r
Nosalty Logó

Kijevi krémes lekvárral

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Csiki Piroska
Kijevi krémes lekvárral
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A krémhez

A habhoz

A mázhoz

Összesen 1202 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A krémhez

A habhoz

A mázhoz

Összesen 9610 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A krémhez

A habhoz

A mázhoz

Összesen 300 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    17.6 g

Zsír

  • Összesen
    62.2 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    262 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    979.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    319 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    336 mg
  • Nátrium
    244 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    143.9 g
  • Cukor
    82 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    445 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    128 mg
  • Retinol - A vitamin:
    436 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    104 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    150 micro
Összesen 1202 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    140.9 g

Zsír

  • Összesen
    497.6 g
  • Telített zsírsav
    262 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    130 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    68 g
  • Koleszterin
    2100 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7838.4 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    285 mg
  • Kálcium
    2552 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    323 mg
  • Foszfor
    2692 mg
  • Nátrium
    1953 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1151.3 g
  • Cukor
    654 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    454.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3559 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    218 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    409 micro
  • Kolin:
    1022 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3487 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    831 micro
  • β-crypt
    34 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1196 micro
Összesen 9610 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    15.7 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    246.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    80 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    85 mg
  • Nátrium
    61 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.2 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    112 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    110 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    38 micro
Összesen 300 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A habhoz

A mázhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta összetevőit összegyúrjuk, 4 cipóra osztjuk, egyenként kinyújtjuk, és megsütjük, amíg az egyikkel dolgozunk, a többit hűtőben tartjuk. Az utolsó lapot megkenjük a tojássárga, tejföl és cukor keverékével, megszórjuk vágott dióval, és megsütjük.
  2. A szokásos módon elkészítjük a pudingot, amikor kihűlt, hozzáadjuk a cukorral elkavart vajat, és hűtőbe tesszük.
  3. Az 5 tojásfehérjéből a 200 g cukorral, vízfürdőn habot verünk, a végén hozzáadjuk a 4 ek lekvárt.
  4. Az alsó lapra rákenjük a hab felét, ráhelyezzük a második lapot, erre kenjük a pudingos, vajas krémet, a következő lapra a hab másik felét, erre jön a dióval megszórt lap.
  • Tepsi mérete: 40x30
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 432
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 15
  • Össznézettség: 38152
  • Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 18.

Ajánló

Bármilyen ünnepi ebédnél megállja a helyét. Nagyon finom. Elég édes sütemény. Aki kevésbé édesen szereti, a krémtől vehet el a cukormennyiségből.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kijevi krémes lekvárral
Csiki Piroska 230 recept

Ez a sütemény két recept házasításából született, a tekovács Gyümölcshabos négylapos süteményéből (Remélem nem veszi rossz néven), és az én Kijevi szeletemből. Ha valaki unja a vízfürdőn való vacakolást, akkor nyersen verje fel a habot a cukorral, ebben az esetben a lapokat megkenjük a tojáshabbal, megszórjuk vágott dióval, és együtt sütjük. A felső lapról elmarad a máz, mert ezen is hab lesz. Ebben az esetben a krémet két rétegbe tesszük.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A habhoz

A mázhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...