r
Nosalty Logó

Kijevi krémes mogyoróval

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Kijevi krémes mogyoróval
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A mogyorós habhoz

A krémhez

Összesen 1889 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A mogyorós habhoz

A krémhez

Összesen 9435 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A mogyorós habhoz

A krémhez

Összesen 373 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    24.5 g

Zsír

  • Összesen
    111.9 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    61 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    178 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1447.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    412 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    107 mg
  • Foszfor
    560 mg
  • Nátrium
    309 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    202.3 g
  • Cukor
    116 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    809 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    84 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    86 micro
  • Kolin:
    153 mg
  • Retinol - A vitamin:
    760 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    577 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    190 micro
Összesen 1889 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    122.6 g

Zsír

  • Összesen
    559.3 g
  • Telített zsírsav
    97 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    307 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    129 g
  • Koleszterin
    892 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7235.4 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    230 mg
  • Kálcium
    2062 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    534 mg
  • Foszfor
    2798 mg
  • Nátrium
    1544 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    34 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1011.7 g
  • Cukor
    582 mg
  • Élelmi rost
    39 mg

VÍZ

  • Összesen
    355.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4045 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    87 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    174 micro
  • K vitamin:
    421 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    429 micro
  • Kolin:
    763 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3801 micro
  • α-karotin
    35 micro
  • β-karotin
    2883 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    949 micro
Összesen 9435 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    22.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    285.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    81 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    110 mg
  • Nátrium
    61 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    160 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    150 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    114 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 373 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A mogyorós habhoz

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához a hozzávalókat összegyúrjuk, annyi tejfölt teszünk bele, hogy jól kezelhető tésztát kapjunk. Ezután 3 részre osztjuk.
  2. A mogyorós habhoz a tojásfehérjét kemény habbá verjük, végén beledolgozzuk a cukrot is. Ebbe a kemény habba óvatosan beleforgatjuk a mogyorót is.
  3. Egy tepsit margarinnal kikenünk, és az egyik tésztacipót egyenletesen belenyomkodjuk. A diós hab egyharmadát elsimítjuk rajta, majd előmelegített sütőben, közepes lánggal 18 perc alatt megsütjük.
  4. A maradék hozzávalókból ugyanígy még 2 lapot sütünk.
  5. A krémhez a pudingporból sűrű pudingot főzünk, hűlni hagyjuk, majd habverővel kikeverjük. A margarint a cukorral simára keverjük, ezt kanalanként a krémbe dolgozzuk.
  6. A tésztalapokat a krémmel megkenve egymásra rétegezzük, és 1-2 órán át pihentetjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 27x27
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 24
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 4407
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Első Kijevi krémesemet évekkel ezelőtt készítettem, hagyományos módon dióból. De nem árt sosem a változatosság, elkészült mogyoróval is! :)

Hozzávalók

A tésztához

A mogyorós habhoz

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...