r
Nosalty Logó

Kókuszdiós liszt nélküli süti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Smaragd konyha
Kókuszdiós liszt nélküli süti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 37% Zsír

1. diós laphoz

2. kakaós laphoz

Diós krém

Vaníliás krém

Tetejére

Összesen 1268 kcal
  • 8% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 37% Zsír

1. diós laphoz

2. kakaós laphoz

Diós krém

Vaníliás krém

Tetejére

Összesen 6340 kcal
  • 8% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 37% Zsír

1. diós laphoz

2. kakaós laphoz

Diós krém

Vaníliás krém

Tetejére

Összesen 274 kcal
  • 8% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 37% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23 g

Zsír

  • Összesen
    103 g
  • Telített zsírsav
    60 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    131 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1026.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    315 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    143 mg
  • Foszfor
    293 mg
  • Nátrium
    241 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    68.8 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    81.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    399 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    390 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    100 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 1268 kcal
  • 8% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 37% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    114.8 g

Zsír

  • Összesen
    515.2 g
  • Telített zsírsav
    299 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    97 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    82 g
  • Koleszterin
    657 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5132.8 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    120 mg
  • Kálcium
    1575 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    713 mg
  • Foszfor
    1465 mg
  • Nátrium
    1207 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    13 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    344.2 g
  • Cukor
    188 mg
  • Élelmi rost
    58 mg

VÍZ

  • Összesen
    405.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1993 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    196 micro
  • Kolin:
    173 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1952 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    499 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 6340 kcal
  • 8% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 37% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    22.3 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    222.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    64 mg
  • Nátrium
    52 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.9 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    86 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    85 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 274 kcal

Hozzávalók

1. diós laphoz

2. kakaós laphoz

Diós krém

Vaníliás krém

Tetejére

Elkészítés

1. diós laphoz

  1. 4 tojásfehérjét 2 ek porcukorral kemény habbá verünk.
  2. Hozzákeverjük a darált diót, és zsírpapírral bélelt tepsibe simítjuk, 200 fokon előmelegített sütőben 180 fokon 10 percig sütjük.
  3. A másik 4 tojásfehérjét is kemény habbá verjük a 2 ek porcukorral, majd ehhez pedig a 2 ek kakaóport és a diót keverjük. Ezt is sütőpapírral bélelt tepsibe simítva megsütjük.
  4. A vajat habosra keverjük a 2 ek porcukorral, vanília cukorral, majd a feléhez hozzákeverjük a kókuszreszeléket.
  5. A vanília pudingot 2 ek porcukorral kifőzzük a liter tejben. Langyosra hűtjük, és hozzákeverjük a vaj másik felét.
  6. Összeállítjuk a sütit, alulra a diós fehérjehab kerül, rá a kókuszos massza, erre a kakaós fehérjehab, majd erre rá a vaníliás vajas massza.
  7. Dermedni hagyjuk 1 órát a hűtőben, majd a felmelegített tejszínben elkevert csokoládéval leöntjük.
  8. Még visszatesszük a hűtőbe kicsit hűlni a csokit rajta, és kész, tálalható is. Tetszés szerinti formára szelhető.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 25×20
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 39
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 1889
  • Feltöltés dátuma: 2014. december 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kókuszdiós liszt nélküli süti
Smaragd konyha 149 recept

Könnyű, édes, krémes süti.

Hozzávalók

1. diós laphoz

2. kakaós laphoz

Diós krém

Vaníliás krém

Tetejére

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...