Klasszikus zserbó Katicától
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Katica
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 6% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 27% Zsír
Tészta
-
29g finomliszt106 kcal
-
0g só0 kcal
-
4g porcukor16 kcal
-
2 kcal
-
17g margarin120 kcal
-
5g tojás6 kcal
-
8g tej5 kcal
Töltelék
Bevonat
-
13g étcsokoládé68 kcal
-
9 kcal
Összesen
614
kcal
- 6% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 27% Zsír
Tészta
-
350g finomliszt1274 kcal
-
0g só0 kcal
-
50g porcukor194 kcal
-
20g friss élesztő21 kcal
-
200g margarin1434 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
100g tej56 kcal
Töltelék
-
300g dió1962 kcal
-
100g porcukor387 kcal
-
350g sárgabaracklekvár973 kcal
-
24g rum55 kcal
Bevonat
-
150g étcsokoládé819 kcal
-
12g napraforgó olaj106 kcal
Összesen
7350
kcal
- 6% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 27% Zsír
Tészta
-
20.5g finomliszt74 kcal
-
0g só0 kcal
-
2.9g porcukor11 kcal
-
1.2g friss élesztő1 kcal
-
11.7g margarin84 kcal
-
3.2g tojás4 kcal
-
5.8g tej3 kcal
Töltelék
-
17.5g dió115 kcal
-
5.8g porcukor23 kcal
-
20.5g sárgabaracklekvár57 kcal
-
1.4g rum3 kcal
Bevonat
-
8.8g étcsokoládé48 kcal
-
0.7g napraforgó olaj6 kcal
Összesen
429
kcal
- 6% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 17% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.5 g
Zsír
-
Összesen 35.6 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 17 g
-
Koleszterin 16 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 328.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 54 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 67 mg
-
Foszfor 164 mg
-
Nátrium 24 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 66.7 g
-
Cukor 34 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 21.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 143 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 17 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 50 micro
-
Kolin: 30 mg
-
Retinol - A vitamin: 134 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 108 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 32 micro
Összesen
614
kcal
- 6% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 17% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 101.5 g
Zsír
-
Összesen 426.6 g
-
Telített zsírsav 81 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 127 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 199 g
-
Koleszterin 192 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3944.2 g
-
Cink 18 mg
-
Szelén 162 mg
-
Kálcium 653 mg
-
Vas 28 mg
-
Magnézium 804 mg
-
Foszfor 1966 mg
-
Nátrium 291 mg
-
Réz 7 mg
-
Mangán 15 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 800.3 g
-
Cukor 404 mg
-
Élelmi rost 46 mg
VÍZ
-
Összesen 261.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1721 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 27 mg
-
C vitamin: 35 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 208 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 605 micro
-
Kolin: 363 mg
-
Retinol - A vitamin: 1613 micro
-
α-karotin 11 micro
-
β-karotin 1295 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 380 micro
Összesen
7350
kcal
- 6% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 17% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.9 g
Zsír
-
Összesen 24.9 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 11 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 230.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 38 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 47 mg
-
Foszfor 115 mg
-
Nátrium 17 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 46.8 g
-
Cukor 24 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 15.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 101 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 35 micro
-
Kolin: 21 mg
-
Retinol - A vitamin: 94 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 76 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 22 micro
Összesen
429
kcal
Hozzávalók
Tészta
-
35 dkg finomliszt
-
1 csipet só
-
5 dkg porcukor
-
2 dkg friss élesztő
-
1 db tojás
-
1 dl tej
Töltelék
-
30 dkg dió
-
35 dkg sárgabaracklekvár
Bevonat
-
15 dkg étcsokoládé
-
1.5 ek napraforgó olaj
Elkészítés
Tészta
- Az élesztőt morzsoljuk bele a langyos tejbe, melybe tettünk 1 kávéskanál cukrot, és meleg helyen, lefedve futtassuk föl.
- A lisztbe keverjük bele a sót, a maradék cukrot, morzsoljuk el benne a margarint/zsírt. Közepébe csináljunk egy kis fészket, üssük bele a tojást, öntsük hozzá az élesztős tejet, és alaposan gyúrjuk össze.
- Osszuk a tésztát 3 kis cipóra, majd mindegyik cipót nyújtsuk tepsi méretű (30×40 cm) téglalappá. A tepsit kenjük ki vékonyan margarinnal, és az egyik lapot fektessük bele, kenjük meg a rummal átkevert lekvár felével, és szórjuk meg a porcukros dió felével.
- Terítsük rá a második lapot. Kenjük meg a maradék lekvárral, szórjuk meg a maradék dióval. Fedjük be a harmadik tésztalappal, a széleket enyhén nyomkodjuk rá, és szurkáljuk meg egy villával. Konyharuhával takarjuk le, és meleg helyen 1-1,5 órát kelesszük.
- 180 C fokra előmelegített sütőben 30-35 perc alatt készre sütjük. Akkor jó, ha a tésztánk teteje egyenletes, szép aranybarnára sült. Deszkára borítva hagyjuk teljesen kihűlni.
- Amikor kihűlt, tetejét a csokoládéval bevonjuk, és hagyjuk teljesen megdermedni. Igazán akkor finom, ha legalább 1 éjszakát állni hagyjuk. Tetszőleges szeletekre vágva szervírozzuk.
Töltelék
- A csokoládét vízgőz felett az olajjal felolvasztjuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 30×40
- Sütés ideje: 35 perc
- Elkészítettem: 100 alkalommal
- Receptkönyvben: 57
- Tegnapi nézettség: 63
- 7 napos nézettség: 164
- Össznézettség: 33132
- Feltöltés dátuma: 2016. február 25.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Katica
169 recept
Nagyikámtól hallottam, hogy akkor tudunk finom zserbót készíteni, ha a tészta hozzávalói szobahőmérsékletűek, a tej pedig langyos, de nem forró...minél vékonyabb a tészta, minél több a töltelék...sőt, ha házi sárgabaracklekvárt használunk...biztos, hogy eteti magát!