r
Nosalty Logó

Kinder torta Tubicám konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Tubicám
Kinder torta Tubicám konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Tészta

Mogyorókrém réteg

Krémek

Kekszréteg

Bevonat

Összesen 1027 kcal
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Tészta

Mogyorókrém réteg

Krémek

Kekszréteg

Bevonat

Összesen 12298 kcal
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Tészta

Mogyorókrém réteg

Krémek

Kekszréteg

Bevonat

Összesen 272 kcal
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.9 g

Zsír

  • Összesen
    54.2 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    205 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    968.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    308 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    82 mg
  • Foszfor
    264 mg
  • Nátrium
    286 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    113.9 g
  • Cukor
    71 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    221 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    145 mg
  • Retinol - A vitamin:
    212 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    104 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    192 micro
Összesen 1027 kcal
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    226.6 g

Zsír

  • Összesen
    650.6 g
  • Telített zsírsav
    259 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    230 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    63 g
  • Koleszterin
    2459 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11626.1 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    247 mg
  • Kálcium
    3699 mg
  • Vas
    48 mg
  • Magnézium
    981 mg
  • Foszfor
    3163 mg
  • Nátrium
    3430 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    32 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1367.2 g
  • Cukor
    849 mg
  • Élelmi rost
    69 mg

VÍZ

  • Összesen
    533.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2652 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    75 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    436 micro
  • K vitamin:
    154 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    540 micro
  • Kolin:
    1737 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2541 micro
  • α-karotin
    98 micro
  • β-karotin
    1250 micro
  • β-crypt
    69 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2302 micro
Összesen 12298 kcal
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    14.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    254.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    81 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    75 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    11.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    56 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    50 micro
Összesen 272 kcal

Hozzávalók

Tészta

Mogyorókrém réteg

Krémek

Kekszréteg

Bevonat

Elkészítés

Tészta

  1. A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük. Hozzáadjuk a 2 tojássárgát, az olajat, a zsemlemorzsát, és beleszitáljuk a sütőporos lisztet. Végül beleforgatjuk a darált, pörkölt mogyorót.
  2. A tortaformába sütőpapírt helyezünk, és az aljára szórjuk a darabosra vagdalt, pörkölt mogyorót. Ráöntjük a tésztát, és előmelegített sütőben (tűpróbával ellenőrizve) készre sütjük.
  3. Kifordítjuk egy tálcára a megsült tésztalapot, hogy az aprított mogyorós oldala legyen felül.

Mogyorókrém réteg

  1. A forró tésztát jó vastagon megkenjük nutellával, majd hagyjuk kihűlni.

Krémek

  1. A tojássárgákat kikeverjük a cukorral. Közben közepes lángon feltesszük a tejet melegedni.
  2. A kikevert tojássárgához adjuk a pudingporokat és az étkezési keményítőt, majd a melegedő tejből átmért 8-10 evőkanálnyi folyadékkal csomómentesre keverjük.
  3. Belecsorgatjuk a tojássárgás masszát a meleg tejbe, és folytonos keverés mellett sűrű krémmé főzzük. Levesszük a tűzről, és hagyjuk kihűlni.
  4. A hideg krémbe belekeverjük a kihabosított vajat és margarint.
  5. Felolvasztjuk az étcsokoládét (gőzfürdő felett, esetleg mikróban). Kettéosztjuk a krémet, majd az egyik felét összekeverjük az olvasztott csokival.
  6. A csokoládés krémet rákenjük a nutellás tésztalapra.

Kekszréteg

  1. A tejet felforraljuk, majd a darált háztartási kekszhez apránként adagolva krémesre keverjük. (Lehet, hogy több vagy kevesebb tejre lesz szükség, hogy kenhető masszát kapjunk.)
  2. A kekszréteget egyenletesen eloszlatva felvisszük a csokoládékrém tetejére. Majd a maradék, sárga színű, vaníliás krémet rátöltjük a keksz-csíkra.
  3. Hűtőbe tesszük a tortát, hogy szépen összeálljon.

Bevonat

  1. A tejszínhab port habbá verjük a tejjel. (Egyik részébe keverhetünk kakaót is, hogy kétszínű habbal díszíthessünk.) Habzsákba töltjük, és ízlés szerint dekoráljuk a tortát. Csokiforgácsot is szórhatunk a tetejére, mogyorószemeket, stb.
  2. Fogyasztásig hűtőben tároljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 32
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 68
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5899
  • Feltöltés dátuma: 2016. február 16.

Ajánló

A Kinder torta ebben a változatában sem kizárólag gyermekszájra való édes, krémes finomság, amit  szülinapokra és egyéb ünnepi eseményekre is készíthetünk, mivel mindenkori örök kedvenc. Nincs melléfogás, a sikere garantált. Megjegyzés: Az eredeti recept szerint dióval készül a sütemény, és egy Eurokrém elnevezésű (nálunk még kapható) mogyorókrémmel, de én a nutellához a mogyorót társítottam inkább, és nem bántam meg.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kinder torta Tubicám konyhájából
Tubicám 33 recept

Nővérem szerezte (és kisiskolás gyöngybetűkkel rögzítette) még ezt a receptet egy gyermekkori szülinapi zsúron valahol, ami azóta feledésbe merült. Idén nosztalgikus hangulatban, hirtelen ötlettől vezérelve ezt a tortát kívánta szülinapjára. Ebből is látszik, hogy nem hiába az elnevezés, ez a süti-csoda legyen kóstolója bármely korosztályból való, mindenkiből előcsalogatja a gyermeki lelket.

Hozzávalók

Tészta

Mogyorókrém réteg

Krémek

Kekszréteg

Bevonat

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...