Kókuszkrémes kávétorta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
- 5% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 27% Zsír
A piskóta karikához
-
32g tojás40 kcal
-
12g cukor45 kcal
-
13g finomliszt46 kcal
-
2g instant kávé0 kcal
A kókuszkrémhez
Csokoládés Ganache
-
13g étcsokoládé71 kcal
-
13g habtejszín38 kcal
Kávékrém a díszítéshez
-
21g porcukor81 kcal
-
21g vaj149 kcal
-
0 kcal
-
1g víz0 kcal
-
0g instant kávé0 kcal
Cukormáz írókázáshoz
-
3g tojásfehérje2 kcal
-
8g porcukor32 kcal
-
0g citromlé0 kcal
Összesen
845
kcal
- 5% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 27% Zsír
A piskóta karikához
-
385g tojás484 kcal
-
140g cukor542 kcal
-
150g finomliszt546 kcal
-
20g instant kávé0 kcal
A kókuszkrémhez
-
343 kcal
-
700g tej392 kcal
-
30g cukor116 kcal
-
100g kókuszreszelék660 kcal
-
250g margarin1793 kcal
-
200g porcukor774 kcal
Csokoládés Ganache
-
155g étcsokoládé846 kcal
-
155g habtejszín453 kcal
Kávékrém a díszítéshez
-
250g porcukor968 kcal
-
250g vaj1793 kcal
-
0 kcal
-
8g víz0 kcal
-
0g instant kávé0 kcal
Cukormáz írókázáshoz
-
40g tojásfehérje21 kcal
-
100g porcukor387 kcal
-
3g citromlé1 kcal
Összesen
10119
kcal
- 5% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 27% Zsír
A piskóta karikához
-
12.7g tojás16 kcal
-
4.6g cukor18 kcal
-
5g finomliszt18 kcal
-
0.7g instant kávé0 kcal
A kókuszkrémhez
-
11 kcal
-
23.1g tej13 kcal
-
1g cukor4 kcal
-
3.3g kókuszreszelék22 kcal
-
8.3g margarin59 kcal
-
6.6g porcukor26 kcal
Csokoládés Ganache
-
5.1g étcsokoládé28 kcal
-
5.1g habtejszín15 kcal
Kávékrém a díszítéshez
-
8.3g porcukor32 kcal
-
8.3g vaj59 kcal
-
0.1g vanília kivonat0 kcal
-
0.3g víz0 kcal
-
0g instant kávé0 kcal
Cukormáz írókázáshoz
-
1.3g tojásfehérje1 kcal
-
3.3g porcukor13 kcal
-
0.1g citromlé0 kcal
Összesen
335
kcal
- 5% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 22% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.7 g
Zsír
-
Összesen 51.1 g
-
Telített zsírsav 25 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 17 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 165 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 382.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 109 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 35 mg
-
Foszfor 129 mg
-
Nátrium 90 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 89.4 g
-
Cukor 70 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 42.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 395 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 26 micro
-
K vitamin: 22 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 19 micro
-
Kolin: 95 mg
-
Retinol - A vitamin: 380 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 171 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 148 micro
Összesen
845
kcal
- 5% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 22% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 104 g
Zsír
-
Összesen 613.3 g
-
Telített zsírsav 298 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 200 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 79 g
-
Koleszterin 1982 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4590.1 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 196 mg
-
Kálcium 1310 mg
-
Vas 24 mg
-
Magnézium 421 mg
-
Foszfor 1543 mg
-
Nátrium 1076 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1072.4 g
-
Cukor 835 mg
-
Élelmi rost 32 mg
VÍZ
-
Összesen 514 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 4735 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 35 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 313 micro
-
K vitamin: 269 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 226 micro
-
Kolin: 1138 mg
-
Retinol - A vitamin: 4564 micro
-
α-karotin 11 micro
-
β-karotin 2053 micro
-
β-crypt 32 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1780 micro
Összesen
10119
kcal
- 5% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 22% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.4 g
Zsír
-
Összesen 20.2 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 65 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 151.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 43 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 51 mg
-
Nátrium 35 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 35.4 g
-
Cukor 28 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 17 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 156 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 38 mg
-
Retinol - A vitamin: 151 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 68 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 59 micro
Összesen
335
kcal
Hozzávalók
A piskóta karikához
-
7 db tojás
-
14 dkg cukor
-
15 dkg finomliszt
A kókuszkrémhez
-
2 tasak vaníliás pudingpor
-
7 dl tej
-
3 csapott ek cukor
-
10 dkg kókuszreszelék
-
25 dkg margarin
-
20 dkg porcukor
Csokoládés Ganache
-
155 ml habtejszín
Kávékrém a díszítéshez
-
25 dkg vaj
-
1 teáskanál vanília kivonat
-
1 ek instant kávé
Cukormáz írókázáshoz
-
1 db tojásfehérje
-
10 dkg porcukor
-
1 teáskanál citromlé
Elkészítés
A piskóta karikához
- A piskótakarikához mérjük ki az anyagokat, és szitáljuk át a lisztet.
- A tojásokat kettéválasztjuk, a cukrot elosztjuk, 1/3-át a sárgájával a 2/3-át a fehérjével verjük habbá. A sárgája akkor jó, ha szépen kivilágosodik a színe. A sárgáját a fehérjével összekeverjük óvatosan, majd az átszitált lisztet és a kávéport is hozzá keverjük, vigyázva hogy a hab ne törjön össze. (Ha granulátum kávéból készítjük, mint az én esetemben, azt porítottam, mielőtt a liszthez kevertem, majd együtt szitáltam át.)
- Az összekevert tésztát beleöntjük a tortaformába, és 175 C-on, 25 perc alatt készre sütjük. Habkártyával elegyengetjük úgy, hogy a közepe kicsit homorú legyen, mert úgy is fel fog emelkedni.
- A kisült piskótát lelisztezzük, lefordítjuk, és hagyjuk kihűlni saját gőzében. Ha kihűlt, három részre vágjuk.
A kókuszkrémhez
- A kókuszkrémhez: A pudingport 1,5 dl tejjel és a kristálycukorral simára keverjük, majd a többi, időközben felforralt tejhez öntjük, és krémmé főzzük. A tűzről levéve a kókuszreszeléket is hozzáadjuk. Ha kihűlt, krémmé keverjük.
- A margarint először magában, majd a porcukorral keverjük habosra. Kanalanként hozzáadjuk a vaníliás kókuszkrémet is.
- A tortakarikát, amit 3 részre vágtunk, betöltjük, vékonyan bevonjuk. Hűtőben kifagyasztjuk.
Csokoládés Ganache
- Csokis ganache: Egy lábasban vizet forralunk, majd egy másikat ráhelyezünk, abban fogjuk a csokit összeolvasztani a tejszínnel. Beletesszük a tejszínt és a csokit is. Míg szépen elolvad a csoki a tejszínben, lassan kevergessük.
- Ha kész, hagyjuk kicsit hűlni, addig, míg kenhető állagúvá válik.
- Ráöntjük a tortára, elsimítjuk egy kenőkéssel, vagy a tortát kezünkre helyezve, kicsit jobbra balra megbillentjük forgatva, hogy egyenletesen elsimuljon a tetején. Ha jól ki van fagyasztva a torta, ezt könnyen megtehetjük. Lehetőleg tegyük hűvös helyre, míg a ganache megszilárdul.
Kávékrém a díszítéshez
- Kávékrém a díszítéshez: Úgy sötétebb vagy világosabb a krém, mennyire adagoljuk a kávét.
- A szobahőmérsékletű vajat keverjük habosra, majd adagoljuk hozzá az átszitált porcukrot, a vaníliát és a vizet. Mixerrel a legnagyobb fordulatszámon kb. 5 perc alatt hófehérré változik, majd színezhető is.
- Habzsákból díszítjük, csillagcsővel. A krém ugyanaz, csak egyik felét sötétebbre keverjük a kávéval.
Cukormáz írókázáshoz
- Tetejét még díszíthetjük cukormázzal. A tojásfehérjét verjük kemény habbá, a porcukrot kétszer szitáljuk át, majd a habhoz adagoljuk szépen lassan. A cukor mennyisége lehet több is vagy kevesebb, keverés közben látjuk, mennyi a szükséges. Legyen jó sűrű, de akkor jó, ha folyik még egy kicsit. Adjunk hozzá egy kis citromlevet. Étkezési keményítőt, vagy rizslisztet is adhatunk hozzá, a jobb állag miatt, de nekem ezek nélkül is jó volt.
- Zsírpapír tölcsérbe töltjük, és kedvünk szerint dekorálhatjuk a torta tetejét.
- Sütés hőfoka: 175 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 24
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 22
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 1204
- Feltöltés dátuma: 2015. november 21.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Lányom kívánságára találtam ki ezt a tortát, kókuszkrémes kávés tortát kért. Ez a torta 24 cm-es tortakarikában készült. Nagyon finom lett, lányom úgy jellemezte: anya elkészítette életem legfinomabb tortáját. :-) Nem akartam gejl tortát, és nem is lett az. Külön érezhető minden finom íz, a hozzávalók mennyiségét, cukor, kávé illetően, stb... amelyek a fő ízt adják, mindig ízlés szerint gondolom, mert a lényeg, hogy finom legyen, ne nyomja el az ízeket túlságosan sem a vaj mennyisége, sem a cukor édessége.