Kinder bueno 2. (torta)
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Tünde
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
- 6% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 31% Zsír
A tésztához
-
15g cukor58 kcal
-
18 kcal
-
8g finomliszt27 kcal
-
5g zsemlemorzsa20 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
38g dió245 kcal
A krémhez
-
30g tojássárgája97 kcal
-
63g cukor242 kcal
-
175g tej98 kcal
-
129 kcal
-
25g csokoládé137 kcal
-
63g margarin448 kcal
A többi réteghez
-
63g nutella337 kcal
-
20g háztartási keksz84 kcal
-
50g tej28 kcal
A bevonathoz
-
75g habtejszín219 kcal
Összesen
2188
kcal
- 6% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 31% Zsír
A tésztához
-
60g cukor232 kcal
-
71 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
-
20g zsemlemorzsa79 kcal
-
6g sütőpor3 kcal
-
150g dió981 kcal
A krémhez
-
120g tojássárgája386 kcal
-
250g cukor968 kcal
-
700g tej392 kcal
-
135g vaníliás pudingpor514 kcal
-
100g csokoládé546 kcal
-
250g margarin1793 kcal
A többi réteghez
-
250g nutella1348 kcal
-
80g háztartási keksz335 kcal
-
200g tej112 kcal
A bevonathoz
-
300g habtejszín876 kcal
Összesen
8745
kcal
- 6% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 31% Zsír
A tésztához
-
2.3g cukor9 kcal
-
0.3g napraforgó olaj3 kcal
-
1.1g finomliszt4 kcal
-
0.8g zsemlemorzsa3 kcal
-
0.2g sütőpor0 kcal
-
5.6g dió37 kcal
A krémhez
-
4.5g tojássárgája15 kcal
-
9.4g cukor36 kcal
-
26.3g tej15 kcal
-
5.1g vaníliás pudingpor19 kcal
-
3.8g csokoládé21 kcal
-
9.4g margarin67 kcal
A többi réteghez
A bevonathoz
-
11.3g habtejszín33 kcal
Összesen
330
kcal
- 6% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 31% Zsír
- 18% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 26.9 g
Zsír
-
Összesen 140.5 g
-
Telített zsírsav 55 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 41 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 36 g
-
Koleszterin 411 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1797.2 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 27 mg
-
Kálcium 589 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 150 mg
-
Foszfor 612 mg
-
Nátrium 405 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 206.1 g
-
Cukor 140 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 80.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 837 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 83 micro
-
K vitamin: 65 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 100 micro
-
Kolin: 294 mg
-
Retinol - A vitamin: 797 micro
-
α-karotin 13 micro
-
β-karotin 464 micro
-
β-crypt 10 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 347 micro
Összesen
2188
kcal
- 6% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 31% Zsír
- 18% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 107.5 g
Zsír
-
Összesen 562 g
-
Telített zsírsav 219 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 165 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 144 g
-
Koleszterin 1643 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7188.7 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 109 mg
-
Kálcium 2357 mg
-
Vas 30 mg
-
Magnézium 599 mg
-
Foszfor 2447 mg
-
Nátrium 1620 mg
-
Réz 5 mg
-
Mangán 9 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 824.5 g
-
Cukor 558 mg
-
Élelmi rost 36 mg
VÍZ
-
Összesen 320.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3348 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 46 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 331 micro
-
K vitamin: 260 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 401 micro
-
Kolin: 1175 mg
-
Retinol - A vitamin: 3187 micro
-
α-karotin 53 micro
-
β-karotin 1857 micro
-
β-crypt 41 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1388 micro
Összesen
8745
kcal
- 6% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 31% Zsír
- 18% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 4 g
Zsír
-
Összesen 21.1 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 62 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 270.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 89 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 23 mg
-
Foszfor 92 mg
-
Nátrium 61 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 31 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 12.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 126 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 44 mg
-
Retinol - A vitamin: 120 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 70 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 52 micro
Összesen
330
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
6 ek cukor
-
1 ek napraforgó olaj
-
2 evőkanál finomliszt
-
2 ek zsemlemorzsa
-
0.5 csomag sütőpor
A krémhez
-
6 db tojássárgája
-
25 dkg cukor
-
7 dl tej
-
10 dkg csokoládé
-
25 dkg margarin
A többi réteghez
A bevonathoz
-
3 dl habtejszín
Elkészítés
A tésztához
- A tojásfehérjét felverjük, apránként hozzáadjuk a cukrot és a többi adalékot.
- Egy kerek, kapcsos tortaformába sütőpapírt teszünk, beleöntjük a habot, erre szórjuk a diót.
- 1 órán át sütőben szárítjuk.
- Mikor kész, hagyjuk hűlni, majd tálcára csúsztatjuk, a diós rész marad felül.
- A meleg tésztát megkenjük mogyorókrémmel.
- A tejből, tojássárgájából, cukorból, pudingporból krémet főzünk.
- Ha kihűlt, belekeverjük a margarint.
- Elfelezzük a krémet,s az egyik felébe belekeverjük a megolvasztott csokoládét.
- A tortát a formában töltjük meg.
- A mogyorókrémmel megkent tésztára kenjük a sárga krémet, beborítjuk tejbe mártogatott háztartási kekszekkel, majd erre jön a csokis krém. (A kekszet ne áztassuk el a tejjel!)
- Tejszínhabbal vonjuk be.
- Sütés hőfoka: 150 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 60 perc
- Elkészítettem: 50 alkalommal
- Receptkönyvben: 343
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 6
- Össznézettség: 152078
- Feltöltés dátuma: 2010. február 10.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
Tünde
45 recept
A krémet feltétlenül hagyjuk teljesen kihűlni, mielõtt simára keverjük a margarinnal. A csokoládét gõz fölött olvasszuk. Tetejét olvasztott csokival díszítettem.