r
Nosalty Logó

Kiosk sajttorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nosalty
Kiosk sajttorta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
110 °C
  • 10% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 25% Zsír

Az eperbelsőhöz

A kecskesajttorta-krémhez

A sajttortaalaphoz

A sós namelakahoz

Összesen 400 kcal
  • 10% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 25% Zsír

Az eperbelsőhöz

A kecskesajttorta-krémhez

A sajttortaalaphoz

A sós namelakahoz

Összesen 4794 kcal
  • 10% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 25% Zsír

Az eperbelsőhöz

A kecskesajttorta-krémhez

A sajttortaalaphoz

A sós namelakahoz

Összesen 312 kcal
  • 10% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.5 g

Zsír

  • Összesen
    26.3 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    75 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    585.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    136 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    178 mg
  • Nátrium
    233 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.3 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    176 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    174 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 400 kcal
  • 10% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    125.5 g

Zsír

  • Összesen
    315.6 g
  • Telített zsírsav
    168 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    69 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    56 g
  • Koleszterin
    898 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7028.2 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    60 mg
  • Kálcium
    1636 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    359 mg
  • Foszfor
    2141 mg
  • Nátrium
    2801 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    376 g
  • Cukor
    291 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    421.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2118 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    168 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    197 micro
  • Kolin:
    467 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2084 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    404 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    508 micro
Összesen 4794 kcal
  • 10% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    20.4 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    454.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    106 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    138 mg
  • Nátrium
    181 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.3 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    137 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    135 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    33 micro
Összesen 312 kcal

Hozzávalók

Az eperbelsőhöz

A kecskesajttorta-krémhez

A sajttortaalaphoz

A sós namelakahoz

Elkészítés

Az eperbelsőhöz

  1. Az epret sűrű juice-zá turmixoljuk. Az agart összekeverjük a cukorral, majd belekeverjük az eperlébe, és vízzel együtt felforraljuk. Dobozba tesszük, és hűtőbe helyezzük, míg megköt. Botmixerrel pürésítjük, míg selymes lesz, majd jégkockatartóba öntjük, és kifagyasztjuk.

A kecskesajttorta-krémhez

  1. A sajtot kikeverjük a cukorral.
  2. Hozzáadjuk a puha vajat, a tejfölt és a tojásokat. Simára keverjük, tepsibe öntjük, majd 110 fokon 25 percig sütjük.
  3. Közben a lapzselatinokat jeges vízbe áztatjuk. Ha kisült, kicsavarjuk a zselatinokat, és belekeverjük a krémbe.
  4. Ha kihűlt, botmixerrel simára keverjük, és desszertgyűrűkbe tesszük, úgy, hogy a közepükbe rejtjük a kifagyott epres zselét. Fagyasztóba tesszük.

A sajttortaalaphoz

  1. Az ostyát vagy fagylaltölcsért és a diót összedaráljuk, és elkeverjük a mogyorókrémmel.
  2. A fehér csokit és a vajat összeolvasztjuk, és a többihez keverjük. A masszát két sütőpapír között fél centi vastagra nyújtjuk, majd hűtőbe tesszük dermedni. Ha megdermedt, ugyanakkora desszertformával szúrjuk ki, mint amivel a sajttortákat.

A sós namelakahoz

  1. A tejet és a sót felforraljuk, majd hozzáadjuk a már előre beáztatott lapzselatint.
  2. Ráöntjük a fehér csokira, majd kézi mixerrel jól eldolgozzuk. Végül hozzáadjuk a hideg tejszínt, és ezt is elkeverjük mixerrel. Hűtőbe tesszük egy éjszakára.
  3. Másnap kézi mixerrel lassan felverjük.
  4. A kiszúrt sajttorta alapra helyezzük a sajttortákat, és óvatosan körbekenjük a felvert namaleka-val.
  • Sütés hőfoka: 110 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 9
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1057
  • Feltöltés dátuma: 2017. augusztus 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ha valami nagyon ütős édességre vágyunk, próbáljuk ki a Kiosk epres kecskesajttortáit!

Hozzávalók

Az eperbelsőhöz

A kecskesajttorta-krémhez

A sajttortaalaphoz

A sós namelakahoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...