r
Nosalty Logó

Kijevi krémes mogyoróval

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Kijevi krémes mogyoróval
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A mogyorós habhoz

A krémhez

1889
Kalória
24.5g
Fehérje
202.3g
Szénhidrátok
111.9g
Zsír
71.2g
Víz
178.3g
Koleszterin
7.8g
Rost
116.3g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A mogyorós habhoz

A krémhez

Összesen 1889 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A mogyorós habhoz

A krémhez

Összesen 9435 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A mogyorós habhoz

A krémhez

Összesen 373 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    24.5 g

Zsír

  • Összesen
    111.9 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    61 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    178 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1447.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    412 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    107 mg
  • Foszfor
    560 mg
  • Nátrium
    309 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    202.3 g
  • Cukor
    116 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    71.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    809 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    84 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    86 micro
  • Kolin:
    153 mg
  • Retinol - A vitamin:
    760 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    577 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    190 micro
Összesen 1889 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    122.6 g

Zsír

  • Összesen
    559.3 g
  • Telített zsírsav
    97 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    307 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    129 g
  • Koleszterin
    892 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7235.4 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    230 mg
  • Kálcium
    2062 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    534 mg
  • Foszfor
    2798 mg
  • Nátrium
    1544 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    34 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1011.7 g
  • Cukor
    582 mg
  • Élelmi rost
    39 mg

Víz

  • Összesen
    355.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4045 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    87 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    174 micro
  • K vitamin:
    421 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    429 micro
  • Kolin:
    763 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3801 micro
  • α-karotin
    35 micro
  • β-karotin
    2883 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    949 micro
Összesen 9435 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    22.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    285.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    81 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    110 mg
  • Nátrium
    61 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    14.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    160 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    150 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    114 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 373 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához a hozzávalókat összegyúrjuk, annyi tejfölt teszünk bele, hogy jól kezelhető tésztát kapjunk. Ezután 3 részre osztjuk.
  2. A mogyorós habhoz a tojásfehérjét kemény habbá verjük, végén beledolgozzuk a cukrot is. Ebbe a kemény habba óvatosan beleforgatjuk a mogyorót is.
  3. Egy tepsit margarinnal kikenünk, és az egyik tésztacipót egyenletesen belenyomkodjuk. A diós hab egyharmadát elsimítjuk rajta, majd előmelegített sütőben, közepes lánggal 18 perc alatt megsütjük.
  4. A maradék hozzávalókból ugyanígy még 2 lapot sütünk.
  5. A krémhez a pudingporból sűrű pudingot főzünk, hűlni hagyjuk, majd habverővel kikeverjük. A margarint a cukorral simára keverjük, ezt kanalanként a krémbe dolgozzuk.
  6. A tésztalapokat a krémmel megkenve egymásra rétegezzük, és 1-2 órán át pihentetjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Főzés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 27x27

Első Kijevi krémesemet évekkel ezelőtt készítettem, hagyományos módon dióból. De nem árt sosem a változatosság, elkészült mogyoróval is! :)

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Kárpátok-krémes

A lengyel cukrászat nagy kedvenc süteménye, a karpatka két réteg égetett tésztából és egy nagy adag, lágy vaníliakrémből áll. A torta hullámos felszínét porcukorral behintve kapjuk ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!