache

Kávékrém a díszítéshez

Cukormáz írókázáshoz

Elkészítés

A piskóta karikához

  1. A piskótakarikához mérjük ki az anyagokat, és szitáljuk át a lisztet.
  2. A tojásokat kettéválasztjuk, a cukrot elosztjuk, 1/3-át a sárgájával a 2/3-át a fehérjével verjük habbá. A sárgája akkor jó, ha szépen kivilágosodik a színe. A sárgáját a fehérjével összekeverjük óvatosan, majd az átszitált lisztet és a kávéport is hozzá keverjük, vigyázva hogy a hab ne törjön össze. (Ha granulátum kávéból készítjük, mint az én esetemben, azt porítottam, mielőtt a liszthez kevertem, majd együtt szitáltam át.)
  3. Az összekevert tésztát beleöntjük a tortaformába, és 175 C-on, 25 perc alatt készre sütjük. Habkártyával elegyengetjük úgy, hogy a közepe kicsit homorú legyen, mert úgy is fel fog emelkedni.
  4. A kisült piskótát lelisztezzük, lefordítjuk, és hagyjuk kihűlni saját gőzében. Ha kihűlt, három részre vágjuk.

A kókuszkrémhez

  1. A kókuszkrémhez: A pudingport 1,5 dl tejjel és a kristálycukorral simára keverjük, majd a többi, időközben felforralt tejhez öntjük, és krémmé főzzük. A tűzről levéve a kókuszreszeléket is hozzáadjuk. Ha kihűlt, krémmé keverjük.
  2. A margarint először magában, majd a porcukorral keverjük habosra. Kanalanként hozzáadjuk a vaníliás kókuszkrémet is.
  3. A tortakarikát, amit 3 részre vágtunk, betöltjük, vékonyan bevonjuk. Hűtőben kifagyasztjuk.

Csokoládés Ganache

  1. Csokis ganache: Egy lábasban vizet forralunk, majd egy másikat ráhelyezünk, abban fogjuk a csokit összeolvasztani a tejszínnel. Beletesszük a tejszínt és a csokit is. Míg szépen elolvad a csoki a tejszínben, lassan kevergessük.
  2. Ha kész, hagyjuk kicsit hűlni, addig, míg kenhető állagúvá válik.
  3. Ráöntjük a tortára, elsimítjuk egy kenőkéssel, vagy a tortát kezünkre helyezve, kicsit jobbra balra megbillentjük forgatva, hogy egyenletesen elsimuljon a tetején. Ha jól ki van fagyasztva a torta, ezt könnyen megtehetjük. Lehetőleg tegyük hűvös helyre, míg a ganache megszilárdul.

Kávékrém a díszítéshez

  1. Kávékrém a díszítéshez: Úgy sötétebb vagy világosabb a krém, mennyire adagoljuk a kávét.
  2. A szobahőmérsékletű vajat keverjük habosra, majd adagoljuk hozzá az átszitált porcukrot, a vaníliát és a vizet. Mixerrel a legnagyobb fordulatszámon kb. 5 perc alatt hófehérré változik, majd színezhető is.
  3. Habzsákból díszítjük, csillagcsővel. A krém ugyanaz, csak egyik felét sötétebbre keverjük a kávéval.

Cukormáz írókázáshoz

  1. Tetejét még díszíthetjük cukormázzal. A tojásfehérjét verjük kemény habbá, a porcukrot kétszer szitáljuk át, majd a habhoz adagoljuk szépen lassan. A cukor mennyisége lehet több is vagy kevesebb, keverés közben látjuk, mennyi a szükséges. Legyen jó sűrű, de akkor jó, ha folyik még egy kicsit. Adjunk hozzá egy kis citromlevet. Étkezési keményítőt, vagy rizslisztet is adhatunk hozzá, a jobb állag miatt, de nekem ezek nélkül is jó volt.
  2. Zsírpapír tölcsérbe töltjük, és kedvünk szerint dekorálhatjuk a torta tetejét.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 22
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1204
  • Feltöltés dátuma: 2015. november 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Lányom kívánságára találtam ki ezt a tortát, kókuszkrémes kávés tortát kért. Ez a torta 24 cm-es tortakarikában készült. Nagyon finom lett, lányom úgy jellemezte: anya elkészítette életem legfinomabb tortáját. :-) Nem akartam gejl tortát, és nem is lett az. Külön érezhető minden finom íz, a hozzávalók mennyiségét, cukor, kávé illetően, stb... amelyek a fő ízt adják, mindig ízlés szerint gondolom, mert a lényeg, hogy finom legyen, ne nyomja el az ízeket túlságosan sem a vaj mennyisége, sem a cukor édessége.

Hozzávalók

A piskóta karikához

A kókuszkrémhez

Csokoládés Ganache

Kávékrém a díszítéshez

Cukormáz írókázáshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...