r
Nosalty Logó

Kokárda muffin

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Somikatus
Kokárda muffin
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tésztához (12 db szilikon muffinformához)

A túrós réteghez

A piros réteghez

Összesen 430 kcal
  • 4% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tésztához (12 db szilikon muffinformához)

A túrós réteghez

A piros réteghez

Összesen 1715 kcal
  • 4% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tésztához (12 db szilikon muffinformához)

A túrós réteghez

A piros réteghez

Összesen 130 kcal
  • 4% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.9 g

Zsír

  • Összesen
    16.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    644.8 g
  • Cink
    163 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    126 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    182 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    57 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    227 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    123 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    75 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    115 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    84 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    149 micro
Összesen 430 kcal
  • 4% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    55.6 g

Zsír

  • Összesen
    64.8 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2579 g
  • Cink
    653 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    328 mg
  • Vas
    504 mg
  • Magnézium
    98 mg
  • Foszfor
    728 mg
  • Nátrium
    183 mg
  • Réz
    25 mg
  • Mangán
    22 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    228.1 g
  • Cukor
    59 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    908.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    492 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    75 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    66 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    300 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    96 micro
  • Kolin:
    190 mg
  • Retinol - A vitamin:
    461 micro
  • α-karotin
    40 micro
  • β-karotin
    335 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    598 micro
Összesen 1715 kcal
  • 4% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    4.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    197 g
  • Cink
    50 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    38 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    56 mg
  • Nátrium
    14 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.4 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    23 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 130 kcal

Hozzávalók

A tésztához (12 db szilikon muffinformához)

A túrós réteghez

A piros réteghez

Elkészítés

A tésztához (12 db szilikon muffinformához)

  1. A tészta száraz hozzávalóit (liszt, cukor, szódabikarbóna) elkeverjük.
  2. A margarint mikróban felolvasztjuk (bögrébe rakva néhány másodperc az egész).
  3. A száraz hozzávalókhoz hozzáadjuk a margarint, tojást, rumaromát és az ételfestéket, és az egészet jól összekeverjük. Olyan állagúnak kell lennie, hogy puha legyen, de lisztes kézzel golyókat tudjunk formálni belőle. Ha túl puha vagy ragad, adhatunk hozzá még egy kevés lisztet.
  4. 12 részre osztjuk a tésztát, miden részből golyót formálunk, és a golyókat korongokká lapítva a muffin forma aljára tesszük. Fontos! Szilikon sütőformával dolgozzunk, mert a papír elázik, és nem tudjuk szépen kiszedni belőle a sütiket.
  5. Elkészítjük a túrókrémet. A túróhoz adjuk a citromlét, a vaníliás cukrot, és az édesítőt/cukrot, majd jól kikeverjük.
  6. A zöld tésztára kanalazzuk a túrós krémet, mindegyikre kb 1 púpos tk-nyi jut. A túrót szépen lesimítjuk a sütiken, törekedjünk arra, hogy a sütőforma széle és a süti közötti rést minél jobban kitöltsük a krémmel.
  7. 25 percig 180 fokon sütjük. Amikor megsült, szobahőmérsékletűre hűtjük, de nem szedjük ki a sütőformából!
  8. Amikor kihűlt, elosztjuk a sütik között a málnát, és a süti tetejére tesszük. További 10 percre a hűtőbe tesszük.
  9. Ameddig hűl, elkészítjük a piros réteget. A pudingporhoz 1 ek cukrot keverünk, felöntjük egy kevés üdítővel, és kikeverjük. Közben a maradék üdítőt elkezdjük melegíteni, és amikor langyos, hozzákeverjük a pudingot. Folyamatos kevergetés közben sűrűre főzzük.
  10. Amikor megfőtt a puding, elővesszük a lehűtött muffinokat, és a pudingot még melegen rákanalazzuk a sütik tetejére. Jó vastag réteget készítünk a piros pudingból.
  11. Ismét hűtőbe tesszük, és csak fogyasztás előtt vesszük le óvatosan a szilikon formákat. Jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 19
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2217
  • Feltöltés dátuma: 2013. május 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Somikatus 25 recept

Még soha semmit nem készítettem ételfestékkel, így gondoltam, épp itt az ideje kipróbálni, miket alkothatunk vele. A málna és a túró nagy kedvenceim, innen jött az ötlet, hogy miért ne készíthetnék piros-fehér-zöld édességet. Nem egy szokványos dolog zöld piskótát készíteni, de belevágtam. Ez lett belőle.

Hozzávalók

A tésztához (12 db szilikon muffinformához)

A túrós réteghez

A piros réteghez

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...