r
Nosalty Logó

Kinder tejszelet torta Vivkó konyhájából

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Vivesz
Kinder tejszelet torta Vivkó konyhájából
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

2 db tortaformához

A krémhez

A díszítéshez

1869
Kalória
33.8g
Fehérje
152.1g
Szénhidrátok
127.4g
Zsír
112.1g
Víz
304g
Koleszterin
10.8g
Rost
108.4g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 30% Zsír

2 db tortaformához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 1869 kcal
  • 8% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 30% Zsír

2 db tortaformához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 11210 kcal
  • 8% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 30% Zsír

2 db tortaformához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 355 kcal
  • 8% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.8 g

Zsír

  • Összesen
    127.4 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    304 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1672.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    372 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    216 mg
  • Foszfor
    711 mg
  • Nátrium
    319 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    152.1 g
  • Cukor
    108 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    112.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    253 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    63 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    59 micro
  • Kolin:
    217 mg
  • Retinol - A vitamin:
    249 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    358 micro
Összesen 1869 kcal
  • 8% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    202.9 g

Zsír

  • Összesen
    764.3 g
  • Telített zsírsav
    198 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    114 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    50 g
  • Koleszterin
    1824 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10035.3 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    223 mg
  • Kálcium
    2233 mg
  • Vas
    59 mg
  • Magnézium
    1294 mg
  • Foszfor
    4268 mg
  • Nátrium
    1912 mg
  • Réz
    9 mg
  • Mangán
    13 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    912.5 g
  • Cukor
    650 mg
  • Élelmi rost
    65 mg

Víz

  • Összesen
    672.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1521 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    379 micro
  • K vitamin:
    50 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    352 micro
  • Kolin:
    1300 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1495 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    320 micro
  • β-crypt
    41 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2151 micro
Összesen 11210 kcal
  • 8% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    24.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    318.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    135 mg
  • Nátrium
    61 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.9 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    21.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    68 micro
Összesen 355 kcal

Elkészítés

2 db tortaformához

  1. 2 db 20 cm-es tortaformára lesz szükségünk.
  2. A tojásokat a nádcukorral nagyon (fehér) habosra keverjük.
  3. A száraz hozzávalókat (liszt, mandula, dió, sütőpor, kakaópor, só, fahéj) közben egy másik edényben összekeverjük.
  4. Beleöntjük az olajat és a citromlevet a tojásos keverékbe, majd finoman hozzáadagoljuk a már összekevert száraz hozzávalókat.
  5. A tortaforma alját kibéleljük sütőpapírral. Majd beleöntjük a keveréket. 180 fokra előmelegített sütőben 45-50 percig sütjük.
  6. Hagyjuk kihűlni, majd félbevágjuk. Ezt még egyszer megismételjük a másik tortaformában. A kihűlt tortákat félbevágjuk.

A krémhez

  1. A porcukrot a habtejszínnel kemény habbá verjük.
  2. A mascarpone-t elkeverjük a vanília kikapart magjaival és a citromhéjjal, majd hozzáadjuk a felvert cukros tejszínhabhoz.
  3. 4 részre osztjuk a krémet, majd megkenjük a tortalapokat úgy, hogy a legfelső törzslap is fedve legyen.

A díszítéshez

  1. A tejszínt a feldarabolt csokoládéval addig melegítjük, amíg a csoki el nem olvad. Hagyjuk kihűlni.
  2. A torta tetejére kanalazunk belőle, elkenjük, majd a maradékot habzsákból lecsurgatjuk a szélén.
  3. Tetszés szerint a tortát különböző csokoládékkal díszítjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C

Szerettem volna egy könnyedebb tortát készíteni, sikerült is volna, ha nem túlzom el a díszítéssel :))

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Óriás piskótatallér

Sokunk kedvenc piskótás-zselés-csokis édessége gigantikus formában kerülhet most asztalra: igen, ez itt egy óriás piskótatallér. 30 centiméteres átmérője nem az egyetlen ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!