r
Nosalty Logó

Kivi és habanero csatni

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Sajtospiritos
Kivi és habanero csatni
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 181 kcal
  • 1% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 723 kcal
  • 1% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 44 kcal
  • 1% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    1.8 g

Zsír

  • Összesen
    0.8 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    544.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    55 mg
  • Nátrium
    399 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.3 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    309.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    145 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    61 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    79 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    187 micro
Összesen 181 kcal
  • 1% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    3.3 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2177.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    240 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    114 mg
  • Foszfor
    220 mg
  • Nátrium
    1595 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    173.2 g
  • Cukor
    137 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    1239.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    579 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    245 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    161 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    317 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    748 micro
Összesen 723 kcal
  • 1% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    0.4 g

Zsír

  • Összesen
    0.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    133.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    13 mg
  • Nátrium
    98 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.6 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    75.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 44 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kivit meghámozzuk és felkockázzuk. Pihentetés nélkül egy tálba tesszük, és rácsavarunk egy citrom levét, majd alaposan összeforgatjuk vele.
  2. A vizet kezdjük el melegíteni a cukorral, mézzel és a többi fűszerrel fedő alatt.
  3. Felszeljük a habanero chilit vékony szálakra (legjobb a piros és sárga vegyesen a színek miatt), és a forrásban lévő keverékhez adjuk, majd így forraljuk pár percig. Jó ha tudjuk, ez az ecetes, chilis, forró lé csípős hatású gőzzel rendelkezik, hogy a saját érdekünkben ne hajoljunk fölé.
  4. Tegyük bele óvatosan a kivit, hogy ne törjön szét, és így forraljuk lassan tovább, amíg a kivi át nem adja az ízét a pácnak. Ez nálam kivi, pác és lelkesedésfüggően 10-15 percet vesz igénybe. Lényeg, hogy a kivi nagyjából megmaradjon az alakjánál, majd egy szűrőkanállal szedjük ki belőle a gyümölcsöt, és tegyük üvegekbe. Ezután a maradék szószt még forraljuk össze, hogy sűrűbb legyen, és öntsük rá a kivire.
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 17
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1295
  • Feltöltés dátuma: 2014. június 24.

Ajánló

Bármilyen húsra vagy halra felhasználhatod.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kivi és habanero csatni
Sajtospiritos 57 recept

Ez a csatni nagyon jó ajándék lehet, ha éppen egy grillezésre hívtak meg, de nem akarsz üres kézzel érkezni. Ha marad még külön a sűrű pácból, azt önmagában is felhasználhatod. Úgy sejtem, az ecet és a cukor jól konzerválja a hozzávalókat, akár hónapokra is. A sűrű pác lesz végül az, ami a legjobban hasonlít az új-zélandi Waha Wera-szószra, de az eredeti ízesítést szerintem elég nehéz eltalálni.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...