Kínai kel saláta 6. - almás
- 1% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 1% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 1% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 89% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.9 g
Zsír
-
Összesen 5.3 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 627.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 83 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 26 mg
-
Foszfor 53 mg
-
Nátrium 460 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 11 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 150.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 15 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 31 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 41 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 78 micro
-
Kolin: 12 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 179 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 76 micro
- 1% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 89% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.5 g
Zsír
-
Összesen 21.2 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2509.4 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 334 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 105 mg
-
Foszfor 212 mg
-
Nátrium 1842 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 43.9 g
-
Cukor 26 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 600.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 61 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 122 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 163 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 312 micro
-
Kolin: 50 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 716 micro
-
β-crypt 26 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 304 micro
- 1% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 89% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1 g
Zsír
-
Összesen 2.9 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 340 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 45 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 29 mg
-
Nátrium 250 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.9 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 81.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 8 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 17 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 22 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 42 micro
-
Kolin: 7 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 97 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 41 micro
Hozzávalók
Elkészítés
- Összevágjuk a kínai kelt 1 cm-es csíkokra.
- Nagy lyukon héjával együtt lereszeljük az almát, a retket, majd keverjük a kínai kelhez.
- Egy tálba összekeverjük az olívaolajat, a citromlevet, mustárt , lenmagot és hozzáadjuk a fűszereket és a sót.
- Ráöntjük a salátára, szükség esetén még egyszer megfűszerezzük.
- Azonnal lehet enni, mert hamar levelet ereszt.
- Elkészítettem: 8 alkalommal
- Receptkönyvben: 92
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 8
- Össznézettség: 16830
- Feltöltés dátuma: 2011. július 01.
Ajánló
Tonhalas tésztához , húsos ételekhez, de önmagában is ajánljuk. Másnap is nyugodtan fogyasztható, ha marad. Hűtőben tároljuk.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Sokáig nem ismertem a kínai kelt. Kedves rokonunknál pár éve meglepődve tapasztaltam,hogy nyersen is elkészíthető. Nagyon változatosan felhasználható. Pl. paradicsommal, babbal, póréhagymával, fokhagymával, petrezselyemmel stb. Biológiai, táplálkozási értéke jelentős, mert nagy mennyiségű fehérjét tartalmaz, háromszor annyit, mint a fejes káposzta. Fehérjéje könnyen emészthető. Sok C vitamint és karotint tartalmaz. Ásványisó-tartalma is magas. Élettani jelentőségét az okozza, hogy télen is kapható, így garantálva a hideg hónapokban a vitaminszükségeltünket. Alacsony energiatartalma és magas telítő értéke miatt, fogyókúrás és vegetáriánus ételek kitűnő nyersanyaga lehet. Ha nem használjuk fel az egész kelt, akkor hosszában vágjuk ketté, és így használjuk az egyik felét, a másikat meg csomagoljuk vissza a fóliába. Téli zöld turmixunkba is rakhatunk egy-egy levelet, almával és banánnal is finom.