r
Nosalty Logó

Kleftiko

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Oli(E)va
Kleftiko
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
római tál
  • 15% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 1493 kcal
  • 15% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 7464 kcal
  • 15% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 240 kcal
  • 15% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    86.3 g

Zsír

  • Összesen
    118.3 g
  • Telített zsírsav
    49 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    52 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1489.1 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    100 mg
  • Kálcium
    85 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    130 mg
  • Foszfor
    852 mg
  • Nátrium
    296 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    370.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    12 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    31 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    103 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    14 micro
Összesen 1493 kcal
  • 15% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    431.7 g

Zsír

  • Összesen
    591.3 g
  • Telített zsírsav
    244 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    259 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    48 g
  • Koleszterin
    1800 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7445.3 g
  • Cink
    85 mg
  • Szelén
    500 mg
  • Kálcium
    423 mg
  • Vas
    44 mg
  • Magnézium
    649 mg
  • Foszfor
    4260 mg
  • Nátrium
    1479 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    77.2 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    1850.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    60 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    91 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    157 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    516 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    69 micro
Összesen 7464 kcal
  • 15% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.9 g

Zsír

  • Összesen
    19.1 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    239.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    137 mg
  • Nátrium
    48 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.5 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 240 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy nagy keverőtálban jól keverjük össze az összes hozzávalót, a sót, borsot ne sajnáljuk tőle.
  2. Vegyünk egy darab sütőpapírt, és minden személyre (ez öt főre van megadva) tegyünk bele 2 darab húst és 2 szelet krumplit, 2 fokhagymagerezdet, 1 babérlevelet, majd a keverőtál aljáról egy kanálnyi fűszeres levet locsoljunk a húsra. Jól csomagoljuk be, hogy ne folyjon ki a leve sehol, helyezzük a csomagunkat az alumíniumfóliára, és ebbe is tekerjük bele, nem túl szorosan.
  3. Ha már minden csomagunk kész van, tegyük bele őket egy nagy sütőtepsibe, és 170 fokon sütjük 3 - 3 1/2 órán át, a hús olyan puha lesz, hogy le fog válni a csontokról.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 45x25x6
  • Sütés ideje: 180 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 123
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 20
  • Össznézettség: 23600
  • Feltöltés dátuma: 2013. június 01.

Ajánló

Nagy tál horiatiki vagy zöldsaláta, mi vöröshagymát eszünk hozzá, és a húst meg citrommal meglocsoljuk. Hideg sör jól csúszik hozzá.:)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Oli(E)va 85 recept

A lopott hús (kleftiko = lopott, ellopott) története az 1800-as évekig vezethető vissza, az ottománok elleni görög felszabadító háború idejéig. A görög hegyekben bujkáló harcosok, hogy az ellenség ne vegye eszre, hogy (lopott) húst sütnek, lyukat vájtak a földbe, izzó parazsat tettek bele, erre rakták rá a fedett kerámia edényekben tárolt húst, majd ismét földdel betakarták az egészet. Így sült órákon keresztül a hús, néha egy egész éjszakán át. Napjainkban az igazi tavernas kleftiko kemencékben készül, de jó nekünk az otthoni sütőben is. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...