r
Nosalty Logó

Kissingeni zsemle

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Glaser
Kissingeni zsemle
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 33% Zsír

A tésztához:

Az összeállításhoz:

Összesen 600 kcal
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 33% Zsír

A tésztához:

Az összeállításhoz:

Összesen 5984 kcal
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 33% Zsír

A tésztához:

Az összeállításhoz:

Összesen 496 kcal
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.8 g

Zsír

  • Összesen
    39.4 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    396 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    96 mg
  • Foszfor
    204 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.9 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    13.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    75 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    38 micro
Összesen 600 kcal
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    88.5 g

Zsír

  • Összesen
    393.7 g
  • Telített zsírsav
    120 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    81 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    172 g
  • Koleszterin
    415 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3960.3 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    95 mg
  • Kálcium
    588 mg
  • Vas
    34 mg
  • Magnézium
    965 mg
  • Foszfor
    2036 mg
  • Nátrium
    199 mg
  • Réz
    9 mg
  • Mangán
    17 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    569 g
  • Cukor
    352 mg
  • Élelmi rost
    47 mg

VÍZ

  • Összesen
    133.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    770 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    424 micro
  • Kolin:
    329 mg
  • Retinol - A vitamin:
    748 micro
  • α-karotin
    18 micro
  • β-karotin
    265 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    379 micro
Összesen 5984 kcal
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    32.7 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    328.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    80 mg
  • Foszfor
    169 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.2 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    11.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    64 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    62 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 496 kcal

Hozzávalók

A tésztához:

Az összeállításhoz:

Elkészítés

A tésztához:

  1. A tésztához valókból sima tésztát gyúrunk. Alufóliába csomagoljuk, és kb. 1 órára betesszük a hűtőbe.
  2. Lisztezett munkalapon a tésztát kb. 3 mm vastagra nyújtjuk, 3 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük.
  3. Betoljuk a 180 fokra előmelegített sütőbe, és kb. 10 perc alatt megsütjük. Kivesszük a sütőből, hagyjuk hűlni. Mikor kihűltek, kettőt-kettőt a baracklekvárral összeragasztjuk.
  4. A tortabevonót felolvasztjuk, a kekszek oldalát körben megkenjük a folyékony csokoládéval, majd a darált dióban megforgatjuk. Mindegyik aprósütemény tetejére egy kis tortabevonót cseppentünk, és egy darab diót ráhelyezzünk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 36
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 15
  • Össznézettség: 2443
  • Feltöltés dátuma: 2017. december 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kicsit munkaigényes, de nagyon finom, mutatós aprósütemény a karácsonyi asztalra. Ebből az adagból nekem kb. 65 darab aprósüteményem lett.

Hozzávalók

A tésztához:

Az összeállításhoz:

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...