r
Nosalty Logó

Kinga Almás-diós pitéje

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Kinga Almás-diós pitéje
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 1740 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 6956 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 285 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    26.6 g

Zsír

  • Összesen
    87.6 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    224 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1577 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    59 mg
  • Kálcium
    342 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    128 mg
  • Foszfor
    715 mg
  • Nátrium
    321 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    222.4 g
  • Cukor
    100 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    239.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    473 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    110 micro
  • Kolin:
    125 mg
  • Retinol - A vitamin:
    458 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    166 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    216 micro
Összesen 1740 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    106.6 g

Zsír

  • Összesen
    350.4 g
  • Telített zsírsav
    143 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    81 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    107 g
  • Koleszterin
    898 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6307.8 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    235 mg
  • Kálcium
    1370 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    512 mg
  • Foszfor
    2860 mg
  • Nátrium
    1286 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    889.5 g
  • Cukor
    401 mg
  • Élelmi rost
    51 mg

VÍZ

  • Összesen
    959.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1894 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    44 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    46 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    440 micro
  • Kolin:
    501 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1832 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    662 micro
  • β-crypt
    108 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    865 micro
Összesen 6956 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    14.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    258.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    117 mg
  • Nátrium
    53 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.4 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    78 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    75 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    35 micro
Összesen 285 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához valókat alaposan összedolgozzuk.
  2. Ha túl lágynak találjuk a tésztát, tegyünk még hozzá lisztet. Ha pedig keménynek, akkor egy kis tejföllel segíthetünk rajta.
  3. Két részre vesszük a tésztát. Az egyik kicsit nagyobb legyen. A nagyobbat kinyújtjuk egy kicsit nagyobbra, mint a tepsi (gáztepsit használtam), mert úgy helyezzük bele, hogy a tepsi oldalaira is felérjen a tészta.
  4. Vékonyan meghintjük zsemlemorzsával, ez szívja majd el az alma bennmaradt levét.
  5. Ezután az almát kinyomkodva, szépen ráhalmozgatjuk a tésztára, megszórjuk fahéjjal (ízlés szerint). Jól meghintjük a dióval.
  6. A tészta másik felét kinyújtjuk, lefedjük vele adiós réteget. A tetejét villával pár helyen megbökdössük.
  7. Előmelegített sütőben bő megsütjük.
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 25
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5045
  • Feltöltés dátuma: 2011. október 29.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Anyum mindig mama receptje alapján készítette az almás pitét. Ez is nagyon finom volt, de inkább megkóstoltam volna így dióval. Szerintem nagyon finom tésztájú sütemény, és most már tényleg nem hiányzott belőle semmi, nekem sem! Rajtam kívül persze mindenkinek ízlett, szóval csak ajánlani tudom!

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...