r
Nosalty Logó

Klasszikus német szilvás lepény - Zwetschgendatschi

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Németország, az úticél
Klasszikus német szilvás lepény - Zwetschgendatschi
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 525 kcal
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 4193 kcal
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 140 kcal
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    11.8 g

Zsír

  • Összesen
    12.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    406.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    163 mg
  • Nátrium
    91 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    95 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    219.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    92 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    84 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    457 micro
  • β-crypt
    83 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    211 micro
Összesen 525 kcal
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    94.5 g

Zsír

  • Összesen
    98.5 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    288 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3254 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    170 mg
  • Kálcium
    622 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    391 mg
  • Foszfor
    1305 mg
  • Nátrium
    729 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    760.2 g
  • Cukor
    382 mg
  • Élelmi rost
    50 mg

VÍZ

  • Összesen
    1756.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    739 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    179 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    131 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    30 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    672 micro
  • Kolin:
    285 mg
  • Retinol - A vitamin:
    413 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3654 micro
  • β-crypt
    666 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1690 micro
Összesen 4193 kcal
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    3.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    108.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    44 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.4 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    122 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 140 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A langyos tejet 1 ek. cukorral és az élesztővel 10-15 perc alatt felfuttatjuk.
  2. Egy nagy tálba szitáljuk a lisztet a cukorral, sóval, majd hozzáadjuk a tojást, olvasztott vajat és az élesztős tejet.
  3. Tésztát gyúrunk, majd lefedve 1 órát kelesztjük.
  4. Egy tálban összekeverjük az aprított, sótlan mogyorót, zsemlemorzsát, porcukrot és fahéjat, majd egy száraz serpenyőben néhány perc alatt megpirítjuk.
  5. A szilvákat félbevágjuk, kimagozzuk.
  6. A megkelt tésztát kb. fél centi vastagra nyújtjuk, elterítjük rajta a fahéjas keveréket, majd a szilvákat, és 180 fokon, 30 perc alatt megsütjük.
  7. Amíg meleg, megszórjuk 1-2 ek. cukorral, majd felvágva tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 45x35
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 236
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 25
  • Össznézettség: 54356
  • Feltöltés dátuma: 2018. szeptember 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Klasszikus német szilvás lepény - Zwetschgendatschi
Németország, az úticél 5 recept

A bajorok híres lepénye, puha tésztával, fahéjas-mogyorós morzsával és rengeteg szilvával. Ősszel mindenképp érdemes elkészíteni! :)

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...