r
Nosalty Logó

Kirsch torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
adrika90
Kirsch torta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A piskótához

A csokikrémhez

A zselés meggyhez

A tejszínhabhoz

Összesen 375 kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A piskótához

A csokikrémhez

A zselés meggyhez

A tejszínhabhoz

Összesen 4489 kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A piskótához

A csokikrémhez

A zselés meggyhez

A tejszínhabhoz

Összesen 187 kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    20.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    568.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    181 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    191 mg
  • Nátrium
    154 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.4 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    175 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    74 mg
  • Retinol - A vitamin:
    167 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    102 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    125 micro
Összesen 375 kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    83.8 g

Zsír

  • Összesen
    241.1 g
  • Telített zsírsav
    53 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    91 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    55 g
  • Koleszterin
    1080 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6825.7 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    122 mg
  • Kálcium
    2174 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    363 mg
  • Foszfor
    2292 mg
  • Nátrium
    1845 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    509.1 g
  • Cukor
    270 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    470.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2103 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    189 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    173 micro
  • Kolin:
    892 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2001 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1220 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1494 micro
Összesen 4489 kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    10.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    284.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    91 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    77 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.2 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    88 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    83 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    51 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 187 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A csokikrémhez

A zselés meggyhez

A tejszínhabhoz

Elkészítés

A piskótához

  1. A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük, majd egyesével belekeverjük először a tojássárgáját, majd a cukrot (kanalanként). Ezután kézzel óvatosan beleforgatjuk a már előzőleg összekevert sütőporos-kakaóporos lisztet.
  2. Kivajazott tortaformába öntjük a masszát, és a tetejére szitálunk egy kevés lisztet. Előmelegített sütőben180 °C-on megsütjük a piskótát.
  3. Ameddig sül a piskóta, elkészítjüka krémeket. A csokoládépudingot megfőzzük a csomagon leírtak alapján 3 dl tejjel (cukor nélkül!!), majd félrerakjuk hűlni. A vajat a cukorral és a kakaóporral kikeverjük, majd beleforgatjuk a kihűlt pudingot.
  4. A meggyet a levével együtt felforraljuk, a pudingport kikeverjük 1-2 dl vízzel, és ha forr, akkor belekeverjük és a szokásos módon elkészítjük a vaníliapudingot.
  5. A habport kikeverjük a csomagon leírtak alapján.
  6. A piskótát felvágjuk lehetőség szerint 3 vagy 4 részre. A legalsó lapot elkezdjük megkenni, először egy nagy körben csokikrémet kenünk rá, majd tejszínhabot, és így tovább, ameddig a közepére nem érünk. Ezután gazdagon megszórjuk a zselés meggyel. Így folytatva megkenjük a többi lapot is. Ha kész, kívülről tejszínhabbal befedjük, illetve díszítjük. Dekorációként még használhatunk meggyet (illetve én kis csokoládészívekkel díszítettem: étcsokit olvaszthatunk, és sütőpapírra bármit formázhatunk belőle).
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24-26 cm
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 96
  • Tegnapi nézettség: 7
  • 7 napos nézettség: 49
  • Össznézettség: 38933
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
adrika90 13 recept

Édesanyám kedvenc tortája, így gondoltam meglepem vele szülinapjára. Nagy sikert aratott a torta (szerencsére:)), nagyon ízlett mindenkinek :)

Hozzávalók

A piskótához

A csokikrémhez

A zselés meggyhez

A tejszínhabhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...