adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
római tál
- 15% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 20% Zsír
Összesen
1493
kcal
- 15% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 20% Zsír
Összesen
7464
kcal
- 15% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 86.3 g
Zsír
-
Összesen 118.3 g
-
Telített zsírsav 49 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 52 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 360 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1489.1 g
-
Cink 17 mg
-
Szelén 100 mg
-
Kálcium 85 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 130 mg
-
Foszfor 852 mg
-
Nátrium 296 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 15.4 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 370.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 12 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 18 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 31 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 103 micro
-
Kolin: 11 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 4 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 14 micro
Összesen
1493
kcal
- 15% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 431.7 g
Zsír
-
Összesen 591.3 g
-
Telített zsírsav 244 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 259 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 48 g
-
Koleszterin 1800 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7445.3 g
-
Cink 85 mg
-
Szelén 500 mg
-
Kálcium 423 mg
-
Vas 44 mg
-
Magnézium 649 mg
-
Foszfor 4260 mg
-
Nátrium 1479 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 77.2 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 1850.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 4 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 60 micro
-
E vitamin: 13 mg
-
C vitamin: 91 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 48 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 6 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 157 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 516 micro
-
Kolin: 53 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 20 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 69 micro
Összesen
7464
kcal
- 15% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13.9 g
Zsír
-
Összesen 19.1 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 58 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 239.9 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 14 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 21 mg
-
Foszfor 137 mg
-
Nátrium 48 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.5 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 59.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 2 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2 micro
Összesen
240
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- Egy nagy keverőtálban jól keverjük össze az összes hozzávalót, a sót, borsot ne sajnáljuk tőle.
- Vegyünk egy darab sütőpapírt, és minden személyre (ez öt főre van megadva) tegyünk bele 2 darab húst és 2 szelet krumplit, 2 fokhagymagerezdet, 1 babérlevelet, majd a keverőtál aljáról egy kanálnyi fűszeres levet locsoljunk a húsra. Jól csomagoljuk be, hogy ne folyjon ki a leve sehol, helyezzük a csomagunkat az alumíniumfóliára, és ebbe is tekerjük bele, nem túl szorosan.
- Ha már minden csomagunk kész van, tegyük bele őket egy nagy sütőtepsibe, és 170 fokon sütjük 3 - 3 1/2 órán át, a hús olyan puha lesz, hogy le fog válni a csontokról.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 45x25x6
- Sütés ideje: 180 perc
- Elkészítettem: 15 alkalommal
- Receptkönyvben: 123
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 20
- Össznézettség: 23600
- Feltöltés dátuma: 2013. június 01.
Ajánló
Nagy tál horiatiki vagy zöldsaláta, mi vöröshagymát eszünk hozzá, és a húst meg citrommal meglocsoljuk. Hideg sör jól csúszik hozzá.:)
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Oli(E)va
85 recept
A lopott hús (kleftiko = lopott, ellopott) története az 1800-as évekig vezethető vissza, az ottománok elleni görög felszabadító háború idejéig. A görög hegyekben bujkáló harcosok, hogy az ellenség ne vegye eszre, hogy (lopott) húst sütnek, lyukat vájtak a földbe, izzó parazsat tettek bele, erre rakták rá a fedett kerámia edényekben tárolt húst, majd ismét földdel betakarták az egészet. Így sült órákon keresztül a hús, néha egy egész éjszakán át. Napjainkban az igazi tavernas kleftiko kemencékben készül, de jó nekünk az otthoni sütőben is.