Kivi és habanero csatni
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Sajtospiritos
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 1% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 0% Zsír
Összesen
181
kcal
- 1% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 0% Zsír
Összesen
723
kcal
- 1% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 87% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 1.8 g
Zsír
-
Összesen 0.8 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 544.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 60 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 28 mg
-
Foszfor 55 mg
-
Nátrium 399 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 43.3 g
-
Cukor 34 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 309.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 6 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 145 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 61 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 40 micro
-
Kolin: 13 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 79 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 187 micro
Összesen
181
kcal
- 1% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 87% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 7.2 g
Zsír
-
Összesen 3.3 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2177.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 240 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 114 mg
-
Foszfor 220 mg
-
Nátrium 1595 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 173.2 g
-
Cukor 137 mg
-
Élelmi rost 18 mg
VÍZ
-
Összesen 1239.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 24 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 579 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 245 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 161 micro
-
Kolin: 51 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 317 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 748 micro
Összesen
723
kcal
- 1% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 87% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 0.4 g
Zsír
-
Összesen 0.2 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 133.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 15 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 13 mg
-
Nátrium 98 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 10.6 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 75.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 35 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 3 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 19 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 46 micro
Összesen
44
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A kivit meghámozzuk és felkockázzuk. Pihentetés nélkül egy tálba tesszük, és rácsavarunk egy citrom levét, majd alaposan összeforgatjuk vele.
- A vizet kezdjük el melegíteni a cukorral, mézzel és a többi fűszerrel fedő alatt.
- Felszeljük a habanero chilit vékony szálakra (legjobb a piros és sárga vegyesen a színek miatt), és a forrásban lévő keverékhez adjuk, majd így forraljuk pár percig. Jó ha tudjuk, ez az ecetes, chilis, forró lé csípős hatású gőzzel rendelkezik, hogy a saját érdekünkben ne hajoljunk fölé.
- Tegyük bele óvatosan a kivit, hogy ne törjön szét, és így forraljuk lassan tovább, amíg a kivi át nem adja az ízét a pácnak. Ez nálam kivi, pác és lelkesedésfüggően 10-15 percet vesz igénybe. Lényeg, hogy a kivi nagyjából megmaradjon az alakjánál, majd egy szűrőkanállal szedjük ki belőle a gyümölcsöt, és tegyük üvegekbe. Ezután a maradék szószt még forraljuk össze, hogy sűrűbb legyen, és öntsük rá a kivire.
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 17
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 1301
- Feltöltés dátuma: 2014. június 24.
Ajánló
Bármilyen húsra vagy halra felhasználhatod.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Sajtospiritos
57 recept
Ez a csatni nagyon jó ajándék lehet, ha éppen egy grillezésre hívtak meg, de nem akarsz üres kézzel érkezni. Ha marad még külön a sűrű pácból, azt önmagában is felhasználhatod. Úgy sejtem, az ecet és a cukor jól konzerválja a hozzávalókat, akár hónapokra is. A sűrű pác lesz végül az, ami a legjobban hasonlít az új-zélandi Waha Wera-szószra, de az eredeti ízesítést szerintem elég nehéz eltalálni.