r
Nosalty Logó

Kínai zöldséges csirkecsíkok

KösziAnyu
Kínai zöldséges csirkecsíkok
adag
Idő
p
Költség
költséges
Nehézség
közepes

Hozzávalók

329
Kalória
37.5g
Fehérje
27.4g
Szénhidrát
8.4g
Zsír
360.3g
Víz
98.6g
Koleszterin
6.3g
Élelmi rost
8.7g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 329 kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 1649 kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 71 kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.5 g

Zsír

  • Összesen
    8.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    99 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    937 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    142 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    99 mg
  • Foszfor
    439 mg
  • Nátrium
    215 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    27.4 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    360.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    300 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    44 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    69 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    149 micro
  • Kolin:
    140 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    1063 micro
  • β-karotin
    2917 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1108 micro
Összesen 329 kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    187.4 g

Zsír

  • Összesen
    42 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    493 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4685.1 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    177 mg
  • Kálcium
    710 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    494 mg
  • Foszfor
    2195 mg
  • Nátrium
    1073 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    136.9 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

Víz

  • Összesen
    1801.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1499 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    219 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    346 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    75 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    744 micro
  • Kolin:
    700 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    5316 micro
  • β-karotin
    14583 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    5539 micro
Összesen 1649 kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    1.8 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    202.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    5.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    77.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    65 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    230 micro
  • β-karotin
    630 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    239 micro
Összesen 71 kcal

Elkészítés

  1. A megtisztított csirkemelleket egyforma csíkokra vágjuk, és bepácoljuk: összekeverjük az ételkeményítővel, a kínai ötfűszer-keverékkel és annyi szójaszósszal, hogy mindenhol egyenletesen befedje. Minimum fél óráig letakarva pihentetjük.
  2. Ezalatt előkészítjük a zöldségek egy részét. A répát zsüliennél kissé nagyobb, vastagabb szeletekre vágjuk, a póréhagymát félkörökre, a bambuszrügyet átöblítjük hideg vízzel, és lecsöpögtetjük.
  3. Ezután a répát, a hagymát, a bambuszrügyet és a zöldborsót lefedve feltesszük a tűzhelyre párolódni (néha forgassuk meg), míg félig megpuhulnak - legyenek még kissé ropogósak.
  4. Míg párolódnak ezek a zöldségek, készítsük elő a többit. A gombát szeletekre, a kínai kel felét ujjnyi vastagra vágjuk. A mungóbabcsírát átöblítjük hideg vízzel, és lecsöpögtetjük.
  5. A félig megpárolt zöldségekhez hozzáadjuk a gombát, majd 5 perc után a kínai kelt, legvégén - szintén 5 perc múlva a csírát is, majd miután összeesett a kel, levesszük a tűzről, és lefedve félrerakjuk.
  6. Elkészítjük a csirkét. Kevés olajat hevítünk wok-ban, majd a csirkemellcsíkokat összekeverjük a szezámmaggal, és pár perc alatt (kb. 10 perc) készre sütjük.
  7. A legvégén összevegyítjük a zöldségeket a hússal, és rizzsel tálaljuk. Édes chiliszószt és szójaszószt csurgathatunk még rá.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 35 p
  • Főzés ideje: 30 p

Variáció wok-os csirkére. Nem tudom, hogy mennyire számít autentikusnak, de mi ezer éve így esszük, ez nagyon bevált.

További receptek

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...