r
Nosalty Logó

Kókuszkosárka banánkrémmel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Vojtkó
Kókuszkosárka banánkrémmel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A kosárkákhoz

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 924 kcal
  • 10% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A kosárkákhoz

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 4622 kcal
  • 10% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A kosárkákhoz

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 316 kcal
  • 10% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26 g

Zsír

  • Összesen
    56.7 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    106 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    665.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    133 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    108 mg
  • Foszfor
    296 mg
  • Nátrium
    92 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    84.2 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    100.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    264 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    104 mg
  • Retinol - A vitamin:
    250 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    164 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    103 micro
Összesen 924 kcal
  • 10% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    129.8 g

Zsír

  • Összesen
    283.7 g
  • Telített zsírsav
    130 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    94 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    44 g
  • Koleszterin
    529 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3325.7 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    149 mg
  • Kálcium
    665 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    540 mg
  • Foszfor
    1478 mg
  • Nátrium
    461 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    421 g
  • Cukor
    195 mg
  • Élelmi rost
    45 mg

VÍZ

  • Összesen
    503.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1321 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    36 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    93 micro
  • K vitamin:
    108 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    224 micro
  • Kolin:
    518 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1250 micro
  • α-karotin
    63 micro
  • β-karotin
    820 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    517 micro
Összesen 4622 kcal
  • 10% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.8 g

Zsír

  • Összesen
    19.3 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    226.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    101 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.6 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    90 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    85 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    56 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    35 micro
Összesen 316 kcal

Hozzávalók

A kosárkákhoz

A töltelékhez

A tetejére

Elkészítés

A kosárkákhoz

  1. A vajas kekszet és a mandulát késsel, vagy mozsárban törjük durva darabokra.
  2. A kókuszreszeléket, kb. 15 dkg lisztet, a margarint,4 ek cukrot és a tojások fehérjét jól gyúrjuk össze. Ha túl lágy, tegyünk még hozzá lisztet.
  3. Vajazzunk ki egy 12 részes muffinformát, majd nyomkodjuk bele a tésztát úgy, hogy kosárkákat kapjunk.
  4. Előmelegített sütőben, 180 fokon süssük őket 10-15 percig, amíg barna nem lesz a szélük. A sütőből kivéve rögtön ütögessük/ rázogassuk ki a kosarakat a formából és tegyüktálcára.
  5. A krémhez a tojások sárgájátkeverjük ela főzőtejszínnel és a cukorral, majd főzzük fel. Szeleteljük bele a banánokat, turmixoljuk össze, majd folyamatos kevergetés mellettadjuk hozzá a zselatinport.
  6. Ha a banánkrém egy kicsit kihűlt, tegyünk belőle minden kosárka aljára egy kanálnyit. Erre jön egy réteg vajas keksz, majd még egy réteg banánkrém, ezúttal a kosárkák széléig.
  7. A karamellizált mandulához a durvára tört mandulát5 kanál cukorral és egy kanál főzőtejszínnel kis lángon addig kell kevergetnünk, amíg szép aranybarna nem lesz. Vigyázzunk, hamar leéghet!Azonnal húzzuk le a tűzről, és halmozzuk a kosárkák tetejére.
  8. Kis idő kell a krémnek, amíg megdermed, de utána rögtön fogyasztható. Jó étvágyat! :)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 45
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 3079
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Vojtkó 6 recept

Folytatom a kísérletezést a konyhában. Most valami "egzotikusabbal" próbálkoztam. Azoknak ajánlom ezt a süteményt, akik szeretik a banános süteményeket, hiszen leginkább a banános íz érvényesül benne.

Hozzávalók

A kosárkákhoz

A töltelékhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...