r
Nosalty Logó

Klasszikus zserbó Katicától

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Katica
Klasszikus zserbó Katicától
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 27% Zsír

Tészta

Töltelék

Bevonat

Összesen 614 kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 27% Zsír

Tészta

Töltelék

Bevonat

Összesen 7350 kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 27% Zsír

Tészta

Töltelék

Bevonat

Összesen 429 kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    35.6 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    328.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    164 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    66.7 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    143 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    134 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    108 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 614 kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    101.5 g

Zsír

  • Összesen
    426.6 g
  • Telített zsírsav
    81 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    127 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    199 g
  • Koleszterin
    192 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3944.2 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    162 mg
  • Kálcium
    653 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    804 mg
  • Foszfor
    1966 mg
  • Nátrium
    291 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    15 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    800.3 g
  • Cukor
    404 mg
  • Élelmi rost
    46 mg

VÍZ

  • Összesen
    261.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1721 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    208 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    605 micro
  • Kolin:
    363 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1613 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    1295 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    380 micro
Összesen 7350 kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    24.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    230.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    115 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.8 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    101 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    94 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    76 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    22 micro
Összesen 429 kcal

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Bevonat

Elkészítés

Tészta

  1. Az élesztőt morzsoljuk bele a langyos tejbe, melybe tettünk 1 kávéskanál cukrot, és meleg helyen, lefedve futtassuk föl.
  2. A lisztbe keverjük bele a sót, a maradék cukrot, morzsoljuk el benne a margarint/zsírt. Közepébe csináljunk egy kis fészket, üssük bele a tojást, öntsük hozzá az élesztős tejet, és alaposan gyúrjuk össze.
  3. Osszuk a tésztát 3 kis cipóra, majd mindegyik cipót nyújtsuk tepsi méretű (30×40 cm) téglalappá. A tepsit kenjük ki vékonyan margarinnal, és az egyik lapot fektessük bele, kenjük meg a rummal átkevert lekvár felével, és szórjuk meg a porcukros dió felével.
  4. Terítsük rá a második lapot. Kenjük meg a maradék lekvárral, szórjuk meg a maradék dióval. Fedjük be a harmadik tésztalappal, a széleket enyhén nyomkodjuk rá, és szurkáljuk meg egy villával. Konyharuhával takarjuk le, és meleg helyen 1-1,5 órát kelesszük.
  5. 180 C fokra előmelegített sütőben 30-35 perc alatt készre sütjük. Akkor jó, ha a tésztánk teteje egyenletes, szép aranybarnára sült. Deszkára borítva hagyjuk teljesen kihűlni.
  6. Amikor kihűlt, tetejét a csokoládéval bevonjuk, és hagyjuk teljesen megdermedni. Igazán akkor finom, ha legalább 1 éjszakát állni hagyjuk. Tetszőleges szeletekre vágva szervírozzuk.

Töltelék

  1. A csokoládét vízgőz felett az olajjal felolvasztjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30×40
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 100 alkalommal
  • Receptkönyvben: 55
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 32879
  • Feltöltés dátuma: 2016. február 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyikámtól hallottam, hogy akkor tudunk finom zserbót készíteni, ha a tészta hozzávalói szobahőmérsékletűek, a tej pedig langyos, de nem forró...minél vékonyabb a tészta, minél több a töltelék...sőt, ha házi sárgabaracklekvárt használunk...biztos, hogy eteti magát!

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Bevonat

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...