r
Nosalty Logó

Kinder pingui torta Sylvia Gasztro Angyaltól

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Sylvia Gasztro Angyal
Kinder pingui torta Sylvia Gasztro Angyaltól
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tészta

A krém

A középső csokiréteg

A felső csokiréteg

Összeállítás

Összesen 720 kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tészta

A krém

A középső csokiréteg

A felső csokiréteg

Összeállítás

Összesen 5747 kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tészta

A krém

A középső csokiréteg

A felső csokiréteg

Összeállítás

Összesen 329 kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.7 g

Zsír

  • Összesen
    44 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    219 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    872 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    208 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    346 mg
  • Nátrium
    229 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    75 g
  • Cukor
    62 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    67 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    284 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    41 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    119 mg
  • Retinol - A vitamin:
    279 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    56 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    193 micro
Összesen 720 kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    85.6 g

Zsír

  • Összesen
    352.2 g
  • Telített zsírsav
    184 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    114 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    33 g
  • Koleszterin
    1755 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6976.2 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    128 mg
  • Kálcium
    1661 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    537 mg
  • Foszfor
    2769 mg
  • Nátrium
    1830 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    599.7 g
  • Cukor
    497 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    535.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2269 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    30 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    330 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    212 micro
  • Kolin:
    955 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2232 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    450 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1542 micro
Összesen 5747 kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    20.3 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    101 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    402.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    96 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    160 mg
  • Nátrium
    106 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.6 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    131 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    129 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    89 micro
Összesen 329 kcal

Hozzávalók

A tészta

A krém

A középső csokiréteg

A felső csokiréteg

Összeállítás

Elkészítés

A tészta

  1. A tésztához a tojások sárgáját kikavarjuk a cukorral és a vaníliás cukorral, majd beledolgozzuk a mézet, a sütőporos lisztet, a zsemlemorzsát és a kakaót.
  2. A végén adjuk hozzá a tejet és az olajat is. A tojások fehérjét kemény habbá verjük a sóval, és lazán beleforgatjuk a tésztába.
  3. A masszát elfelezzük, és külön-külön egy kb. 28 cm-es tortaformában, 180 fokon kb. 15-20 perc alatt 2 lapot sütünk.
  4. A lapokat hűlni hagyjuk, ezalatt elkészítjük a krémet.

A krém

  1. A tejet összevegyítjük a mézzel.
  2. A tejszínt kemény habbá verjük a porcukorral, és összekeverjük a mézes tejjel, valamint a zselatinfixszel.
  3. A krémet három részre osztjuk, két egyforma rész középre, és egy rész a tetejére a díszítéshez.

A középső csokiréteg

  1. A középső csokiréteghez a hozzávalókat vízgőz fölött egy edényben összeolvasztjuk. Többször átkeverve kihűtjük annyira, hogy kenhető legyen.

A felső csokiréteg

  1. A felső csokiréteghez a hozzávalókat vízgőz fölött egy edényben összeolvasztjuk. Többször átkeverve kihűtjük annyira, hogy kenhető legyen.

Összeállítás

  1. Végül a tortát összeállítjuk: az egyik tésztalapot visszatesszük a tortaformába, és a hab felét elosztjuk rajta. Pár percre tegyük a hűtő leghidegebb részére, majd a kicsit lehűlt habra szépen elkenjük a középső csokiréteget.
  2. Újra a hűtőbe tesszük, kicsit később rátesszük a hab másik felét is, majd ráhelyezzük a második tésztalapot.
  3. A tészta tetejére elkenjük a mázat, és visszatesszük a hidegre, hogy megdermedjen.
  4. Kedvünk és fantáziánk szerint díszíthetjük a megmaradt krémmel. Egy csillagcsöves habzsák praktikus segítség lehet, én szeretem kiélni a kreativitásomat vele.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 28
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 60
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 4448
  • Feltöltés dátuma: 2016. február 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kinder pingui torta Sylvia Gasztro Angyaltól
Sylvia Gasztro Angyal 114 recept

A kisfiam 11. szülinapjára készült! Szülinapi zsúrra jöttek hozzánk a kis barátok, úgyhogy  a "teszten" átment!  Sőt! Nagyon ízlett nekik!! 

Hozzávalók

A tészta

A krém

A középső csokiréteg

A felső csokiréteg

Összeállítás

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...