r
Nosalty Logó

Kisfejű lepényhal Erős Pista szósszal

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Kisfejű lepényhal Erős Pista szósszal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Saláta

Szósz

Fogyasztása

Összesen 459 kcal
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Saláta

Szósz

Fogyasztása

Összesen 920 kcal
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Saláta

Szósz

Fogyasztása

Összesen 70 kcal
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    56.2 g

Zsír

  • Összesen
    24 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    150 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1048.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    113 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    93 mg
  • Foszfor
    511 mg
  • Nátrium
    252 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    378.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    236 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    335 micro
  • K vitamin:
    50 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    94 micro
  • Kolin:
    125 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    103 micro
  • β-karotin
    617 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2624 micro
  • Lut-zea
    320 micro
Összesen 459 kcal
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    112.4 g

Zsír

  • Összesen
    47.9 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    300 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2096.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    227 mg
  • Kálcium
    147 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    185 mg
  • Foszfor
    1022 mg
  • Nátrium
    504 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.4 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    756.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    472 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    62 mg
  • D vitamin:
    670 micro
  • K vitamin:
    99 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    188 micro
  • Kolin:
    251 mg
  • Retinol - A vitamin:
    94 micro
  • α-karotin
    206 micro
  • β-karotin
    1233 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    5249 micro
  • Lut-zea
    641 micro
Összesen 920 kcal
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    3.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    161.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    52 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    95 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    404 micro
  • Lut-zea
    49 micro
Összesen 70 kcal

Hozzávalók

Saláta

Szósz

Fogyasztása

Elkészítés

Saláta

  1. A madársalátát megmossuk, átnézzük, gyökereit, ha van, levágjuk. Két tálon elrendezzük.
  2. A zellerszárat megmossuk, és vékony szeletekre vágjuk, a salátára szórjuk.
  3. Az olívabogyókat félbevágjuk, és a salátára szórjuk.
  4. A vajat serpenyőben felolvasztjuk.
  5. Az egyik kisfejű lepényhalat a serpenyőben közepes lángon megsütjük, 3 perc alatt oldalanként.
  6. Az egyik salátára tesszük, és leveses tállal beborítjuk, hogy ne hűljön ki.
  7. A másik kisfejű lepényhalat is kisütjük, 3 percig oldalanként.
  8. Közben elkészítjük a szószt.

Szósz

  1. Az Erős Pistát, olajat és fehérborecetet összekeverjük.
  2. Beleszórjuk a petrezselymet, és elkeverjük.
  3. A salátára helyezett kisfejű lepényhalakra csurgatjuk.
  4. Melegen tálaljuk.

Fogyasztása

  1. Érdemes egy tálat helyezni az asztalra a szálkáknak.
  2. A fejet és az uszonyokat eltávolíthatjuk.
  3. A hal húsát óvatosan, mintha puha vajat vágnánk, lekaparjuk. A gerinc a hal közepén húzódik. A gerinctől a hal körvonala felé kaparjuk le a húsát.
  4. Ha a hal egyik oldalát letisztítottuk, fordítsuk meg, és a másik felével is hasonlóképpen járjunk el. Nem ördőngősség.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 6
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 469
  • Feltöltés dátuma: 2016. január 10.

Ajánló

Gyors parti étel, érdemes előételt is készíteni, mert nincs sok hús a kisfejű lepényhalon, viszont igazi ínyenc falat. A párunkat is kényeztethetjük vele ünnepi alkalmakon.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ugyan a lepényhal sok szálkát tartalmaz, de a helyes módon fogyasztásával mindegyiktől megmenekülhetünk. Másrészt nagyon finom, és ha finnyásak vagyunk megdolgozni érte, nem is érdemeljük meg.

Hozzávalók

Saláta

Szósz

Fogyasztása

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...