Kirsch torta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
adrika90
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 6% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 19% Zsír
A piskótához
-
28g tojás35 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
5g finomliszt18 kcal
-
4 kcal
-
1g sütőpor1 kcal
A csokikrémhez
A zselés meggyhez
-
21g meggybefőtt15 kcal
-
17g víz0 kcal
-
14 kcal
-
25g tej14 kcal
-
3g cukor10 kcal
A tejszínhabhoz
Összesen
375
kcal
- 6% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 19% Zsír
A piskótához
-
330g tojás415 kcal
-
60g cukor232 kcal
-
60g finomliszt218 kcal
-
46 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
A csokikrémhez
A zselés meggyhez
-
250g meggybefőtt180 kcal
-
200g víz0 kcal
-
171 kcal
-
300g tej168 kcal
-
30g cukor116 kcal
A tejszínhabhoz
-
300g tej168 kcal
-
16g habfixáló60 kcal
-
90g tejszínhab por458 kcal
Összesen
4489
kcal
- 6% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 19% Zsír
A piskótához
-
13.8g tojás17 kcal
-
2.5g cukor10 kcal
-
2.5g finomliszt9 kcal
-
0.8g cukrozatlan kakaópor2 kcal
-
0.5g sütőpor0 kcal
A csokikrémhez
-
8.3g margarin60 kcal
-
4.2g cukor16 kcal
-
1.9g csokoládés pudingpor7 kcal
-
1.7g cukrozatlan kakaópor4 kcal
-
12.5g tej7 kcal
A zselés meggyhez
-
10.4g meggybefőtt8 kcal
-
8.3g víz0 kcal
-
1.9g vaníliás pudingpor7 kcal
-
12.5g tej7 kcal
-
1.3g cukor5 kcal
A tejszínhabhoz
-
12.5g tej7 kcal
-
0.7g habfixáló2 kcal
-
3.8g tejszínhab por19 kcal
Összesen
187
kcal
- 6% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 36% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7 g
Zsír
-
Összesen 20.1 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 90 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 568.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 181 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 30 mg
-
Foszfor 191 mg
-
Nátrium 154 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 42.4 g
-
Cukor 23 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 39.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 175 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 16 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 74 mg
-
Retinol - A vitamin: 167 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 102 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 125 micro
Összesen
375
kcal
- 6% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 36% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 83.8 g
Zsír
-
Összesen 241.1 g
-
Telített zsírsav 53 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 91 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 55 g
-
Koleszterin 1080 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6825.7 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 122 mg
-
Kálcium 2174 mg
-
Vas 16 mg
-
Magnézium 363 mg
-
Foszfor 2292 mg
-
Nátrium 1845 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 509.1 g
-
Cukor 270 mg
-
Élelmi rost 25 mg
VÍZ
-
Összesen 470.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2103 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 21 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 238 micro
-
K vitamin: 189 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 173 micro
-
Kolin: 892 mg
-
Retinol - A vitamin: 2001 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1220 micro
-
β-crypt 26 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1494 micro
Összesen
4489
kcal
- 6% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 36% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.5 g
Zsír
-
Összesen 10.1 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 45 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 284.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 91 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 96 mg
-
Nátrium 77 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 21.2 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 19.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 88 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 37 mg
-
Retinol - A vitamin: 83 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 51 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 62 micro
Összesen
187
kcal
Hozzávalók
A piskótához
-
6 db tojás
-
6 ek cukor
-
4 evőkanál finomliszt
-
2 ek cukrozatlan kakaópor
-
1 csomag sütőpor
A csokikrémhez
-
20 dkg margarin
-
10 dkg cukor
-
1 csomag csokoládés pudingpor
-
4 ek cukrozatlan kakaópor
-
3 dl tej
A zselés meggyhez
-
250 g meggybefőtt
-
2 dl víz
-
1 csomag vaníliás pudingpor
-
3 dl tej
-
3 ek cukor
A tejszínhabhoz
-
3 dl tej
-
2 csomag habfixáló
-
90 g tejszínhab por
Elkészítés
A piskótához
- A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük, majd egyesével belekeverjük először a tojássárgáját, majd a cukrot (kanalanként). Ezután kézzel óvatosan beleforgatjuk a már előzőleg összekevert sütőporos-kakaóporos lisztet.
- Kivajazott tortaformába öntjük a masszát, és a tetejére szitálunk egy kevés lisztet. Előmelegített sütőben180 °C-on megsütjük a piskótát.
- Ameddig sül a piskóta, elkészítjüka krémeket. A csokoládépudingot megfőzzük a csomagon leírtak alapján 3 dl tejjel (cukor nélkül!!), majd félrerakjuk hűlni. A vajat a cukorral és a kakaóporral kikeverjük, majd beleforgatjuk a kihűlt pudingot.
- A meggyet a levével együtt felforraljuk, a pudingport kikeverjük 1-2 dl vízzel, és ha forr, akkor belekeverjük és a szokásos módon elkészítjük a vaníliapudingot.
- A habport kikeverjük a csomagon leírtak alapján.
- A piskótát felvágjuk lehetőség szerint 3 vagy 4 részre. A legalsó lapot elkezdjük megkenni, először egy nagy körben csokikrémet kenünk rá, majd tejszínhabot, és így tovább, ameddig a közepére nem érünk. Ezután gazdagon megszórjuk a zselés meggyel. Így folytatva megkenjük a többi lapot is. Ha kész, kívülről tejszínhabbal befedjük, illetve díszítjük. Dekorációként még használhatunk meggyet (illetve én kis csokoládészívekkel díszítettem: étcsokit olvaszthatunk, és sütőpapírra bármit formázhatunk belőle).
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 24-26 cm
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 96
- Tegnapi nézettség: 5
- 7 napos nézettség: 62
- Össznézettség: 39106
- Feltöltés dátuma: 2012. november 10.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
adrika90
13 recept
Édesanyám kedvenc tortája, így gondoltam meglepem vele szülinapjára. Nagy sikert aratott a torta (szerencsére:)), nagyon ízlett mindenkinek :)