Kínai zöldséges csirkecsíkok
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
KösziAnyu
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
wok
- 9% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
135g csirkemellfilé162 kcal
-
4g szezámmag24 kcal
-
34 kcal
-
2g szójaszósz1 kcal
-
0 kcal
-
34g sárgarépa12 kcal
-
30g zöldborsó24 kcal
-
30g póréhagyma8 kcal
-
66g bambuszrügy13 kcal
-
66g mungóbabcsíra20 kcal
-
74g kínai kel11 kcal
-
10g fafülgomba2 kcal
-
1g chiliszósz0 kcal
-
2g szezámolaj18 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
329
kcal
- 9% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
675g csirkemellfilé810 kcal
-
21g szezámmag120 kcal
-
171 kcal
-
10g szójaszósz6 kcal
-
0 kcal
-
170g sárgarépa62 kcal
-
150g zöldborsó122 kcal
-
150g póréhagyma40 kcal
-
330g bambuszrügy63 kcal
-
330g mungóbabcsíra99 kcal
-
370g kínai kel55 kcal
-
50g fafülgomba12 kcal
-
5g chiliszósz1 kcal
-
10g szezámolaj88 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
1649
kcal
- 9% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
29.1g csirkemellfilé35 kcal
-
0.9g szezámmag5 kcal
-
1.9g étkezési keményítő7 kcal
-
0.4g szójaszósz0 kcal
-
0 kcal
-
7.3g sárgarépa3 kcal
-
6.5g zöldborsó5 kcal
-
6.5g póréhagyma2 kcal
-
14.2g bambuszrügy3 kcal
-
14.2g mungóbabcsíra4 kcal
-
16g kínai kel2 kcal
-
2.2g fafülgomba1 kcal
-
0.2g chiliszósz0 kcal
-
0.4g szezámolaj4 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
71
kcal
- 9% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 37.5 g
Zsír
-
Összesen 8.4 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 99 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 937 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 35 mg
-
Kálcium 142 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 99 mg
-
Foszfor 439 mg
-
Nátrium 215 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 27.4 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 360.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 300 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 44 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 69 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 15 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 149 micro
-
Kolin: 140 mg
-
Retinol - A vitamin: 12 micro
-
α-karotin 1063 micro
-
β-karotin 2917 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1108 micro
Összesen
329
kcal
- 9% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 187.4 g
Zsír
-
Összesen 42 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 493 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4685.1 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 177 mg
-
Kálcium 710 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 494 mg
-
Foszfor 2195 mg
-
Nátrium 1073 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 136.9 g
-
Cukor 43 mg
-
Élelmi rost 32 mg
VÍZ
-
Összesen 1801.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1499 micro
-
B6 vitamin: 8 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 219 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 346 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 75 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 744 micro
-
Kolin: 700 mg
-
Retinol - A vitamin: 61 micro
-
α-karotin 5316 micro
-
β-karotin 14583 micro
-
β-crypt 21 micro
-
Likopin 2 micro
-
Lut-zea 5539 micro
Összesen
1649
kcal
- 9% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.1 g
Zsír
-
Összesen 1.8 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 21 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 202.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 31 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 21 mg
-
Foszfor 95 mg
-
Nátrium 46 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.9 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 77.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 65 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 32 micro
-
Kolin: 30 mg
-
Retinol - A vitamin: 3 micro
-
α-karotin 230 micro
-
β-karotin 630 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 239 micro
Összesen
71
kcal
Hozzávalók
-
3 db csirkemellfilé
-
3 ek szezámmag
-
3 evőkanál étkezési keményítő
-
kínai ötfűszer-keverék ízlés szerint
-
1 nagy db sárgarépa
-
15 dkg zöldborsó
-
15 dkg póréhagyma
-
330 g bambuszrügy
-
330 g mungóbabcsíra
-
0.5 közepes db kínai kel
-
1 ek szezámolaj
-
só ízlés szerint
Elkészítés
- A megtisztított csirkemelleket egyforma csíkokra vágjuk, és bepácoljuk: összekeverjük az ételkeményítővel, a kínai ötfűszer-keverékkel és annyi szójaszósszal, hogy mindenhol egyenletesen befedje. Minimum fél óráig letakarva pihentetjük.
- Ezalatt előkészítjük a zöldségek egy részét. A répát zsüliennél kissé nagyobb, vastagabb szeletekre vágjuk, a póréhagymát félkörökre, a bambuszrügyet átöblítjük hideg vízzel, és lecsöpögtetjük.
- Ezután a répát, a hagymát, a bambuszrügyet és a zöldborsót lefedve feltesszük a tűzhelyre párolódni (néha forgassuk meg), míg félig megpuhulnak - legyenek még kissé ropogósak.
- Míg párolódnak ezek a zöldségek, készítsük elő a többit. A gombát szeletekre, a kínai kel felét ujjnyi vastagra vágjuk. A mungóbabcsírát átöblítjük hideg vízzel, és lecsöpögtetjük.
- A félig megpárolt zöldségekhez hozzáadjuk a gombát, majd 5 perc után a kínai kelt, legvégén - szintén 5 perc múlva a csírát is, majd miután összeesett a kel, levesszük a tűzről, és lefedve félrerakjuk.
- Elkészítjük a csirkét. Kevés olajat hevítünk wok-ban, majd a csirkemellcsíkokat összekeverjük a szezámmaggal, és pár perc alatt (kb. 10 perc) készre sütjük.
- A legvégén összevegyítjük a zöldségeket a hússal, és rizzsel tálaljuk. Édes chiliszószt és szójaszószt csurgathatunk még rá.
- Elkészítettem: 30 alkalommal
- Receptkönyvben: 102
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 10591
- Feltöltés dátuma: 2013. február 14.
Ajánló
Próbáljuk meg egyformára nagyságúra vágni a különböző zöldségeket és a húst. A zöldségeket pedig ne pároljuk teljesen puhára, maradjanak egy kicsit roppanósak.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
KösziAnyu
23 recept
Variáció wok-os csirkére. Nem tudom, hogy mennyire számít autentikusnak, de mi ezer éve így esszük, ez nagyon bevált.