r
Nosalty Logó

Klasszikus New York-i sajttorta

5,0

2 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Lakos Benedek
Klasszikus New York-i sajttorta
adag
Idő
perc
Költség
költséges
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A kekszes alaphoz

A sajtréteghez

667
Kalória
11.3g
Fehérje
58g
Szénhidrátok
42.4g
Zsír
37.2g
Víz
130.9g
Koleszterin
796.9mg
Rost
38.3g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A kekszes alaphoz

A sajtréteghez

Összesen 667 kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A kekszes alaphoz

A sajtréteghez

Összesen 5336 kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A kekszes alaphoz

A sajtréteghez

Összesen 287 kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    11.3 g

Zsír

  • Összesen
    42.4 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    131 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    517.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    383 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    37.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    138 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    81 mg
  • Retinol - A vitamin:
    136 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    121 micro
Összesen 667 kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    90.2 g

Zsír

  • Összesen
    339.2 g
  • Telített zsírsav
    72 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    1047 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4140.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    81 mg
  • Kálcium
    348 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    587 mg
  • Nátrium
    3066 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    463.9 g
  • Cukor
    306 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    297.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1104 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    163 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    126 micro
  • Kolin:
    650 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1085 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    195 micro
  • β-crypt
    25 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    968 micro
Összesen 5336 kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    18.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    223.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    3 mg
  • Foszfor
    32 mg
  • Nátrium
    166 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.1 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    16.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    60 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    59 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 287 kcal

Elkészítés

A kekszes alaphoz

  1. A kekszet, cukrot és sót egy késes aprítóban teljesen simára daráljuk, majd hozzáadjuk az olvasztott vajat. Alaposan elkeverjük.
  2. Egy 22 centiméter átmérőjű kapcsos tortaformát alul kibélelünk egy ív sütőpapírral (tegyük a forma aljára a papírt, majd csíptessük oda a karikával). Szórjuk bele a vajas kekszalapot, majd egy pohár vagy mérőpohár segítségével egyengessük el. Mindenhol legyen ugyanolyan vastag és a forma oldalára is érjen fel, nagyjából kétujjnyi magasságig.
  3. A kekszes alapot 180 fokos sütőben 10 percig elősütjük, majd hagyjuk kihűlni. Közben elkészítjük a tölteléket.

A sajtréteghez

  1. A szobahőmérsékletű krémsajtot egy állómixer táljába tesszük, majd magas fokozaton 2-3 percig habosítjuk. Ekkor hozzáadjuk a cukrot és az átszitált lisztet és további 2-3 percig habosítjuk. Ekkor jöhet a citromlé, -héj és a vanília. Ezen a ponton váltsunk habverőfejre, ha eddig mást használtunk és folytassuk a krém keverését, közepes fokozaton.
  2. Egyesével hozzáadjuk a tojásokat a krémhez, mindig megvárva, míg az előzőt teljesen fel nem vette a krémsajt. A második tojás hozzáadása után állítsuk le a keverést és egy spatulával kaparjuk le a tál oldalára kenődött krémet, hogy egyenletes legyen a keverés. A keverést folytatva közepes fokozaton, hozzáadjuk a maradék tojást, majd a tojássárgáját is.
  3. A krémhez adjuk a tejfölt, amit már óvatosan, kézi habverővel keverünk el. A kész masszát ráöntjük az elősütött, kihűtött kekszes alapra és egy spatulával egyenesre egyengetjük a felszínét.
  4. A sajttortát 220 fokra előmelegített sütőbe toljuk és teszünk alá egy tepsit forró vízzel. 10 percig sütjük ezen a magas hőfokon, majd lejjebb vesszük a sütőt 110 fokra, és így sütjük a süteményt további 45 percig. Ha letelt az idő, a sütő ajtaját kinyitjuk és így hagyjuk másfél órát pihenni a süteményt (ha szeretnénk, hogy a torta belseje kevésbé krémes, inkább szilárd legyen, a pihentetést végezzük zárt ajtónál).
  5. A sütőből kivett tortát lefedjük alufóliával, és formástul a hűtőbe rakjuk pihenni, legalább 8 óráig. Akár egy egész estét is adhatunk neki. Pihentetés után szeleteljük, tetszőlegesen magában vagy friss gyümölccsel tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 35 perc
  • Sütés ideje: 65 perc

Ha valaki azt mondja nekünk, sajttorta, valószínűleg a New York-i fajta fog először eszünkbe jutni (még akkor is, ha nem tudjuk, hogy tényleg a „Nagy Almából” származik). Ez a jellegzetes, kekszes alappal rendelkező, sült torta, amelynek krémsajtrésze légiesen, könnyed, mégis dekadens az 1930-as években született meg az amerikai nagyvárosban. Elkészíteni szerencsére abszolút nem ördöngösség, lássuk!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Cukormentes sajttorta

A sajttorta az egyik legnépszerűbb édesség a világon, melynek rengeteg különböző fajtája és elkészítési módja ismert. Mi most a legegyszerűbb, sütés nélküli verziót ...

Nosalty

Klasszikus baszk sajttorta

A baszk sajttorta 1990-ben született Spanyolországban, ahol egy leleményes vendéglátós minden nap valamilyen új süteményt akart sütni – így jutott el a tészta nélküli, oldalt ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Egyszerű sajttekercs

A vendégségek koronázatlan királynője a hidegtál. Mindenféle húskészítményt, sajtokat és kencéket szervírozhatunk egy tálcán. A sajttekercs egy keveréke ezeknek, hiszen sajt, sonka, ...

Kárpátok-krémes

A lengyel cukrászat nagy kedvenc süteménye, a karpatka két réteg égetett tésztából és egy nagy adag, lágy vaníliakrémből áll. A torta hullámos felszínét porcukorral behintve kapjuk ...

Húsvéti vendégváró őzgerinc

Mostanában nincsenek túl jó napjaim. Arra gondoltam, hogy legalább összeállítom a húsvéti menüt, hátha ez feldob egy kicsit. Egyébként is épp itt is az ideje a tervezgetésnek, hisz ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!